Rasistiska Bloggar

birds_62.gifInnan denna helg visste jag visserligen om att det finns en massa rasistiska och främlingsfientliga bloggar. Det började med i Fredags när jag var inne på Aftonbladets bloggportal. Eftersom jag själv har bloggat på Aftonbladet, så minns jag väl att det blev mycket ”sandlåda” där inne. Jag vet inte om det beror på att den tillhör just Aftonbladet, eller om det beror på just hur bloggupplägget ligger på Aftonbladet. Jag tycker det roligaste på Aftonbladet var att det var lätt att få översikt över nya inlägg som skrevs och att de senast kommenterade kommentarerna kom upp så de blev synliga.

Men jag undrar inte om det är just denna funktion som gör att Aftonbladet gång på gång blir en plaskig ankdamm? Flera personer som är väldigt aktiva på sina bloggar på Aftonbladet bloggar på, månad in och månad ut, utan att ens vara medvetna om alla bra bloggar som finns utanför Aftonbladet.

Det allra roligaste är när en Aftonbladet-bloggare meddelar att man ska börja att blogga någon annanstans. Då kommer det oftast mängder av kommentarer som säger typ: ”Oj, vad trist att du ska sluta blogga!”, eller ”Oj, vad trist att jag inte kan fortsätta följa din blogg” Som om man inte inser att det är lika mycket ett klick på nätet, oavsett vilken portal ens blogg ligger på. En annan sak som verkar urskilja just många som bloggar på Aftonbladet är att en övevägande andel verkar vara ovilliga att länka när man skriver. Länkning är ju det i bloggvärlden som är det som driver runt bloggarna. Det är det som gör att ämnen lever kvar och sänds vidare och får den uppmärksamhet som de får.

Klart att ingen vet hur man länkar när man är helt nybörjare, dessa talar jag inte om. Jag menar dessa som bloggar månad ut och månad in men inte förstår att det inte räcker med att skriva en bra blogg för att få ut sitt ämne.

Varför jag själv slutade att blogga på Aftonbladet var helt enkelt för att plaskdammen krympte, trots den ständiga strömmen av nya bloggare. Om en person skrev om ett ämne, så fick den i stort sett hela bloggen på sig som för eller emot och det fanns alltid en förmåga till att grupperingar uppstod. Eftersom jag var en av Aftonbladets allra första bloggare när jag började där (nummer 33, närmare bestämt) och jag redan hade med mig en del läsare från där jag bloggade innan Aftonbladet, så blev jag ganska snabbt Aftonbladets mest populära blogg. (=Mest lästa blogg, med flest sidvisningar)

Det skedde en hel del bråk och konflikter redan då. Särskilt kom det sig av s.k. ”Internet-troll” som sprang runt i bloggen och gjorde allt för att göra folk förbannade, rent ut sagt! Det var diverse religionsdiskussioner och efter det har det fortsatt med diskussioner runt pedofili och andra känslostarka ämnen, som upprör och berör människor ganska mycket.

Men i fredags satt jag alltså och klickade mig runt en del på blo9ggarna på Aftonbladet och som vanligt där så hittar man trevliga, roliga, allvarliga och sorgliga bloggar. Men denna gång fann jag något mer. Nästan konstant kunde jag läsa blogginolägg som var rasistiska och främligsfientliga och framför allt Islamofobiska. Jag tänkte att det kanske är den typ av människor som ”fastnar” vid bloggen en vanlig fredagskväll. På Lördag mitt på dagen, hamnade jag på Aftonbladet igen och såg då att det vimlade av rasistiska inlägg igen.

Flera felaktig fakta förekom. Flera bloggar hävdar friskt i sina inlägg att ”så är invandrare”. För mig är det obegripligt att man får sprida sådana lögner på nätet utan att någon stoppar det. Själv anser jag att det är viktigt att folk får skriva sina åsikter i den åsiktsfrihet vi har i Sverige, men att sprida lögner om olika folkgrupper och religioner och framställa det som om det vore fakta, det tycker jag inte är okej! Därför anmälde jag också flertalet inlägg då jag tänkte att detta nog inte är något som Aftonbladet vill stå för på sin blogg. Jag har suttit en hel del på nätet denna helg, särskilt som jag skriver på både krönikor och lite annat just den här helgen, så i morse när jag surfade runt på Aftonbladet blev jag lite förvånad över att de inlägg jag anmält fortfarande finns kvar, trots att det är helt felaktiga och lögnaktiga uppgifter man har valt att sprida.

