Lögner och förtal på Internet!

Skvaller är nog något som vi aldrig kommer att slippa ifrån. Kändisskvaller är sånt som verkar dra många läsare till skvallerpressen.

Det finns även bloggare som spinner vidare på skvaller. Problemet är när man skriver och rent ut sagt hittar på saker om folk. Ännu värre är det när man dels försöker smutskasta kändisar och sedan även drar in deras familjer.

Jag har en väninna som dyker upp i pressen lite då och då. Eftersom hon dels varit väderpresentatör på TV3, men framför allt för att hon är gift med Aje Philipson, så händer det lite då och då att hon dyker upp i olika tidningar. Sedan första början har Bathina Philipson pekats ut som lycksökerska och en golddigger. Jag känner Bathina som en livlig, trevlig, generös tidigare kollega, granne och väninna. Folk får tro vad de vill. Bathina och hennes man har idag två barn och är gifta och har varit tillsammans i många år.

Hon har väldigt stark karisma och utstrålning och det är många gånger vi diskuterat att Bathina och min äldsta dotter Binta (19) är väldigt lika varandra till sättet.

Nu har jag hittat en blogg som på två olika ställen beskriver Bathina. Trodde jag. Sanningen är i stället att det är rent förtal som personen skriver om Bathina och hennes familj. Bloggens skribent uppger att Bathinas mamma ´s kompis, som också bär slöja (vad sjutton nu det har med saken att göra?) är källan till denna information.

Bull Shit, säger jag! Om det varit på det viset, så hade hon troligen inte uppgett lögner. Bathina eller hennes familj har aldrig bott i Gottsunda över huvud taget. Och jag förstår inte vad problemet varit om hon hade gjort det heller?

Nu är det så att jag inte bara råkar känna Bathina, utan hela hennes familj, hennes föräldrar och hennes syskon. Därför blir jag förbannad när man förtalar dem!

här står det i bloggen: ”Hon har en lilla syster som kallar sig Sussie som är lång och mörk och jobbar som fänglesevakt i Enköping. Eftersom Bathina får väldigt mycket dyra gåvor från Aje så får hennes familj det av henne när hon har tröttnat. När de tappar bort något tar det ut det från försäkringen.”

För det första heter Bathina ´s syster Sosso och hon har själv lämnat en svarskommentar i det ena inlägget. Men att man skriver att hennes familj plockar ut dyra gåvor på försäkringen är att anklaga någon för försäkringsbedrägeri! Att förtala någon på Internet är lika illa som att göra det IRL. Något som är ännu värre är att man här inte bara väljer att förtala Bathina och Aje, utan att man också valt att förtala hennes släktingar.

Dessutom är texten väldigt motsägelsefull. Man antyder i texten att Bathina är en s.k. ”golddigger”, samtidigt som man skriver följande: ”Hon får inget av hans egendom detta har gjorts ett äktenskapsförord om inna de gifte sig.”

Oavsett så hoppas jag att inläggen blir anmälda. Det måste finnas gränser för lögner man lägger ut på nätet också. Det är inte rätt att komma undan med en massa förtal bara för att man skriver på nätet!

Jag tycker bara att detta visar på en bitter och avundsjuk människa och till sist är det vårt eget samvete som talar, när vi väljer att förtala och hänga ut andra människor!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

35 svar på ”Lögner och förtal på Internet!

 1. Hej jag har skrivit till tjejen som heter Sosso och frågat om hon vill ha ändring av det jag har skrivit. Jag har inte fått något svar. Jag ändrar på allt som begärs av folk som jag har skrivit om.

  Jag har även bett om ursäkt men om jag inte får något svar på vilken ändrig de vill ha så kan jag inte heller göra så mycket i skrivandets stund. Jag vänta på svar helt enkelt.

  Jag har skrivit om många många kända personer och alla har de hört av sig och bett om ändring, vilket jag har respekterat fullt ut.

  Visst bor du i Uppsala? Jag tror att du brukar handla på IL muno på kvarnen huset, stämmer det?

  Jag har sett dig i Uppsalatidningen
  Själv blev jag vald till Uppsalas mäktigaste mediaprofil och brädade Landshövdningen Anders Björck som jag träffade personligen i går på Slottet tillsammans med rojalistförenignen. Bilder finns i bloggen.

 2. H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. af Uppsala: Men av Sossos kommentar att döma, så förstår du ju att det du skrivit inte är sant. Oavsett om Sosso vill ändra något eller ej, så borde du ta bort hela inlägget eftersom det mesta inte stämmer.

