Swedish National Dancehall Queen 2008.

dscn3240.JPG

Jag och Binta på Gröna Lund, förra helgen (Klickbara bilder i detta inlägg och klickbara länkar där texten är olikfärgad)

Ja, min Binta är van att se till att hon får som hon vill… Eftersom Binta har dansat i typ hela sitt liv och i stort sett alla dansstilar, så har jag vant mig vid att alltid se henne dansande. Hon har dansat i stort sett allt; Jazzdans, Folkdans, Latino, Dancehall, Street, HipHop, Magdans etc. Den senaste dansstilen är ju Dutty Wine, vilket är en dans som ses som mindre ”rumsren”, om man säger så. Kanske har jag blivit lite avtrubbad, men jag har alltid uppmutrat Bitna ´s dansande, inte bara för att det är ett intresse för henne, utan även för att hon hela tiden utvecklas i sitt dansande och för att hon alltid varit väldigt duktig på det.

Förra året vann hon och hennes kompis SM i silver i Dancehall (eller var det street?) Förra helgen direkt efter vår utflykt på Gröna Lund åkte hon till Globen och tävlade, men det gick mindre bra i år, för de kom sexa. Men eftersom det var av 49 par (tror jag det var) så tyckte jag att det var väldigt bra gjort, särskilt när man spenderat hela dagen på Gröna Lund innan, i olidlig hetta, som det var förra helgen.

Nåväl. Nu skulle hennes farbror vara med och anordna swedish national dancehall queen 2008 n652750437_3062455_4682_1211816552_7117961.jpg Naturligtvis ville Binta var med. Det var bara det att farbror sa ifrån. Han tyckte det var lite för ”dirty dancing” för Binta, som han fortfarande ser lite som sin sak att beskydda som en brorsdotter. Nåja, som sagt, Binta är inte den som tar ett nej för ett nej om det är något hon verkligen vill göra, så hur gick det då? Hela historien om Binta ´s lilla ”fint” och hur tävlingen gick kan du läsa i hennes blogg, HÄR!

Som sagt, jag har inga problem med att Binta dansar Dutty Wine, då jag ser hennes dansande som en sport, även om jag visst önskar som mamma, att det var en mindre ”utmanande” dans.

Det häftigaste av allt var att priset hon vann, är en resa och inträde till Summerjam i Tyskland i Juli! Shit, den skulle jag gärna själv vilja åka till. Men vaddå? Det är väl inte värre än att jag också får börja öva lite Dutty Wine inför nästa år! Haha… Vad tror ni om mig i tights och korta shorts dansa Dutty Wine och tävla mot Binta?

Videoklipp med Binta:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

18 svar på ”Swedish National Dancehall Queen 2008.

 1. Damned…she ´s got the rythm!

  Vilken entertainer!

  Om jag skulle börja skaka my ”rear end ” är det nog risk för

  solförmörkelse!

  Men vad jag gillar Mabous härliga skratt när Binta och han kör lite Hutty Dutty!

  Som norrmännen säger:

  Ha det!

  Kramar

  KalmarLindabinda

 2. Linda: Haha… kanske vi skulle solförmörka hela Stockholm tillsammans nästa år? Ja, han är verkligen road av lite rumpskakningar… Vilka killar är inte det? 😉

 3. Blev glad över påhälsningen i min blogg, så jag testar med att gå
  in här. Det blir fortfarande lite konstigt när jag ska skriva kommentarer,
  men nu bombar datorn inte. Vilken tur jag hade med dansinlägget här. Eftersom
  jag själv älskar att dansa. Är LÃ…NGT ifrån lika duktig som din tjej men
  det är kul ändå att dansa. Street som jag nu senast dansat är sjukt svårt.
  Är trots allt inte uppvuxen med dansformen så den sitter inte i kroppen,
  utan jag måste plåga in den ha ha. Några större utsvävningar vågade jag mig
  inte heller på. Har kollat när din dotter dansar och det är så intressant. Det
  syns att hon har dansen i kroppen så jag är inte förvånad över att det går
  så bra för henne. Lillebror ser ju ut att gå samma väg 🙂

 4. Hallå hallå Miss Mor!!

  Vi gillar din blogg.. Vi gillar din Binta, vi älskar dansen och musiken och vi gillar en ren och skär image.

  Vi vill gärna se dig i media också, Du har ju haft bloggen länge och vi tycker att du borde synas mer i media än vad du gör nu!

  Anyways!!

  Kram på Er alla, mycket kärlek och Peace /salam från oss på

  // ESS

 5. mamma stilen heter inte dutty wine…utan dancehall dutty wine är något en dancehall dansare måste
  kunna och även en låt som heter dutty wine, då dom sjunger om att man ska gör dutty wine typ..
  Vi vann SM i hiphop/street jag och vendela 2006.. och inte dancehall.
  Vi tävlde i sm detta år med men kom bara på 6 plats. och nej det e inte bra med tanke på att vi
  vann förra året 😛 hihi.. Nåja vi får väll se om jag kan bli så duktig som shisha… ( I Hope So)

 6. Duktiga dansdöttar du har då =D Jag saknar dessvärre själv allt vad takt heter men om jag tittar på dessa klipp tillräckligt många gånger så kanske jag får till ett steg eller två o då i takt! =D

  Kram

 7. ESS: Tack för en fin, glädjande och energifylld kommentar! Jätterolig att få. Har läst er kommentar hos Binta också! 😉 Keep it up, girls! 😀

  binta: När jag dansade dancehall på 90-talet (believe it or not) så fanns inte ens Dutty Wine, så jag håller isär begreppen då jag inte tycker Dancehall o Dutty Wine är samma sak alls. Det är ju två helt skilda danser, även om de går in i varann… Jaså, det var hiphop/street ni vann?! Okej, fine with that! Klart 6:e plats var bra. Ni kunde ju ha kommit på 49:e…!

  Daniel: Tack! Önskar dig detsamma! 🙂

  Ulrika: Kämpa på, allt går att träna upp och det är aldrig för sent! Kramar!

 8. haha om man ändå kunde dansa sådär! förr var det bara att vicka på rumpan ute på krogen, men nuförtiden så blir det mest att jag guppar med magen bara haha…det är inte lätt alltid 😉

 9. Pingback: Tonårsmorsa » Binta i Uppsala-TV

 10. Pingback: Tonårsmorsa » Jag är Zumbas största fan

 11. Pingback: Tonårsmorsa » Familjens superstar

 12. Pingback: around people

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Swedish National Dancehall Queen 2008 […]

 2. […] för uppvisningar och är med och tävlar lite då och då. Flera av tjejerna har också både vunnit olika danstävlingar och även kommit på andra prisplatser. Jag är säker på att i alla fall några av tjejerna […]

 3. […] just nu upp otroligt mycket tid från henne. I stort sett all hennes fritid. Hon är ju dels med i egna dansgrupper, sedan tränar hon en grupp yngre tjejer och dessutom är det ganska många uppvisningar just nu. […]

 4. around people skriver:

  around people

  Swedish National Dancehall Queen 2008. | Fatou.se