Om jag bara haft den energin…

norrkoping-152.jpg

Jai och Isa (bilderna och färgad text i inlägget är klickbara)

storasyster-lilllebror.jpg

Binta och Mabou

De senaste dagarna har varit mycket stressigt på mitt jobb. Jag har varit trött och helt utpumpad när jag kommit hem vid 19.30 på kvällarna. Idag slutade jag tidigare. Jag slutade klockan 17.00.

Jag hämtade Mabou på dagis och sedan hade jag en massa andra planer. Men jag satte mig ner på en stol och det var som om all luft gick ur mig. Jag visade Mabou två nya sagoböcker som jag köpte till honom på lunchen idag. Det var en ren muta. Igår ville han att jag skulle läsa saga när han skulle sova, men jag var så trött att jag mutade honom med en ny sagobok och lovade att jag skulle läsa länge ikväll i stället. Han köpte vår deal och i dag köpte jag inte bara en ny saga, utan två.

Strax efter mig och Mabou så kom Isatou (snart 15) hem. Efter en stund kom Binta och hennes kompis hem. De visade mig en dans hon lagt in på sin blogg, sedan började de dansa till den här hemma. Det är Isa ´s tur att tvätta alla kläder idag, men jag brukar alltid sortera kläderna, även när det är döttrarna som tvättar, på förekommen anledning, om man säger så… 😉 Så jag satte mig ner på vardagsrumsgolvet och började sortera tvätt.

Det är lustigt det där om hur det finns tvätthögar som liksom aldrig riktigt tar slut. Precis när man sorterat hela tvättkorgen, så tittar Binta fram med en ny enorm hög. Sedan är det Isa ´s tur och även hon kommer fram med en enorm tvätthög. Jai kommer hem med två kompisar. Ännu mer tvätt… Jag som tyckte det såg mycket ut från början! Hö-hö…

Nu är vi alltså framme vid en tvätthög som är så stor och hög att den nuddar både månen och solen på en och samma gång. Den är så vid och bred att Atlanten ter sig som en liten plaskdamm. Jag kan verkligen inte förstå hur i hela världen vi kan ha så enormt mycket tvätt?

Det värsta är att i morgon bitti när jag vaknar kommer vår tvättkorg åter igen vara helt överfylld av tvätt! Det där med tvätten är en sån där never-ending-story och det känns som om tvätt varit min huvudsyssla i enormt många år. Typ 100 år.

Hur som helst så börjar Binta och hennes kompis att dansa Dutty Wine (gammal video) bland alla klädhögar. Jai springer upp på övervåningen och börjar prova nya kläder som hon har köpt och färga håret med en ny hårfärg.

Jag började undra var min egen energi tagit vägen? Den där som kändes som något sprittande glatt i mitt inre när jag cyklade hem från jobbet. Tittar på mina barn, Mabou (6) nu lekande med två kompisar, Isa (snart 15) fixande med tvätten och skojande med hunden, Jai (17) med sina kompisar och klädprovningar, Binta (19) med sin kompis och danssteg jag inte anade fanns… om jag bara haft en tiondel av den energin…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Om jag bara haft den energin…

  1. Stämmer bra här oxå..tvätthögen är o kommer alltid att vara ett berg hur mkt man än sliter i den där förbenade tvättstugan!

    Vad det gäller vagnen som jag köpte idag..Ja visst var den fin..Supernöjd =D Kostade 2400kr. En smärre förmögenhet enligt mig o min föräldralediga ekonomi =/ Men men, vi var somsagt så illa tvungen då den andra rullat sin sista meter.

    Så otroligt fina barn du har!

    Kram

  2. Tss.. Säg åt dom att börja jobba så försvinner energin.. Det är till jobbet all energi går! Jag är fortfarande barn, eller nåja.. ung iaf. Och min energi blev också sådär bortblåst när jag börja jobba..
    Ibland känns det verkligen som man lever för att jobba istället för att jobbar för att leva.. ;(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.