Fetaost rockar fett!

fetaost.jpg

För ett år sedan åt jag inte fetaost. Eller… om sanningen nu ska fram: jag hade inte vågat smaka på det. Jag är lite känslig för ostar med för mycket smak och jag är så otroligt trist att min favoritost faktiskt fortfarande är Mild Herrgård.

Men så… för cirka ett år sedan övertalade en kollega mig att prova. Jag tog en bit… yammie! Men jag kunde ändå inte riktigt tro själv att JAG skulle kunna gilla en ost som inte smakade typ…mild Herrgård. Men nu under senvintern/våren så har jag provat igen. Och igen. Och igen. Sedan fick jag ju min Grekiska vecka. Och åt ännu mer fetaost och provade ännu en grej med syrlig smak, som jag i sanningens namn kanske inte heller vågat prova på riktigt (det kan hända att jag smakat lite på lillfingernageln, bara för att någon annan velat det, men det innebär inte att jag egentligen känt smaken!) , nämligen Tzatziki.

Men nu är det alltså andra bullar som gäller (eller andra ostar, om du så vill). Tzatziki är helt underbart och just nu står fetaost alltså i VÄLDIGT hög kurs hos mig. Särskilt till sallad. Och helt plötsligt vill jag äta VÄLDIGT mycket sallad…! 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Fetaost rockar fett!

 1. Jo.. och så kunde jag inte låta bli.
  När man får frågan vilken/vilka bloggar man vill ge en utmärkelse och lite extra uppmärksamhet..
  Då är det svårt att inte tänka på dig.
  Ja helt omöjligt faktiskt:)
  Så det gjorde jag.
  Och om du vill får du gärna gå in och hämta den. Utmärkelsen.
  Kramis

 2. Hej, hamnade hos dig efter att ha sökt info om Gambianska veckan i sthlm i sommar.
  Måste erkänna att jag inte har hunnit ”kika” igenom din sida men jag kommer o göra det snart. *lovar*
  Jag undrar om du vet något om Gambianska Veckan i sthlm i sommar? hittar ingen info om den någonstans!!!
  Jag jobbar med en Gambiansk flicka som vill upp till sthlm då och hon skulle bli överlycklig om det fanns info att få,
  du får gärna maila mig.
  Tack på förhand
  Camilo

 3. Jenna: Haha… Kan man verkligen få föör mycket av sånt? 😉

  Wivvi: Ja, jag kan bara hålla med! 🙂 Kram!

  Lallis: wooow! Låter spännande! Kommer och kollar! 🙂

  camilo: Hej Camilo! Roligt att du hittade hit! Den info jag har om Gambianska kulturveckan i Stockholm är följande: Den ska pågå från den 24-29 Juni. Den 27/6 är det Welcomeparty i Alvik där man även kommer att ha Sabarr (trumspelning) http://fatou.se/2007/06/17/spannande-lasning-om-sabar/
  Den 28/6 är det Grand Party vid Dieselverkstaden i Sickla. Fotboll kommer att köras den 27-28/6 i Sundbyberg IP. Grand Football kommer att köras på Lördagen. Det är den information jag skaffat hittills. Hoppas den hjälper er! Mvh.

  Linda: Ska komma och kika på din sida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.