En ny sväng på IKEA och en sammanfattning av en massa andra ting…

dscn2291.JPG

Allt detta släpade jag faktiskt hem på cykeln på en och samma cykeltur. (Alla bilder och olikfärgade texter är klickbara i detta inlägg)

Härom veckan så var jag och shoppade på IKEA flera gånger på drygt en vecka. Jag handlade en hel del till mina nyrenoverade badrum, både på övervåningen och nedervåningen. Badrummet uppe blev så här: dscn2308.JPGdscn2310.JPGdscn2307.JPG Jag är inte helt klar med detaljer, men de kommer!

Badrummet nere blev så här: dscn2302.JPGdscn2303.JPG

Jag shoppade också en hel del nytt till vardagsrummet: dscn2301.JPG Det nya var gardinerna och kuddöverdrag i silver (beställda från Jotex), nya filtar som jag lagt över soffan och fåtöljen, ny vardagsrumsmatta, ny tavla och lite doftljus och dylikt.

Som bilden högst upp i detta inlägg visar så köpte jag alltså även nytt porslin till köket och nya bestickuppsättningar för någon vecka sedan. Till detta köpte jag även uppläggningsfat och dessertskålar.

Idag åkte jag åker upp till IKEA, för att komplettera lite. Jag köpte fler dessertskålar, uppläggningsfat och muggar i samma serie som jag köpt porslinet tildigare.

På väg in på IKEA kommer Mabou (6) på att han vill hoppa i bollarna. Vi går fram för att lämna in honom där. Han talar som vanligt för sig själv:

Expediten: Vad heter du då?

Mabou: Jag heter Mabou, men du kan skriva Blå Blixten, för jag kallas för det också!

Hej och hå, det ser ut som hon trots allt skriver ”Mabou”, även om hon är klok nog att låta bli att nämna det! 😉

På väg in på IKEA ringer Binta till Isatou:

Isatou: Mamma! Binta undrar om vi kan köra ner Mabou på stan före klockan 13.30?

Jag: Mmmm… Varför?

Isatou: Jo, alltså, Binta och Mabou ska kanske få vara med i en musikvideo om hon får ta med sig honom?

Jag: Mmmm… Om han vill…

Så småningom kör vi ner och lämnar Blå Blixten till Binta. Själv åker jag, Isa, min ena lillebror och min pappa som fortfarande är på besök från Värmland, först och köper en massa nya uteblommor och jord, som Isa bett att få fixa. Därefter åker vi hem och börjar förbereda kvällens mat.

Jag hade precis idag bestämt mig för att fixa en Grekisk Afton efter mina senaste veckors fantastiska sug efter Grekisk mat. Tack vare Popsan som jag fick härliga, Grekiska recept av så fick vi en helt fantastisk grilltallrik med en Tzatziki som bokstavligen drog andan ur oss! (Okej, det blev LITE mycket vitlök, men inte FÖR mycket, för den var förbannat god!!) Tack också Anna och Kimmie för era receptförslag. Det där med hinken med Grekisk yoghurt var oersättligt, för då slapp man låta yoghurten rinna av!!

Jag provade verkligen Popsans recept på Souvlaki, som gjorde verklig succé, även om alla tittade lite skeptisk på mig när jag marinerade köttet efter grillningen. Men det blev så väldigt gott!!

Eftersom vädret var så fantastiskt så satt vi naturligtvis ute och åt och jag tror vi alla kände hur vi njöt av den första riktigt varma sommardagen idag!

Mabou, ursäkta, jag menar naturligtvis Blå Blixten började tjata om att ta fram poolen som Alter Ego köpte ifjol, (HÄR kan du se en filmsnutt på vårt premiärdopp ifjol!) redan igår när vi hämtat honom på dagis. I morse började Isa lägga ut sand och Jai och hennes kompisar hjälptes åt, för att få ett slätt underlag att bada på. Tyvärr hann vi inte klart, dels för att vi var och shoppade, dels för att vi hade Grekisk grillafton, men också för att det fattades en gäng till slangen. Så Blå Blixten är inte på allt för gott humör. Särskilt när han var helt slut när han kom hem från stan och musikvideoinspelningen, eftersom han dansat i flera timmar i stekande sol.

Så sammanfattningsvis så har vi haft en helt fantastisk dag idag! Hoppas alla andra också fått möjlighet att njuta av den här härliga dagen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”En ny sväng på IKEA och en sammanfattning av en massa andra ting…

  1. Cel’Dara: Ja, jag blev jättenöjd. Ville ha det lite stilrent och fräscht. Men det saknas, som sagt, fortfarande några detaljer…! Hmmm… vet ej så mycket, annat än att videon ska släppas om typ en månad. Har för mig att killen hette Daniel eller något liknande. Men ajg vet inte om de kommer att komma med, eller klippas bort, det kan ju häda rätt mycket efter en inspelning. Men jag kommer definitivt att meddela när jag fått veta mer…! 😉

    Kimmie: Ja, en toppen dag! Blå Blixten hoppas också att han får svalka sig snart! 😀 Kram!

  2. Här hittar du kanonbra grekiska recept, http://www.fontana.se .
    Kul att du blev glad för mitt tzatzikirecept! Popsan tipsade tidigare om feta i folie, det är en utav mina absoluta favvisar och den funkar även lika bra i ugnen som på grillen. Man kan även köra den utan folie, i en ugnsfast form. Gör som popsan tipsade om den i folie men ringla också lite olivolja över och kör i ugn på ca 175 grader ca 5-10 min, sååå himlans gott! /Anna

  3. Anna: Toppen! Ja, det där i folie testade jag. Tyvärr gjorde jag bara lite, för jag var orolig för att ingen skulle gilla det, men det sa bara *slurp* så var det slut, så folk ville uppenbarligen ha mer. Nåja, inga problem, jag kommer att fixa nytt mer nästa gång! 😉 Kram och tack för alla tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.