Idag följde jag också en och annan länk från Aftonbladets bloggar till andra ställen och hamnade i en hel värld av rasistiska, Islamofobiska och rent ut sagt lögnaktiga bloggar på diverse portaler (alltså inte bara på Aftonbladet). Jag måste säga att jag inte bara är förvånad utan väldigt illa berörd av dessa bloggar och hur man får sprida så mycket skit och osanning, tycker jag är trist!

En av bloggarna länkade upprepade gånger till olika nyhetsartiklar och hävdade eftert länkarna till artiklarna att ”det var säkert en invandrare”… Ett inlägg hade också länkat till en nyhet som fanns i Expressen för drygt två år sedan. Har man inte färskare nyheter att länka till, än så, ska man kanske överväga sitt ”nyhetsbloggande”, tänker jag.

Jag vet inte säkert vad jag ville ha sagt med detta inlägg, men det jag vet att jag vill ha sagt är i alla fall att:

 • Aftonbladets plaskdamm verkar bestå.
 • Det är trist att det ploppar upp så många rasistiska bloggar.
 • Om du bloggar själv: börja länka
 • Till sist: Ha en toppen Söndagkväll! 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

28 svar på ”Rasistiska Bloggar

 1. Jag var också inne på min gamla Ab blogg (252) igår. Tänkte väcka lite liv i fra-debatten. Det känns som att komma bakom Berlinmuren, majoriteten av bloggarna där verkar inte alls förstå att det finns en mycket större bloggosfär än Aftonbladet.
  Så jag är inte ett dugg förvånad att de traskar runt i samma gamla gnissel, när de inte begripigt att det finns så många andra aktuella ämnen att diskutera. Men som du säger, när de inte lärt sig att länka och trackbacka till varandra så blir det ju inte heller någon spridning utan den är dess ’grupperingar’ som tjafsar sin emellan.

  Sen ska vi inte tala om allt jäkla trackbacksspam som fortfarande är där. Trots alla mina påstötningar. Jag hade över 5000 nu, på några månader. Vem fanken orkar redigera sånt?

 2. håller helt med dig, har hittat såååå många rasistiska och islamofobiska och givetvis anonym bloggar där rena lögner sprids. tex skrev dom att personen som mördade en lärare i örebro var muslim och att han som blev mördad var kristen trots att det är klart att det var en släkting till läraren som dödade honom. människor lägger sig i muslimers liv på ett sätt som de inte hade accepterat att vi gjorde mot dem. varför ska de tex avgöra om vå religion är kvinnoförnedrande etc när de inte ens vet vad den handlar om. finns ingen respekt för människors val att leva annorlunda. om jag inte ser mig som förtryckt vem ska då ha rätt att avgöra det åt mig!!!???!!! kram sarah

 3. Så bra skrivet fatou!!! Jag försöker alltid dra mig för att läsa sådana bloggar för jag kan bli så förbannad på all smutskastning och förklara nåt som är sant är liksom ingen ide för då är man bara taliban eller nåt annat :-(… Räcker bara man är inne på FL Familjeliv så får man läsa en hel del rasistiska inlägg. Så tråkigt!!
  Vi hade religionkunskap i skolorna förr. Undrar hur det är idag????

 4. AlterEgo: Ja, det är jättekonstigt det där med ftonbladet, för även om det förekommer visst tjafs på alla bloggar, så har jag aldrig varit med om att man ”fastnar” i samma diskussioner, på samma portal, i samma ankdamm. Berlinmuren var ett roligt uttryck!

  Men det där med trackbackspam, fattar jag inte. Jag var in och kollade på min nu, men jag har bara 100 trackbacks, och det är sådana jag fått under min bloggtid där. Vad skumt att problemet fortsatt hos dig…?! Trist i alla fall!

  sarah: Jag blev faktiskt ganska chockad i helgen. En och annan blogg kände jag förstås till, men att det kryllade av dem och att de är så otroligt uttalat rasistiska skrämmer mig, för det för alltid med sig en massa mörker och ännu mer fördomar bara! 🙁 Kram!

  Birsen: Jag brukar inte vara inne på Familjeliv, men det är säkert samma där, som verkar sprida sig på resten av nätet. Det trista är, att de som INTE känner några invandrare, eller av andra skäl är osäkra på religion, kulturer etc. de tror ju att det där är sant, när de läst det tillräckligt många gånger och det är ju det som är så otroligt tragiskt!! Kram!

