Jakob är död! R-I-P

Jag har tidigare presenterat Mabou ´s groda Jakob. Jag har t.o.m. lagt upp en film om honom, som du kan se HÄR! Grodan Jakob har hängt med oss ett tag nu.

För någon vecka sedan berättade barnen att de funnit Jakob utkrupen ur akvariet och liggandes på hallgolvet. När de släppte ner honom igen så piggnade han till ganska snabbt. I förrgår när jag kom hem från jobbet skrek Isa till, för då låg han nästan vid balkongdörren, på golvet, full av damm och ganska medtagen.

Jag har lite svårt att förstå hur han lyckas ta sig ut ur akvariumet eftersom vi har lock på och jag tyckte också det var underligt att han kryper ut flera gånger under en kort period, eftersom han aldrig gjort det tidigare.

Igår hade vi storstädning här hemma. Inte bara storstädning, utan jag rensade ut ordentligt i förråd, garderober, bakom ställen som rensas allt för sällan och när jag kryper in under trappan för att dammsuga där, så fastnar det en liten kvist i mynningen till dammsugaren. Jag tittar ordentligt. Nja, kanske ingen kvist, det där ser snarare ut som två spretande grodfötter som fastnat.

Jag stänger av dammsugaren, Mabou kommer och tittar. Jodå, det är en uttorkad Jakob. Mabou bestämmer sig för att begrava Jakob i en tändsticksask och gräva ned honom på baksidan.

Isa tycker det är jätteäckligt med grodan: Jag hoppas ni inte köper en ny nu, för det är ju jätteäckligt att ha en groda som hoppar omkring…

Mabou från köket: Mamma! En sak vet jag i alla fall nu. Det var en kille.

Jag: Jaså? Har den en snopp?

Mabou: Ja. Den är väldigt liten, men en snopp är det! Men mamma! Han får inte plats i tändsticksasken. Benen spretar ut!

Jag: Okej, men det kanske inte gör något?! Jag tycker man kan begrava Jakob ändå, även om benen spretar ut lite…

Efter en stund har Mabou grävt en grop på baksidan och ber mig komma och titta om det ser bra ut.

Jag: Ja, det är jättebra. Men… fick Jakob plats i tändsticksasken ändå?

Mabou: Ja, det fick han, jag bara plattade till honom lite, så gick han ner…

Well, Jakob! Rest In Peace!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Jakob är död! R-I-P

 1. Hej =D

  Inte är det lätt att vara groda och hamna på torra land!!! Jag tycker ni löste det bra…Hur gamla är dina tonårsdöttrar? Jag har en 15 och snart en 14-åring… livet kan vara tufft ibland! Lägger upp dig bland mina absoluta favorit bloggar så jag hittar tillbaka!!!
  Ha det gott och njut av fredagen!
  Erika

 2. *ligger nästan dubbelvikt av skratt*
  Bästa kommentaren var nog ändå: ”Ja, det fick han, jag bara plattade till honom lite, så gick han ner…”
  Fast den här var ju en höjdare också: ”Ja. Den är väldigt liten, men en snopp är det!”
  Hahaha, han är ju störtskön den där grabben! 😀
  Kram

 3. Beklagar sorgen men ska jag vara ärlig så hade jag samtidigt lite svårt att hålla mig för skratt då jag läst hela inlägget. Lite tragiskt komiskt då den stackars grodan ej fick plats i ”kistan”..men tur att det löste sig tillslut 😉

  Ha en underbar dag!
  Kram

 4. H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N. af Uppsala: Ja, det var trist att Jakob gick bort, men det var kanske hans tur…!

  Helena: Japp! Snacka om tillplattad! 😀

  Erika på http://www.metrobloggen.se/harligheter : Ja, det mesta får en lösning till slut. Döttrarna är 14 ½, 17 och 19 år gamla! 😉 Kul att du gillar bloggen, ska kika in på din också! 🙂

  Birsen: Haha… Japp, nu är han glad och fri och glad… 😉

  Cel’Dara: Ja, jag ska erkänna att det var lite svårt att hålla sig för skratt med det svaret! 😀

  Ulrika: Som sagt, det mesta får en lösning till slut! Särskilt med Mabou ´s uppfinningsrikedom! ”Jag plattade till honom, så gick han ner!” Varför ska man komplicera saker, liksom? 😉 Kram!

 5. Pingback: Tonårsmorsa » Grodor och Internets tråkigaste film…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Ibland är tillfälligheter så lustiga. Jag skrev nyss om att Mabou fångade grodyngel härom dagen (det är hela tio stycken små rackare). Sedan, av en händelse, upptäckte jag att för nästan precis ett år sedan så hade jag ett annat grodinlägg. Då handlade det om att Mabous akvarie-vatten-groda dog, till Isatou ´s stora förskräckelse. […]