Det har kostat många bittra tårar

Jag har valt att ha min blogg som relativt ”glättig” för det mesta. Ibland berör jag allvarliga ämnen och ibland skriver jag om traumatiska upplevelser, men mest av allt är den lite glättig och jag har valt att hålla bloggen på den nivån, för när jag loggar in mig på min blogg så vill jag känna den glädje jag oftast känner när jag är inne på min blogg och när jag läser alla fina, trevliga kommentarer jag får.

Samtidigt är det viktigt för mig att ta med vissa allvarligare ämnen, för att bloggen inte ska bli allt för glättig och kanske rent av ytlig. Det finns så mycket sorg och tragedier i världen ändå, så någonstans känner jag att jag vill dela med mig av den glädje och lycka jag faktiskt känner i mitt föräldrarskap. Den glädje det faktiskt är när det yr runt en massa tonåringar i mitt hem.

Alla fantastiska danssteg som uppfunnits i mitt hem, alla roliga uttryck och slang som uppfunnits här hemma. Det är en lycka större än någon annan att vara förälder. Våra skämt kan ibland verka råa och grymma, men jag lovar att det sker med glimten i ögat och med en aldrig bortglömd känsla för den kärlek vi faktiskt känner för varandra.

Dock, något jag vill nämna i detta inlägg: inget kommer någonsin gratis! Glädje, öppenhet och kärlek är inget vi ska ta för givet. Vi, i min familj, har haft våra kamper. Det är kanske inget jag kan gå ut med så här i min blogg, då mina barn är stora och läskunniga och jag inte vill att någon ska känna att jag lämnar ut dem för sånt som kanske fortfarande till viss del gör ont. Men jag vill ändå säga att mina barns uppväxt på inget sätt varit en problemfri saga. Samtidigt skulle jag inte vilja vara utan en enda av de erfarenheter och de år av kamp och tunga dagar vi genomgått tillsammans, för även om det många gånger gjort ont och många tårar fällts, så har det också bundit oss samman!

Att uppfostra barn är nog det svåraste jobb man kan ha. Om det inte vore för den förutsättningslösa kärlek och enorma styrka ens barn ger en, så skulle det nog inte finnas många föräldrar i den här världen. Men i slutänden, med facit i hand, så är det mer glädje än sorg att ha barn. Det är mer lycka än tårar och därför, just därför skulle man inte vilja vara utan en dag man haft tillsammans med sina barn.

Så även om bloggen är glättig. Även om vi skämtar och stojar och skojar med varandra, så har det inte varit gratis. Den glädje vi skördar idag, har kostat på och som jag nämnde i talet på Binta ´s student: om vägen varit lång och svår, så känns segerns sötma extra söt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Det har kostat många bittra tårar

 1. Ã…h du är så klok!
  ville bara säga att det vi käpat oss igenom en gång i tiden och kanske fortfarande gör, det e det som gör oss till dem vi är och självklart vilka vi har runt om oss…
  Vet inte vad jag vill ha sagt, men även om jag inte har några egna barn (än iaf) så känner jag igen det där som du säger att man inte skulle vilja vara utan sina erfarenheter…

 2. Brukar inte kommentera din blogg eftersom den är lite ”off side” för min del – läser den gör jag dock emellanåt.
  Men det är befriande skönt att få läsa ett inlägg som känns rakt igenom äkta.
  Ha en bra dag!

 3. Jag tycker att du lyckas väldigt bra med balansgången att bjuda på dig själv utan att det blir för ”närgånget”. Det är inte så lätt alla gånger… Grattis på jubileumsdagen i efterskott!

 4. Ewa: Tusen tack för de orden! Nej, det är verkligen inte lätt, samtidigt som det blir ganska självklart efter att ha bloggat ett tag, vart gränsen går, liksom…! Sedan tror jag det är lättare för att mina barn är lite äldre, jag har hela tiden i baktanke att de kan läsa det jag skriver (och deras kompisar). Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.