 5. Inte så förvånande kanske när man jämför med det här: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1367241.svd

  Rasistiska bloggar hjälper sd och andra rasistpartier och organisationer att sprida sitt budskap.

  Ha en bra dag och kom ihåg att vi är många som är MOT rasismen. Länka gärna till nån antirasist-sida
  eller organisation om du vet nån bra! / Mariebrima

 6. Hmm till viss del har du rätt men även om jag försökt har jag inte hittat något bra alternativ till ab bloggen – så nu är jag tillbaka och plaskar där igen!! Tragiskt!

 7. Vad är islamofobi? När människor kritiserar islam? Gillar du sharia? Inte jag-är jag islamofob då?
  Eller bara mänsklig? Jag gillar inte att det är dödsstraff för aposti i islam, elelr att tjuvars händer ska kapas av, eller att homosex ska straffas med döden, eller att barnäktanskap är tillåtet. jag har vsårt för Muhammad då han låg med en sin nioåriga hustru, hade 11 fruar plus att han låg med sina slavinnor och kvinnor han tog till fånga. Jag gillar inte att slaveriet är tillåtet i islam. Jag är för mänskliga rättigheter-är jag islamofob å?

 8. Annica: Ja, jag förstår vad du menar, även om jag tycker det finns andra bra bloggställen, men smaken är ju olika och vi har olika typer av krav på vart vi vill blogga! 🙂

  anna: För mig är islamofobi när man inte visar respekt för människors tro på Allah. Med detta INTE sagt att man stödjer pedofili, avhuggna händer etc. Det är så underligt det där att när man säger att man är kristen, så är det ingen som ifrågasätter bibliska texter såsom: ”den man älskar, agar man” eller ”öga för öga, tand för tand” etc. Allt det du nämner ovan finns även i bibeln.

  Exempel tagna ur bibeln: ”1 Mos 4:23
  P
  Lemek sade till sina hustrur:
  ”Ada och Silla, lyssna till mig,
  Lemeks hustrur, hör mina ord.
  Jag dödar en man för ett sår,
  en yngling för en skråma.”

  Om slaveri:
  ”1 Mos 41:12

  Hos oss hade vi en ung hebré som var slav hos gardesbefälhavaren. Vi berättade våra drömmar för honom, och han tydde dem för oss, varje dröm för sig.”

  Om barnäktenskap kan du dels läsa att heliga Birgitta endast var 13 år gammal när hon giftes bort här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Heliga_Birgitta

  Vidare om barnäktenskap både inom Kristendomen och Islam kan du läsa här: ”Än mer omdiskuterat är äktenskapet med favorithustrun Aisha:
  ”Aisha … utsågs till hans hustru när hon var bara sex år. Bröllopet stod när hon var nio och Muhammed 50. Efter tidens sed var detta inte särskilt uppseendeväckande. I Iran är det utifrån profetens exempel fortfarande nio år som gäller som giftasålder för flickor”, (Wibeck, s. 220)

  Kristendomens bibel anger aldrig en lämplig giftasålder. Men man kan notera, att i romarriket var många flickor gifta redan i 12-årsåldern, och äktenskap med tioåringar var inte ovanliga (Rodney Stark, The Rise of Christianity. A Sociologist Reconsiders History, s. 105 ff).” Dessa två stycken är hämtade från SVD här:
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_416867.svd

  Det är just det här jag menar med Islamofobi, så uppenbarligen verkar du ha det, med de exemplen du nämner ovan. Du tror väl inte på fullaste allvar att de flesta Kristna lever efter ovanstående texter och vad får dig då att tro att de flesta Muslimer skulle göra det?

  Vad gäller sharia så är det mig veterligt endast Saudi Arabien som idag har en ”renodlad” sharialag (även om det även där finns tolkningsmöjligheter). T.ex. i Gambia som är till 90% muslimskt land, huggs inga händer av och man går inte beslöjade, man utför inga dödsstraff etc.

  Vad jobbigt det måste vara för folk som dig som går runt och ”förutsätter” och ”tror” en massa och sedan inte inser att livet blir väldigt mycket enklare med gråzoner än att hela livet och all religion (eller var det bara Islam?) ska vara helt svart/vitt! Att även om man tror på en Gud, så betyder det inte att man bokstavligen lever på samma sätt som man gjorde under Bibelns eller Koranens tid.