  Om jag skriver ett inlägg om andra och det visar sig vara en massa lögner så skulle jag naturligtvis vara snabb med att inte bara be om ursäkt, utan att även plocka bort det p.g.a. felaktigheterna. Om det är så att du många många gånger skrivit om kända personer och de alla hört av sig och bett om ändring, så kanske det är dags att byta inriktning på din blogg, om det är så mycket som du skriver, som inte stämmer?!

  Ja, Jag bor i Uppsala.

 3. Jag har ändrat på det andra har bett om. Nu när ingen svarar så kan jag inte utgå i från att det är personen i fråga som har hört av sig.
  det kan vara ett påhittat mail för det är inte svårt med urkundsförfalskning på en blogg.

  Om du nu känner dem väldigt bra så kan du påminna dem om att jag väntar på svar mer kan jag inte göra för då skulle vem som helst kunna säga att jag ska ändra på vad som helst.

  Du är inte dem så jag måste vänta på svar. Om det vore viktigt skulle hon ha hört av sig.

  nu har jag skrivit ett inlägg om detta och länkat till dig.

 4. Jag har läst båda Hertiginnans blogginlägg angående Bathina plus inlägget hon skrev efter att du skrivet det här inlägget. Fy hundan, det är banne mig så man SKÄMS! Hemska människa som snackar skit om folk hon inte känner. Och minst lika hemska människor som läser hennes blogg och dessutom skriver instämmande kommentarer till dessa inlägg. Stackars Bathina.. 🙁

 5. Hahaha den där ”hertiginnan” är helt störd!! haha Jag har inte förstått om hennes blogg är på riktigt elelr om det är driv bara! haha helt störd människa å ingen som hon säger borde tas på allvar! Ha de bra tonårsmorsa! 😛

 6. Jag har också svårt att tro att det är på riktigt… Det är säkert på riktigt för personen som skriver det, men… jag får lite samma vibbar som när jag tittar på barn som leker vuxna… fast barnen är söta och det här är mest sorgligt på något vis.

  Dock är förtal alltid förkastligt.
  (Mabou var btw sjukt cool i videon. Han borde fått mer utrymme! 😉 )

 7. Cel ´Dara skäms på dig det är väl inte synd om Bathina hon har det bra. Det är dig det är synd om som inte har ett liv och spelar advokat åt Bathina som inte bryr sig om din existens.

  Pinsamt det här med att ni går i godo för någon som inte ens har tid för er.

 8. H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. af Uppsala: Om jag är rätt informerad så har du redan blivit kontaktad!

  Birsen: Nej, det är alltid så att det finns några personer som tror att de framstår i bättre dager om de kastar skit på andra. De inser inte att de gör bort sig själva mest av allt!

  Malla: Tack, härliga komplimanger när man är lite sur! Haha…! 🙂

  Cel’Dara: Ja, skvallerpressen är inte de jag ser upp till, direkt. Att bloggare kör på samma spår är kanske inte konstigt, riktigt trist är det dock! Ja, det är synd om Bathina, förstås, för ingen förtjänar lögner om sig själv, men det är ännu mer synd om hennes familj, som ska passera dessa löpsedlar varje dag. Kram!

  Lolla: Ja, jag är inte heller säker på att alla hästar är hemma där. Kanske är det ett sätt att väcka debatt också, så som hon skriver?

  L: *S* Ja, det är kanske så det är! Han tycker också han är cool, särskilt när han sitter i knä på han som sjunger! 😀

  Bitte: Där verkar vi ha samma åsikt! 😉 Kram!

  Marra: Ja, vilket ju är okej om det roar henne. Det som inte är okej är när man skriver lögner, för på så vis sprids osanningar om folk som inte själva kan påverka det! 🙁

  H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. af Uppsala: För det första så är det synd om alla människor som man ljuger om och hänger ut på olika sätt, men i det här fallet så var det i första hand Bathina ´s familj vi hade åsikter om, när du väljer att publicera lögner om dem alla på nätet! Du skriver att det är synd om Cel ´Dara för att hon inte har ett liv, men det är ju i så fall du som inte har ett liv, som skriver om personer du inte ens känner eller som du uppenbarligen inte vet något om!

  När du skaffat ett eget liv så kan du ju alltid skriva om det i stället!

  JD: Jag säger i alla fall inte emot!

