Fröken Osmidig…

…så var det det där med Binta ´s studentdag… det börjar liksom närma sig nu…

Eftersom jag har varit bortrest hela helgen så kan man se det på två olika sätt:

 1. Jag har hunnit vila upp mig, så jag nu är redo att börja förbereda inför studentfesten.
 2. Jag har förlorat en massa värdefull tid, som jag kunnat använda till vettigare saker gällande förberedelserna för studentfesten.

Jag väljer att se det på första sättet…! Jag har det mesta av planeringen klart för mig i huvudet, men om sanningen ska fram så är det inte mycket som i praktiken är klart!

Den där idén som Alter Ego kom med härom veckan, som lät så bra när hon sa det, om att göra en egen studentskylt både för att få den mer personlig och billigare, har inte lyckats särskilt bra för min del. Idén verkar helt enkelt inte fullt så lysande nu när jag spenderat mer pengar på skylten än vad en färdig kostade att beställa. Och jag har inte ens börjat göra den. Jag har spenderat sammanlagt tre luncher till att inhandla material till skylten, jag har spenderat mer pengar och skylten är alltså inte ens påbörjad…

Jag verkar inte heller ha så mycket framgångar med att få Binta ut ur mitt hem, så jag kan göra skyltar och andra saker som jag inte vill att hon ska vara hemma och se. Hon är ju inte världens smidigaste tjej, fröken Cocktail, om man säger så…

Jag har inte ens bestämt mig helt för teman och allt… Jag är sugen på att ha Gambianskt tema, samtidigt som ni ju vet att jag har min Grekiska period just nu…

Ååååh, vad allt är veligt och bökigt. Jag som brukar veta vad jag vill, varför blir jag så fundersam nu?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Fröken Osmidig…

 1. Skrattar för mig själv, för jag ser dig framför mig hur du styr 😉

  Så mycket billigare kanske det inte blir, däremot får man något eget. Håller själv på att mixtra med foton, men det beror ju också på vad man har för grafikprogram och i vilken upplösning man scannar in bilderna.
  Pröva med detta gratisprogram Gimp, http://pcforalla.idg.se/2.4476/1.159476 så ska du se att det går lättare att redigera bilderna.

  Tänk bara på att du ska arbeta med 300dpi upplösning inte 72 som är vanligt för webben. Arbetsytan brukar vara minst 3000x2000px för A4 storlek, vilket motsvarar ungefär 6Mpix kamera.

  Ett alternativ för att inte skriva ut i onödan är att skapa ett ark (arbetsyta) som är lika stor i cm som skylten. Fast i 72dpi, sedan montera bilderna på prov där i olika lager för att se hur det ungefär kommer att bli i färdigt resultat.
  Tänk bara på att inte hålla på och mixtra och spara bilden i flera omgångar i jpg-format, för varje sparande så förstörs kvaliten litegrann. Arbeta hellre i psd, tipp eller något annat format först och alltid med en kopia av orginalet.

  Här bli det 2 skyltar, inte så avancerade men egengjorda. Nåja, den ena gick jag faktiskt till Expert och köpte basen för 99 kr, då är det tryckt Sverigeband, ballonger och mössa, sen var det med plastpinne också.

  Den andra ska jag montera flera bilder på, mer som ett kollage.

 2. Pingback: OMG (För att göra en kort historia lång) | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.