  Jag är också för mänskliga rättigheter, men samtidigt även för fritt religionsutövande och fri tro! Vad är du för? Att vi ska HINDRA kvinnor som VILL vara beslöjade och att vi ska HINDRA muslimer från att tro? Vad tycker du själv att det gör dig till då?

 9. Mycket bra inlägg av dig. Tycker att frågan är viktig, och inläggen jag skrev både idag och igår, behandlar just detta ämne. Fast du håller en betydligt lugnare och mer sympatisk ton;)
  Men som du säkert känner till så fungerar inte ”snälla” rubriker på AB. Man måste chocker för att få läsare, vilket suger! Men så funkar väl egentligen all media.
  Tack för din kommentar, jag besvarar den på min blogg med!
  Kram

 10. MiZz Me: Ja, frågan är jätteviktig!! Det handlar på sätt och vis om hur vi alla ska förhålla oss till varandra i framtiden. Ska vi se varandra som ”vi” och ”dom” eller som en enhet? En enad värld som ser varandras likheter, respekterar varandras olikheter och förenas på samma jord. Hat föder hat och rasism föder hat och Islamofobi föder det mörka och tragiska! Kram!

 11. Vilket urdåligt svar. Heliga Birgitta giftem sig vid 13-årsålder? Ja, skulle det göra Muhamma
  eds giftemål med den nio åriga Aisha bättre??? Så en dålig handling av någon annan gör en annan dålig handling bra??? Om heliga Birgitta blev bortgift vid 13-årsålder var det fel-men att an man på 50-år har samlag med ett barn är smaklöst-hur du än vrider på steken. Jag har svårt att förstå att du/andra kan ursäkta pedofili-för det är vad det var och är. Skulle du ha velat ha samlag med en man som kunnat vara din morfar då du var nio år, eller skulle du accepterat att dina döttrar blev bortgifta vid nioårsålder. Jag tror att varje människa som inte är förblinadt av sin religion anser att det är oacceptabelt.

  Du verkar inte stå för din egen religion. Du nämner vilka länder som har sharia och inte-jag tar upp de lagar som islam står för-din religion islam. Om du nu inte gillar lemlästning, piskning, avrättning av homosexuella och barnäktensap så måste jag fråga; varför konvertera till en religion som du faktiskt inte tycker om?
  Du skriver att det inte är bra med en mängd saker-men människa det är ju Islam din religion.
  Man kan inte ta ut vissa valda delar i en tro och ingorera resten-det är ju falskt. Stå för det du tror på utan att dra in bibeln-för jag är inte kristen-och vad romarna gjorde har inte med Guds ord eller kristendomen att göra och det var islam vi diskuterade. Att skrika islamofobi när någon faktiskt delar med sig av info om islam är rätt löjligt. Ska du dölja de mindre trevliga i islam? ska man inte få tala om sharia-vilka delar tycker du man FÃ…R ta upp när det gäller islam?

  Att vara hobbymuslim är skrattretande-då är lite lagom muslim-egentligen inte alls-för du praktiserar ju inte din religion alls, låtsas om som det inte finns mycket våld i islam.

  Muhammed gjorde klart att den som lämnar islam ska dödas-detta är välkänt i islamisk juridik-men det kanske du låtsas om som det inte är sant-du verkar faktiskt lida av islamofobi själv-en stark rädsla för det riktiga islam, det som alla kan läsa sig till i koranen och sunna.

  Lite ur shari, ur islam, den religion du står bakom;

  tjuvar ska lemlästas

  Ingen åldersgräns för äktenskap

  piskning för dem som har samlag utan att vara gifta

  stening för otrohet (man gräver ner personen ifråga utom huvudet och stenar till döds )

  Polygami

  Män (även de gifta) har laglig rätt att ha samlag med sina slavinnor och de kvinnor de tar till krigsbyten

  Slaveri är tillåtet

  mannen har rätt att slå sin fru om hon inte lyder-således ska kvinnan vara lydig.

  Ps; när det gäller Gambia har den nya presidenten sagt att han ska införa islamisk lag strängare än den i Iran och att homosexuella kan räkna med att avrättas.

  Japp, enlig ISLAMISK lag-tänk vad islamofobiskt av mig att kritisera en intorelant religion där man visar prov på homofobi och fobi mot kvinnlig frihet och fobi mot just kritik.