 9. H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. af Uppsala: Men helt ärligt nu hörrdu.. Du lägger dig på en så pass låg nivå nu att man inte ens kan ta dig på allvar längre. Man börjar nästa ana att du är ännu en i raden av påhittade karaktärer av bröderna Schulman..?
  Och vad som får sig att tro att JAG inte skulle ha nåt liv, det har jag ingen aning om hur du tänker där. Det känns snarare som att det är du som inte har det då. Som ägnar dig åt att smutskasta och förtala folk du inte känner. Högst omoget beteende. Tack för ordet.

 10. det här är riktat direkt till H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. af Uppsala, jag vägrar att skriva ngt i hennes blogg. Jag har läst hennes mail som hon skickade till min syster, det löd,
  CITAT Hej först och främst vill jag be om ursäkt för det som har skrivits. Jag respekterar alla människors åsikter dvs vill du ha ändring av något som har skrivits så respekterar jag det fullt ut. Många många offentliga personer har hört av sig till mig och bett om ändring. Jag har ändrat allt utan att blinka.
  Vad vill du ha för ändrig? Ta hela texten och kopiera den och ändra hur du vill i texten så lägger jag upp den och publicerar den på nytt.

  Jag är Uppsalas största bloggare och tjänar väldigt bra på bloggen. Jag har många sponsorer bakom mig och en bloggmanager som läser alla kommentar. Jag har vissa riktlinjer jag går efter och det är främst att respektera när nogon vill at jag ändrar, tar bort eller lägger till något.

  Jag själv har en franchise företag bakom mig som jag inte nämner i bloggen för det där med avundsjuka du nämner är så sant. Det vore kul om du berättade lite om dig själv. Den som har givit mig uppgifter har sagt mycket saker som jag inte har skrivit ned då det var onödiga fula saker. Jag känner inte er familj personligen men jag har en släkting som gifte sig och då var din syster (bathina) hennes brudtärna på brölloppet. SLUT CITAT

  eftersom jag har sagt att alla i familjen skall strunta i att besvara eller göra inlägg i H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. af Uppsala ´s blogg så har inte fått ngt svar.

  En uppmaning från mig, ta bort skiten omedelbart och rikta dina ögon på ngn annan istället.

  Du skriver att du inte umgås med människor från Gottsunda eller liknande områden i din blogg, JAG vet att du är kurd och att påstå ngt sånt är som att säga att man aldrig sett skog i Sverige.
  Tack för mig

 11. Feras: Ja, även om inlägget inte är till mig, så måste jag nämna att det är ganska lustigt att man mailar någon att ta bort lögner från en blogg, men i stället för att då göra det förutsättningslöst för att man gjort en tabbe, så försöker man få personen i fråga att berätta nya, smaskiga detaljer. Därför betyder inte ursäkten något för mig i alla fall, när jag läser den. Sedan undrar jag, nu när personen i fråga har ändrat vissa saker i sina ursprungliga inlägg, varför hon inte ber om ursäkt till hela familjen i ett inlägg, eller i det ändrade inlägget, i stället för att bara be Sosso om ursäkt i ett personligt mail? Sköt om dig Feras! Kram!

 12. Ganska mysko också att en person som påstår sig vara utbildad i lingvistik, ändå har ett så taskigt språk och uttryckssätt…?
  (Men men… Bara en liten parentes!;-))

 13. Jag har ändrat i bloggen och vad ska jag med smaskiga detaljer till är du helt borta i huvudet tånorsmorsan? Tror du själv på att jag trodde att jag skulle få smaskiga detaljer då vet vi hur smart du är.

  Ta genast bort kommentaren där dåren har lagt in min privata mail. Detta är inte lagligt gjort av vare sig henne eller dig. Om du inte har tagit bort den kommentaren i morgon kommer jag låta ärendet gå vidare. Vad är ni för pack härinne egentligen? Sitter där och kastar sten när ni själva verkligen inte kan föregå med gott ex. Jag skulle då aldrig lägga ut en privatmail som någon skrev till mig.

  Ni är så låga så det inte går att resonera med er.

 14. Korkade Feras kul att du har kommit på att jag är kurd. Det står på flera hundra olika inlägg i min blogg att jag är det. Oj va smart du är. Det konstiga är att Bathina själv inte har tid att jaga nyhter om sitt liv men ni andra verkar vara loppor som gör det.

  Menar korkade Feras att vara kurd är till min nackdel? Korkade Feras mår du så dåligt av att vara arab? Var stolt över ditt ursprung för jag är det. Måste jag umgås med folk i Gottsunda för att du ska må bra? Tyvärr så umgås jag inte med någon som bor där varken på gott eller ont.

