Tacksamhet!

Tacksamhet. Vad svårt det kan vara att känna tacksamhet när allt känns som det går emot en. Vad svårt det är att se det positiva i tillvaron, när man kliver upp klockan sex på morgonen, klär på barn, väcker trötta små barn. När man stressar till jobb, strssar till dagis, skäller på barnen för att de inte dukat av frukostbordet, så man får kasta en liter sur mjölk. När man trampar på leksaksbilar på badrumsgolvet.

Nej, det är verkligen inte lätt att se ljust på tillvaron när pengarna sinar i plånboken, samtidigt som det är över en vecka kvar till nästa utbetalning och barnen behöver pengar till än det ena och än det andra.

Det är verkligen inte lätt alla gånger att vara tacksam.

Men så kommer där en ljusglimt. Ett barn som kommer och lägger sina knubbiga armar om ens hals. Barn som skickar ett sms där det står: ”Du är världens bästa mamma! Jag älskar dig!” Eller det en vovve gläfsande och möter mig i hallen när jag kommer hem från jobbet och svansen slår runt som en elvisp på högsta fart.

Då kan man lätt komma ihåg att det finns en massa saker att vara tacksam för. Det är de där små, små stunderna av glädje, kärlek och tacksamhet vi ska lägga på minnet, de där dagar när vi står där, med gråten i halsen och undrar hur vi ska lyckas ta oss igenom ännu en dag av stress, dåligt samvete och en massa frustration över vår egen otillräcklighet!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Tacksamhet!

  1. Birsen: Vännen! Du har inte missat nå ´t! Men den är ju ganska härlig att välkomnas av ändå…! Hehe… (Men säg för sjutton inte det till Binta och ”K”!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.