 12. anna: Mitt svar var INTE en ursäkt! Idag skulle jag ABSOLUT INTE tycka att det var okej att gifta sig med vad vi kallar barn!! Mitt svar var ett försök att beskriva vad som var brukligt för den tiden, oavsett religion! Även om vi idag anser detta avskyvärt så är det ändå något som för den tiden var accepterat! Så kom inte och ändra mina ord och säg att jag ursäktar pedofeli, för det är i så fall din egendomliga tolkning, inte min åsikt!

  Du skriver att du inte är kristen, men på samma sätt som du kritiserar Islam, måste det väl ändå vara tillåtet att kritisera kristendomen? Eller är det inte det? Dessutom så är jag inte i första hand intresserad av att kritisera varken kristendomen eller någon annan religion. Min avsikt är att jämföra för att visa att det faktiskt är väldigt lite skillnad i texterna i Bibeln och Koranen. Dessutom är det ett faktum att de flesta muslimer som idag lever i Sverige inte lever rättstroget, de flesta utövar sin religion sparsamt, delvis som en integrering i dagens samhälle, på samma sätt som de flesta kristna idag inte går i kyrkan varje Söndag eller på andra sätt utövar sin kristna tro.

  Du kritiserar inte bara min religion, utan även min personliga tro, och vet du? Det är faktiskt det som mest skiljer dig och mig. Du säger att du inte är kristen och jag tycker det är helt okej, medan du anser att du kan kalla mig för ”hobbymuslim” för att jag inte utövar min tro på ett sätt som DU tycker är ”okej”. Du försöker att förringa min tro, du försöker att ironisera min konvertering genom att säga att jag inte praktiserar min religion alls, vilket är en ren lögn och som jag inte ens förstår hur du kan uttala dig om?

  Det som är allra mest trist med dina kommentarer och som får mig att tycka ganska synd om dig, är trots allt det hat som genomsyrar kommentarerna. Ditt engagemang för att försöka övertyga om Islams hemskheter i stället för att sakligt försöka informera om det du tycker är värt att kritisera, samtidigt som du i så fall informerar om även de kärleksfulla och omsorgsfulla surorna från Koranen. För övrigt ser jag inget informativt i dina två kommentarer om Islam, som du skriver. Snarare ser jag bara att du slänger ur dig en massa påståenden och åsikter, utan någon bakgrund, förklaring eller något annat. Är det det som du skriver i din andra kommentar att: ”Att skrika islamofobi när någon faktiskt delar med sig av info om islam är rätt löjligt.” ?

  När det gäller Gambia ´s president så undrar jag om du då menar att en person står för vad ett helt land anser ochvill? Har du frågat Gambianer vad de anser om detta uttalande? Det har jag. Många. Jag har ännu inte mött EN ENDA som håller med presidenten i hans uttalande eller för den delen en massa andra åsikter som han har. Tvärt om, faktiskt, så fördömer befolkningen hans uttalande. Och jag menar fortfarande att den kärlek jag mött i Islam och i Gambia, är en glädje och kärlek jag inte mött någon annanstans. Trots att de flesta är muslimer. Trots att de flesta är djupt troende. De exempel du försöker normalisera bland muslimer är något jag skulle kalla för extremister som kanske finns ett fåtal av, precis som det finns extremister i alla religioner. Jag har, trots att jag umgåtts med muslimer sedan barnsben och levt i ett muslimskt land (och besökt andra), aldrig träffat någon som tycker det är okej med pedofili, som tycker det är okej med piskning eller stening. När jag tänker efter så har jag faktiskt aldrig träffat en muslim som verkar bära på så mycket hat och avsky över huvud taget, som du tycks göra. Jag beklagar att du känner så.

  Men som sagt, jag respekterar att du inte tycker som jag, det är bara synd att du inte har den respekten för andra människors tro.