 15. du talar emot dig själv jag cierar

  Nej, det är alltid så att det finns några personer som tror att de framstår i bättre dager om de kastar skit på andra. De inser inte att de gör bort sig själva mest av allt!

  du kastar skit på mig glöm inte det och jag har inte gjort dig något.

 16. Man ska inte mata trollen, men jag kan inte låta bli att bemöta den där her-(tanerdig)tig-innan. Bara för att du exponerar dig hej vilt för att bli Uppsalas mäktigaste mediaprofil, så överenstämmer inte det med fakta. Du ÄR verkligen malplacerad!
  Till Tonårsmorsa söker sig annonsörer och media, UTAN att hon jagar dem. – Det är en viss skillnad!! Jämför sedan besöksstatistik, så ligger du väl också i lä 😛

  Ska vi nu gå till fakta så var det DU som började att förtala Bathina och hennes familj. Tonårsmorsa sprider inte ditt förtal vidare, däremot är hon en sann vän som reagerar när någon går till angrepp mot hennes vänner. !!
  Så varför blir du så upprörd när de vänder sig till en vän för att få ut SIN sanning??
  Du har hoppat i galen tunna och förmodligen har du inget liv så du måste hitta på skvaller om andras. För jag antar att du aldrig har träffat vare sig Bathina, hennes anhöriga eller andra människor du skvallrar om.

  Gå du gärna vidare med citatet ur mailet här ovan, det skall bli mig ett sant nöje att se vem som faller på eget grepp.

  Slutligen, eftersom du skrivit ett till inlägg om Tonårsmorsa, som jag kommenterade på, så kopierar jag in kommentaren även här för att säkerställa vad jag skrivit.
  ”Men alltså har du alla hästar hemma i stallet eller?
  För det första skriver du uttryckligen att du ändrar OM folk reagerar. Alltså kör du med lögner och påhitt. För det andra och viktigaste så ser jag ingenstans att du innehar utgivningsbevis. Du har ingen som helst rätt att utelämna personer i något hänseende.
  Alltså så förtalar du folk grovt, använder ett språk som är allt annat än lämpligt för en som påstår sig vara både störst och populärast och hänger med innefolket.
  Vore jag dina sponserer eller andra mediafolk, för den delen även snubben på blogg.se, så skulle jag ta mig en rejäl funderare om jag ville förknippas med dig.

  Det du skrivit om Bathina och hennes familj är straffbart. Du anklagar dem för försäkringsbedrägeri!
  Vore det jag skulle jag omgående polisanmäla dig!
  Glöm för all del att det var DU och ingen annan som startade detta!!!

  Sist men inte minst så vill jag uppmana dig att läsa på såväl PUL som BBS lagen! Det går att googla på om du inte vet var du ska hitta det.”

 17. Cel’Dara: 🙂

  H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. af Uppsala: Har sett att du NU har tagit bort dina inlägg om Bathina och hennes familj, vilket jag tycker är bra, men anser ändå att du aldrig borde ha publicerat dessa lögnaktiga inlägg från början! Det som är trist är att du ändå inte verkar fatta att skadan redan är skedd då det ena inlägget publicerades redan för drygt ett år sedan och det andra inlägget i början av detta år.

  Well, du skriver att du aldrig gjort mig något, men faktum kvarstår att du skadat personer som betyder något för mig och nu snackar jag inte bara bloggvärlden utan IRL. En till rättelse; du skriver att ”henne” om den som lagt ut ditt mail, faktum är att det inte är en henne, det är Bathina ´s och Sosso ´s äldre bror, så mycket koll har du! 😉 Avslutningsvis vill jag bara säga att du skriver i ännu ett eget blogginlkägg att jag inte ger mig, men det verkar snarare vara du som fortsätter hålla lågan vid liv med både nya inlägg på din egen blogg om mig och åtskilliga kommentarer här i min blogg!

  http://annawintour.blogg.se/2008/may/tonarsmorsan-ger-sig-inte-ang-bathina-el-soud.html#comment

  Man kan ju undra om detta är din nya strategi för att få upp den sjunkande bloggstatistiken?

  http://annawintour.blogg.se/2008/may/hjalp-statistiken-sjunker.html#comment

  😉

 18. Man blir så jäkla trött på folk som inte har vett att veta när dom går för långt!!!! sköt er själva och skit i andra!
  Ha en bra kväll Millan

 19. Den här hertiginnan har uppenbara problem med både självkänsla och självinsikt. Mitt råd är att bojkotta henne. Vill man leva ett liv där man tror sig själv vara en stureplansprofil så är det bara att beklaga. Gör någonting bra av din blogg i stället, det finns redan för myclet strunt på internet.

