Lära sig leva med sin kropp.

spoiled.gif

Idag skriver Allt om barn om bristningar. Dessa otrevliga, objudna gäster som uppkommer på kroppen, inte allt för sällan under graviditet. Ibland uppkommer de av andra skäl, när man går hastigt upp i vikt.

Själv har jag klarat mig utan en enda bristning på min mage. Min egen teori av det, är att jag fått mage väldigt snabbt under alla mina graviditeter och på så sätt har den inte blivit stor så snabbt, utan skett bit för bit och därför har jag, trots att jag fött fyra barn, inte en enda bristning på magen. Däremot på brösten. Eftersom jag var väldigt smal och spinkig när jag som 17-åring blev gravid med Binta (nu 19 år) och inte hade tillstymmelse till former, jag hade både platt rumpa och tuttar. Tuttarna växte därför väldigt snabbt och därför fick jag bristningar på tuttarna.

Att ha bristningar är känns inte särskilt tilltalande. Att ha bristningar är inget man gärna skryter om. Ã… andra sidan tror jag att de flesta av oss som har bristningar till ”normalgraden” och som har fått dem under en graviditet, tycker att det är ett ganska billigt pris att betala för att få våra underbara barn, som trots allt är den goda sidan av saken. Det är lite som när vi får lön. Man blir glad över att se lönechecken och sedan ser man att det dragits en hel del skatt på lönen. Det är inte så kul att skatten dragits, å andra sidan så blir vi glada över att det är löneutbetalning och man vet att skatten är den andra sidan av det hela.

Inte för att en löneutbetalning kan mäta sig med lyckan av att få ett barn, så jämförelsen är inte i samma nivå på något sätt, mer att de båda förklarar baksidan av något positivt!

Jag blir inte glad över att se mina bristningar, men jag kan leva med dem och det är rätt okej att de finns där. De har ju blivit en del av min kropp och jag känner att jag kan acceptera det, även om det inte är perfekt!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Lära sig leva med sin kropp.

  1. Jag hr bristningar fast jag inte fött barn. Så undra hur man kommer se ut ifall man skulle lyckas bli med barn nån gång. Jag tänker inte ens på mina.

  2. Jag tycker bristningar vid graviditet (och av tex viktuppgang) är som celuliter och rynkor en naturlig del av kvinnokroppens förändringar. Vi västerlänska kvinnor nu för tiden är bara för fåfänga och slösar onödig tid och energi på att oroa oss och vara missnöjda med oss själva. Vi borde komma i håg lite oftare hur fantastiska vackra kvinnor vi alla är.

    Fler afrikanska kvinnor har en förmåga att gå rakryggade, känna sig sexiga och vackra oavsett storlek och ålder.oavsett att man hur många barn man ammat om att brösten hänger som påsar. Det och andra saker som bekymrar oss verkar inte bekymra dem särskilt mycket. Där finns alla ideal just nu. Smala tjejer känner sig vackra och passar in i det internationella modell idealet. Större kvinnor känner sig lika vackra och passar in i det traditionella afrikanska idealet. Känner man sig vacker så blir man vacker. Så mitt råd till alla Sveriges kvinnor i dag är att sluta kolla efter bristningar och celuliter och annat. Sträck på dig, be proud of yourself! Put on a smile and let your beauty shine!

  3. Birsen: Ja, men sedan är det ju också så att om du blir gravid så är det inte säkert du ökar hastigt i vikt och då kommer du kanske inte ens att få några bristningar. Jag fick bristningar runt brösten när jag var 17 år och spinkig och väntade Binta. Jag har fött tre barn till och inte upptäckt en enda bristning under de graviditeterna. Men som du skriver: det är skönt att du ändå inte bekymrar dig för dem! 🙂 Kram!

    Sofie: Word!! Big up!

  4. Äsh, bristningarna finns ju där oavsett om man nojjar sig för dom eller ej. Så varför skänka dom ens en uns av energi! Är som Birsen och har bristningar utan barnafödande. Jag brukar skämta om mina. Har försökt lura i en att det va ärr efter syrran körde över mig med gräsklipparn tex. Well, man gör det bästa man kan av det lilla man har så att säga… 😛

    Men när jag läser det Sofie skrev funderar jag på att flytta till Afrika.. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.