Vårlig kroppsstädning!

loreal-genesis.jpg

(Bilden och alla olikfärgade ord i inlägget är klickbara länkar!)

Härom veckan skrev jag om vår långa vårpromenad till 4H-gården. Få saker ger så starka vårkänslor som just små nyfödda lamm, tussilago och annat vi sprang på den där dagen. Sedan skrev jag om min stora vårstädning, med fönsterputsning och alltihop!

Nu har vi kommit till nästa del av vårstädningen; nämligen den av kroppen! Jag har införskaffat en hel rad produkter i den nya serien Skin Genesis från Lóreál och bestämde mig därför att ha en helkropps-vårstädning.

I förrgår så satte vi igång. Det började med att jag tog fram mitt fotmassagebad. Sedan skar jag upp gurkbitar, hämtade ansiktsmask och peeling, rakhyvel, fotfil och en massa andra sköna oljor och liknande.

Först började med att sänka ner mina trötta fötter i ett skönt fotbad. Sedan satte jag ansiktet ovan en bytta med kokhett vatten och en handduk över huvudet. (ångade ansiktet) Därefter fick jag en hel liten svans efter mig som ville göra samma sak. Mabou (6), Jai (snart17) och Isa (14 ½) och Isa ´s kompis. Vi ångade, badade, filade, torkade…

Så underbart skönt! En riktig vårrengöring bör man göra varje vår, tycker jag. Lite oftare förstås, men just det här att göra allt samtidigt och verkligen få känna sig som en ny människa.

Lite vardagslyx som verkligen kan få en att känna sig som en helt ny människa. De här nya produkterna sägs ska hjälpa mot rynkor och linjer, vara mjukgörande etc. Jag är alltid lite skeptisk till ”krämer som ska skapa underverk”, men jag måste säga, att även om jag inte ser tio år yngre ut i ett nafs (man ska visst använda dem ett tag för att se skillnad) så måste jag ändå säga att jag känner mig fräschare, krämerna är otroligt mjukgörande och framför allt; min hud blir väldigt grådassig och torr så här efter en lång vinter, men jag känner verkligen hur mjuk den blev och tycker mig även se och känna att den gett min hud en ny och frisk lyster!

Måste säga att jag testade nattkrämen och ögonkrämen den kvällen och de var jättesköna. Serumet och dagkrämerna har jag också testat några gånger nu och särskilt serumet var så himla skönt!

Jag tog en massa roliga foton på när jag och Mabou låg bakåtlutade med gurkskivor på ögonlocken och på bubblet i våra fotbad och när vi låg nedtryckta ovanför bunken med hett vatten och när vi smorde in våra ansikten , tyvärr så kan jag inte lägga in foton eftersomöverföringssladden till kameran är ”borta”. När jag skriver borta så brukar det betyda att någon av mina barn varit klåfingriga. Denna gång är det inte Jai som är misstänkt, utan snarare Binta, eftersom jag hävdar att hon tagit fel sladd och att hennes ligger kvar här hemma, medan hon hävdar att hon har sin egen sladd. Nåja, time will tell…!

Hur firar du våren? Några förändringar i hemmet, själsligt, kroppsligt eller på annat sätt?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Vårlig kroppsstädning!

  1. Pingback: Vårrengöring rockar!

  2. Pingback: Jag är sur på den blivande studenten. | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] ditt yttre”. Något som jag faktiskt brukar lägga ner lite tid på. (Tro det eller ej) Jag brukar ordna ett litet hemmaspa med fotbad, ansiktsbehandling och allmän “feelgood-treatment”. Det som är bra med […]

  2. […] roligt och jag ser verkligen fram emot det! Men så kom jag på att jag var sur på henne, för det där med min kamerasladd och för att hon svarade mig så kaxigt på sms när jag bad henne ta med den nästa gång hon […]