Boktips: El Choco

el-choco.jpg

Jag nämnde igår att jag skulle skriva lite om boken El Choco- svensken i Bolivias ökända fängelse, så snart jag läst ut den. Jag har läst ut den nu på morgonen!

Boken handlar om en Svensk kille som åker till Bolivia för att smuggla knark. Jag tycker boken var väldigt bra. Dels var den spännande, men framför allt så skildrar den ett människoöde som man annars inte skulle komma i kontakt med.Den skildrar en fängelsemiljö i ett fattigt land, den skildrar också kärlek mot alla odds.

Det som gladde mig mest med boken, är att författaren Markus Lutteman som är nyhetsreporter på Svensk Dagbladet, som skrivit boken. Han har gjort bra reserch och därför får man även i boken en uppfattning om Bolivia som land, deras politiska struktur vilket gör att man får mer insikt i hela miljön boken utspelar sig i. Naturligtvis grät jag som ett barn på slutet, vilket jag mer eller mindre alltid gör när jag är i slutfasen av en bok. Boken är utgiven på Norstedts förlag.

Boken rekommenderas varmt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Boktips: El Choco

 1. Hejsan!

  Jag har precis också läst ut den där boken, den sträcklästes 🙂
  Verkligen gripande, var den!

  Och tårar blev det här också..

  Ville bara ge mig till känna, jag läser din blogg varje dag, men är lite för blyg för att kommentera oftast.

  mvh Mia

 2. Instämmer helt!

  Boken är helt suverän och som extra grädde på moset får läsarna se kort tagna inifrån fängelset och miljön runt ikring.

  Köpte min bok på bokrean i februari och sträckläste den all-in-one-go.

  Ha en underbar F R E D A G D E N T R E T T O N D E !

  Kramar

  KalmarLinda!

 3. Mia: Tack för din kommentar! Alltid roligt att se folks åsikter på det jag skriver. Hoppas du inte blev avskräckt att fortsätta kommentera! Ja, boken var verkligen toppen! Kram! 🙂

  Linda: Ja, jag har gått på jobbet och längtat hem varenda dag denna vecka, för att kunna fortsätta läsa…! Kul att ”se” dig här igen! Kram och hoppas du får en fin helg! 😉

 4. Håller på med den boken nu. Köpte den efter att ha varit på en föreläsning med Marcus & Jonas. Mkt gripande berättelse! Började nästan gråta när jag träffade hans fru, herre jösses vilken stark kvinna!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.