Människovärde

Det finns många brottsfall som är svåra att begripa. Det som nu uppspelas i Österrike är bland de mer svårbegripliga. Hela saken är så absurd att den är svår att förstå. Det är något som man inte i sina vildaste fantasier ens skulle kunna föreställa sig. Hur man kan göra andra människor så omänskligt illa är helt obegripligt. Samtidigt så är det antagligen så att så makabra händelser som den i Österrike nog är sånt vi inte ska kunna begripa.

Den sista tiden har jag funderat mycket på detta med människovärde. Nu menar jag inte i första hand i brottsliga handlingar, jag menar oss alla i vårt dagliga liv. I vår vardag. Det finns så mycket ondska i världen. Saker vi inte begriper oss på. Det är därför det känns ännu viktigare att vi försöker väga upp all ondska med lite godhet. Det är så lätt att glömma allt fint som finns i människor och att försöka uppskatta det vi ser i vår omgivning. Att försöka bemöta andra människor som vi själva vill bli bemötta.

Om vi tillåter oss själva att bli hårdare i en hård värld, då tror jag vi skapar en återvändsgränd till oss själva. Vi skapar en värld som få av oss vill medverka till, som få av oss vill leva i. Vi kan inte bara förvänta oss och fokusera på hur andra bemöter oss. Ingen kan förändra världen, vi kan bara börja med oss själva. Hur bemöter vi vår omgivning? Hur bemöter vi våra vänner, arbetskamrater, föräldrar, barn, grannar etc.? Är det så vi själva vill bli bemötta. Det är så lätt att döma andra, men jag tror att vi ska börja med att rannsaka oss själva. Se till hur vi själva beter oss.

Jag tror vi alla kan börja med oss själva. Inte i morgon, men idag, det är bara vi som kan påverka vår framtid. Bara lite tankar på måndagsnatten…

Andra bloggar om: , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Människovärde

  1. Pingback: Tonårsmorsa » Fatou ´s Nyårskrönika del: 1

  2. Pingback: Tonårsmorsa » Fatou´s Nyårskrönika del: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] och jag hade fred och frid (kors i taket!!) Jag upptäckte att jag kunde trolla. Den fruktansvärda historien med familjefadern Fritzl uppdagades. Binta börjar […]

  2. […] och jag hade fred och frid (kors i taket!!) Jag upptäckte att jag kunde trolla. Den fruktansvärda historien med familjefadern Fritzl uppdagades. Binta börjar […]