 20. när det gäller bathina så har jag känt henne ett litet tag och min uppfattning är att hon är ingen golddigger vad skall man mena med det om man kollar alla kvinnor som lever i östermalm då jag själv är därifrån så är vi isfl alla golddiggers bara att uttala det ordet är fattigt att en kvinna vill ha ett bra liv leva ett bekvämt liv vad är fel med det skall man kallas för en golddigger jag säger såhär att dom kvinnorna som slitet och ändå har en man vid sin sida vad skall man kalla dom för.
  Det är bara ren avundjuka inget annat och när det gäller att prata elaka saker om ens familj så märker man att det finns ingen moral det har ingen betydelse om ens familj är fattig man skall inte dömma utifrån det och om man bär slöja eller inte vi lever i 2009 då alla är fria och lever sitt liv hur man vill och bär dom kläderna man vill ,varför det kommer upp dessa kommentarer om bathina och hennes släkt är pga avundjukhet och att hon är inte svenskt om det skulle vara en svensk kvinna skulle man kalla henne för en golddigger om man kollar på ajes tidigare fruar var dom oxå golddiggers isfl ??? Nej detta är rent strunt och waist of energy till fattiga människor som inte har ngt annat för sig än att kritisera och prata strunt.Man skall utgå från sina egna åsikter och känna personen själv innan man kan föra nån åsikt vidare ,det finns många avundjuka människor som hittar på storys well varsågod man bara skrattar och vänder på klacken!!!
  Om bathina ger lyxgåvor till sin familj så är det hennes sak varför skulle hon inte hjälpa sin familj nu när hon har det bra det är ngt bra skulle inte en svensson göra det????
  Skaffa ett liv istället än att slösa tiden på avundjukhet.

 21. när det gäller bathina så har jag känt henne ett litet tag och min uppfattning är att hon är ingen golddigger vad skall man mena med det om man kollar alla kvinnor som lever i östermalm då jag själv är därifrån så är vi isfl alla golddiggers bara att uttala det ordet är fattigt att en kvinna vill ha ett bra liv leva ett bekvämt liv vad är fel med det skall man kallas för en golddigger jag säger såhär att dom kvinnorna som slitet och ändå har en man vid sin sida vad skall man kalla dom för.
  Det är bara ren avundjuka inget annat och när det gäller att prata elaka saker om ens familj så märker man att det finns ingen moral det har ingen betydelse om ens familj är fattig man skall inte dömma utifrån det och om man bär slöja eller inte vi lever i 2009 då alla är fria och lever sitt liv hur man vill och bär dom kläderna man vill ,varför det kommer upp dessa kommentarer om bathina och hennes släkt är pga avundjukhet och att hon är inte svenskt om det skulle vara en svensk kvinna skulle man kalla henne för en golddigger om man kollar på ajes tidigare fruar var dom oxå golddiggers isfl ??? Nej detta är rent strunt och waist of energy till fattiga människor som inte har ngt annat för sig än att kritisera och prata strunt.Man skall utgå från sina egna åsikter och känna personen själv innan man kan föra nån åsikt vidare ,det finns många avundjuka människor som hittar på storys well varsågod man bara skrattar och vänder på klacken!!!
  Om bathina ger lyxgåvor till sin familj så är det hennes sak varför skulle hon inte hjälpa sin familj nu när hon har det bra det är ngt bra skulle inte en svensson göra det????
  Skaffa ett liv istället än att slösa tiden på avundjukhet

 22. xxxx: Ja, nu var det länge sedan detta inlägg skrevs, men jag måste säga att jag har svårt att se Bathina som en golddigger, på det sätt som jag känner henne. Sedan tycker jag det känns lite illa att ha ett sånt begrepp om någon, när man har barn tillsammans. Och vaddå? Är man golddigger bara för att det är stor åldersskillnad och den ena är bra mycket rikare ekonomiskt än den andra? Är det ett faktum då? Eller handlar det helt enkelt om ens egna fördomar? Det är frågan.

 23. Pingback: Kungens vänner – Anders Philipson | Svensson

 24. Pingback: Kungens vänner - Anders Philipson | Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Läs mer: Simar, BT, AB1, 2, 3, 4, 5, EX1, 2, 3, 4, KK, SVT, Hotgossip, EK, AV, Tonårsmorsa, […]

 2. […] Läs mer: Simar, BT, AB1, 2, 3, 4, 5, EX1, 2, 3, 4, KK, SVT, Hotgossip, EK, AV, Tonårsmorsa, […]