Hokuspokus.

thank-you.gif

Akupunktur. Det låter lite *hokus pokus* i mina öron. Å andra sidan tror jag på en hel del *hokus pokus* och andra magiska eller övernaturliga saker. Nu anses ju akupunktur av många som en slags vetenskap och inte som något *hokus pokus* utan som en väl beprövad metod.

För mig, personligen, framstår det dock som lite hokuspokus med akupunktur, dock inte på något negativt sätt, eftersom jag, som sagt var, tror på det. Eller började i alla fall idag. En kollega är väldigt bra på det där. Idag på jobbet fick jag en fruktansvärd tandvärk. Det gjorde så otroligt ont hela morgonen och dagen och eftermiddagen att jag verkligen fick anstränga mig för att inte bli otrevlig mot någon kollega. Ja, jag insåg att det handlade om mig själv och min värk.

Jag hade t.o.m. svårt att skratta och det är inte så ofta jag har det. Till slut kom min kollega och undrade om hon skulle sätta in några nålar. Hon har gjort det en gång förut och även om jag inte kan påstå att det gjorde särskilt ont, så var det riktigt obehagligt i alla fall. Fatta själv när det sticker ut en halv decimeter långa nålar från sin egen kropp…

Hur som helst. Till slut sa min kollega att även om det känns att stoppa in nålarna, så gör det ju inte i närheten så ont som tandvärk. Jag gav efter, tänkte någonstans att… har man klarat av att föda fyra barn, utan något annat smärtstillande utom lustgas så… let ´s give it another try…

Nålarna kittlades när de stacks in på händernas ovansida. När hon stack en nål vid tinningen och en på kinden, precis vid underkäken blev jag så rädd att jag ryggade så nålen flög… Men till slut satt de där de skulle. Det enda jag kunde tänka på var hur länge de där läskiga nålarna skulle sitta i? Skulle det aldrig ta slut? Det gick några minuter och till slut tog hon ut nålarna.

Jag blev så lättad att jag faktiskt glömde bort att känna efter om jag fortfarande hade tandvärk. Efter en stund frågade hon: ”Hur känns det?” Min första tanke var: ”Jätteskönt!! För nu är nålarna borta!!” Sedan kom jag på att hon naturligtvis menade tandvärken. Jag kände efter. Och kände efter. Men inte minsta lilla ömhet ens…

Hokuspokus eller ej, men funkade gjorde det och det är huvud saken för mig! Till min kollega: TUSEN TACK!!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Hokuspokus.

 1. hmm man har ju hört talas om det. Syrran fick en vid hennes fölossning men det hjälpte inte enligt henne. Tror i och för sig att just då är det inte mycket som hjälper.
  Har även hört talas om att det ska finnas akupunktur för de som gör IVF. Tänkte testa men inte denna gången. Det kostar ju också 😉

 2. Har fått akupunktur endast en gång och det var under min förlossning och jag tyckte det funkade jättebra.
  Naturligtvis tar det inte bort allt i ett sånt läge men det hjälpte.

 3. Hej Fatou det var längesedan, hur har du det ? själv jobbar jag, har utbildat mig till försäkringsförmedlare och har nu sökt ett annat jobb. livet rullar på för mig. det går vidare men på ett annorlunda vis, sorgen och saknaden efter marcus finns alltid som ett öppet sår i mitt hjärta. Jag har flyttat från lägenheten som vi bott i i 10 år och har en underbar och fräch lägenhet i ett lugnt och fint område. trivs så bra. Innan jul fick jag ut ett stort skadestånd för min bilolycka och kunde köpa mig ett helt nytt sovrum. Nu håller jag och min dotter på att söka en resa. det är hon som vill ha sin bästa vän Mamma med sig på en resa och hon har lyckats övertala mig. så det blir nog till kroatien där vi då skall bo på lyxhotell med spa och massage. som du ser skriver jag inte så mycket på aftonbladet utan på min nya blogg på metro.
  varm kram från marie-anne mamma till Marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad

 4. Jag har gått på akupunktur förut med jättebra resultat! Jag har ju kronisk värk i rygg, axlar, armar o nacke pga min whiplash-skada. Så jag testade första gången för ca. 4 år sen och gick 1 gång/vecka i 10 veckor. det funkade kanon! Behövde inte äta nåt smärtstillande på flera månader. Sen testade jag igen sommaren 06, men det funkade inte alls då, fast att vi testade i 4-5 veckor. Jag blev bara sämre istället. 🙁 Fast den omgången ville jag testa med att koppla på ström istället (eftersom min kompis med samma skada fått bättre resultat med det), och det visade ju sig inte vara nån jättebra idé för mig. Fast jag tror jag ska försöka mig på en omgång till snart.. fast utan ström då förstås!
  Det är lite obehagligt första gångerna kan jag tycka, för man känner ju verkligen att det ”händet nåt” inne i kroppen nästan meddetsamma när nålarna kommit på plats. Men ändå.. jag tror stenhårt på akupunktur. :-)*kram*

 5. Birsen: Ja, det verkar som om det tar olika på olika personer. Personen som gjorde det på mig sa direkt att det ”tog” jättebra på mig och det verkade ju stämma. Hon sa att eftersom huden visade en reaktion direkt så kunde hon se att det tog! Om inget annat funkar tycker jag absolut att du ska testa! Kram och *håller tummarna tills de blånar* 😉

  Kimmie: Ja, då tog det tydligt bra på dig också! Låter helt klart som det är värt att testa i alla fall! Kram!

  Marie-anne Thörnström: det var länge sedan, ja! Nice att du kikade in! Hoppas du och dottern får en riktigt toppen resa, det förtjänar ni! Kram!

  Cel’Dara: Kan det vara så att det funkar olika mycket vid olika tillfällen? Även om jag tror på mycket, så måste jag säga att jag igår inte väntade mig att det skulle bli en sådan ögonblicklig borttagning av smärtan, den blev verkligen som bortblåst!! Helt fantastiskt! 🙂 Kram!

 6. Pingback: Budskap från andra sidan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Jag tror att det finns en mening med i stort sett allt. De flesta dåliga saker för i slutänden med sig även något positivt. Jag tror också på vissa övernaturliga krafter. […]