Flyga Drake – boktips!

flyga-drake.jpg

Ni kanske minns att jag tipsat om boken Tusen Strålande Solar av Khaled Hosseini tidigare? Jag skrev HÄR och HÄR om när jag lyssnat på den som ljudbok. Boken var en helt fantastisk läs/lyssningsupplevelse som fick och nu har jag börjat lyssna på den ljudbok av samma författare, som jag t.o.m. tror skrevs innan Tusen strålande Solar. Oavsett så har denna bok: Flyga Drake fått mycket publicitet och den går även som film just nu.

Nu har jag inte hunnit så långt på Flyga Drake men jag måste erkänna att jag har ganska höga förväntningar efter att ha lyssnat på Tusen Strålande Solar. Denna bok känns som den är skriven i samma anda som den jag läste först. Jag tycker redan författaren bara genom Tusen Strålande Solar framstår som genialisk.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Flyga Drake – boktips!

 1. Den har jag läst för ett bra tag sedan, fick den skickad till mig från en vän i USA när den var nysläppt där.
  Det är en jättefin bok som verkligen berör. Jag tänkte på den ett bra tag efter att jag läst den.

 2. Boken lär vara mycket bättre än filmen, enligt många. Jag tyckte mycket om boken och vill därför inte riktigt se filmen.

 3. Hej! Du minns kanske att vi mailade varandra när vi låg i ngn omröstning för bästa barnblogg (eller vad det var ..). Då hade jag ”tre flickor”.
  Nu har jag dragit igång en sajt för föräldrar som har tonåringar. Jag vill ha kontakt med dig för jag tycker att du ska skriva en ”pratbubbla” hos oss 😉 … om lyckan i att ha tonåringar.
  Hör av dig. Min mail har du nu.

 4. jag har sett filmen och det var jättestark. nu vet jag inte om jag orkar läsa boken. den förra var sååå bra men såååå jobbigt också eftersom den berörde så mycket. låg bara och grät hehe kram sarah

 5. Båda böckerna är helt fantastiska! De berör verkligen och man tänker på dem länge länge efteråt. Jag slukade båda, läste ut dem på båda på tre dagar så jag måste nog läsa om dem igen… Stackars mig. 😉

  Filmen gillade jag också, fast inte lika mycket som boken eftersom jag tyckte att så mycket bakgrund och info som man behövde veta inte kom med i filmen, och att vissa vad jag tycker var jätteviktiga delar hade klippts bort helt. Fast den var fin att se en då, med vackra miljöer och bra skådespeleri.

 6. Kimmie: Ja, den verkar helt toppen!! 🙂

  RS: Nej, det är sant, det brukar ju ofta vara så. De enda undantag jag upptäckt är Gökboet och Ronja Rövardotter. I de två fallen tycker jag böckerna var lika bra som filmerna! 🙂

  Christina: Spännande. Ska kolla upp det! 😉

  sarah: Ja, den första berörde verkligen, jag har en känsla av att den andra är lika bra! 🙂

  vicke: Ja, det ska du verkligen göra! 🙂

  nina: Om jag gillar boken så kommer jag säkert inte kunna låta bli att se filmen! 😉

 7. Pingback: Tonårsmorsa » Boktips: Bokhandlaren i Kabul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] är bara platsen det utspelar sig på, men jag fick lite av känslan jag hade när jag lyssnade på Flyga Drake och Tusen Strålande Solar av Khaled Hosseini, böcker som jag verkligen […]