Modeller på nytt vis.

smarter.jpg

Metro skriver idag om att skyltdockorna och modellerna börjar ta andra former…! Nu ska modellerna se ut som ”vanliga kvinnor” och inte bara trådsmala skyltdockor. Jag tycker det är toppen! Faktum är ju att väldigt få kvinnor ser ut som dessa modeller. Faktum är ju också att det är ett väldigt trist föredöme för våra ungdomar. I en kommentar under artikeln läser jag; ”Inte alla ”riktiga” kvinnor har former och kurvor…”

Nej, det är ju förvisso sant, men det är kanske inte riktigt det som är problemet. Problemen handlar ju om unga killar och tjejers ätstörningar då de supersmala modellerna är ganska osunda. En annan kommentatör skriver: ”För övrigt är det en extremt snevriden debatt, få kvinnor som skriker högt gör det över att alla män inte ser ut som de på reklammen. Men det är väl okej, hycklare!!!!” Även om det ligger en hel del i det och att jag anser att även manliga modeller måste kunna se olika ut, så är ju ändå de största problemen runt kroppsideal just för unga tjejer, jag tror det är därför man fokuserar på kvinnliga modeller i många fall. Men naturligtvis anser jag att det är lika viktigt att män får se ut ”hur de vill”, som att tjejer får det.

En annan skillnad är dock att manligt ideal får många att tänka på ”muskulösa” män. Men faktum är att det finns ganska många manliga modeller som faktiskt är ganska smala och inte särskilt muskulösa.

Oavsett, kroppsuppfattning, så tror jag det är bra att vi vidgar våra vyer och ser världen ur ett lite större perspektiv. På samma sätt som jag tycker det är bra att alla modeller idag inte är blonda och blåögda, eller att alla är trådsmala etc. eftersom alla människor inte ser ut på det sättet. Tvärt om, tycker jag det är lite roligare att handla och kika på just modellande om alla inte ser likadana ut. På samma vis ser jag fram emot den dag när jag får se skyltdockor som sitter i rullstol, har downs syndrom etc. Vackra männsikor som ser ut som vem som helst du kan stöta på när du går ner på stan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Modeller på nytt vis.

  1. Gick ner och kollade på dockorna på Ã…hléns idag faktiskt, var lite nyfiken. Dock verkar det som dessa dockor bara används för att visa +kläderna (vet itne vad Ã…hléns version heter men heter ju BiB på HM). Känns som lite tråkigt, eftersom det då egentligen inte förändrar några ideal.
    Dock är det ju klart bra att de finns i olika storlekar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.