 13. Pingback: Tonårsmorsa » Att skilja på fakta och lögn…

 14. Pingback: Binta ´s Nya Blogg

 15. Pingback: Binta´s Nya Blogg

 16. Intressan diskution ni för här Tonårsmorsa och Anna var det va.
  Mycket intressant, men den stora skillnaden är väll ändå att många av mussarna verkligen tror och lever exakt efter vad som står i deras lilla bok även i vårat morderna samhälle. Det funkar ju inte, det fattar ju vem som hellst att det strider mot allt vad vi står för idag i västvärlden där dom flesta är kristna. Men som ändå trots allt som står i bibeln inte följer exakt till punkt och pricka alla idiotiska saker. Utan tolkar det på ett mordenare vis och mer humant.
  Därför går det inte att ha denna massinvandring som sker just nu med så många mussar på en gång.
  Jag kommer att rösta på sverigedemokraterna bara ut av en anledning, att det inte funkar med mångkultur i ett samhälle.
  Anders

 17. poppop: Du skriver: ”den stora skillnaden är väll ändå att många av mussarna verkligen tror och lever exakt efter vad som står i deras lilla bok även i vårat morderna samhälle”

  Nu vet inte jag vilka muslimer du känner här i Sverige, för jag hör ofta folk som säger det, men trots att jag umgås med många muslimer från helt olika både länder och världsdelar, så har jag inte träffat på dessa. De finns med all säkerhet, men när du skriver att ”många av mussarna” så tror jag dig helt enkelt inte, för det är ju i så fall konstigt att jag som i allra högsta grad umgås med muslimer aldrig har stött på dessa…

  Jag tycker att Sverige är ett ganska bra exempel på att mångkultur faktiskt fungerar, även om det finns en hel del att jobba på också. Vilket det gör i alla länder, invandring eller ej, mångkultur eller ej.

 18. En liten text som jag hitta när jag kolla runt på nätet, och som jag tror är välldigt sann.

  Det är en enormt stor gåta varför svenskarna inte fattar att det helt enkelt inte går att “tvångsintegrera” vare sig svenskar eller invandrare! Inte ens när de ser det med egna ögon under decennier tror det att det är omöjligt. Likaså är det en stor gåta hur de kan tro att integration ska kunna fungera smidigt när hundratusentals människor från helt andra levnadsförhållanden, med helt andra samhällssystem och med totalt annorlunda religiös och kulturell bakgrund på kort tid kommer till ett litet land som Sverige. Det är ju en total omöjlighet!
  Politiker, medier, s.k. experter etc borde öppna ögonen, vakna upp, se verkligheten och tala om den i stället för att försöka slå blå dunster i ögonen på folk. Problemen och motsättningarna kommer bara att trappas upp och öka oavsett hur mycket folket i integrationssvängen utreder, diskuterar, betalar ut bidrag och håller seminarier.
  Många invandrare säger själva att de passiviserats och att det inte ställts några krav på dem och att de kan leva 10, 15 år och, i en del fall, hela sina liv i utanförskap och på bidrag utan att något händer.
  Sanningen – den som ingen verkar vilja erkänna – torde vara att det helt enkelt inte finns någon quick fix! Och – faktiskt – att det har kommit alldeles för många människor till Sverige som varken vill eller kan finna sig till rätta här. Invandrare som medverkade i Debatt – bland dem S-kvinnan Nalin Pekgul – sa det som många invandrare säger överallt: att människor från Mellanöstern ofta är rasister gentemot afrikaner (svarta) och ser ner på svenskar. Varför vill de vara här? Varför återvänder de inte så snart det överhängande hotet som de flytt ifrån upphört? Det är relevanta frågor. Varför talar man inte högt om rasismen och fientligheten från invandrarnas sida utan enbart om att svenskarna är rasistiska eller främlingsfientliga?
  Sverige har bäddat för de problem som nu finns i samhället och som bara kommer att bli större och värre. Som man bäddar får man ligga. Och dessvärre tvingas alla ligga i den här bädden, också de som aldrig velat att det skulle bli så här.
  Merit Wager

 19. poppop: Nu håller jag inte med om mycket i din text. Jag menar att de allra flesta som kommer till Sverige faktiskt vill bli en del av vårt samhälle. Jag menar också att de allra flesta blir en del av vårt samhälle och att det ligger i människans natur att anpassa sig. För vissa går det väldigt snabbt, för andra tar det längre tid. Sedan tycker ju jag att det är bra om man väljer att även behålla en del av sin egen kultur/religion etc. Jag tycker inte att det är motsägelsefullt på något vis eftersom världen och livet inte är svart/vitt för de allra flesta människor, utan oerhört nyanserat och med många gråzoner.

  Sedan skriver du: ”människor från Mellanöstern ofta är rasister gentemot afrikaner (svarta) och ser ner på svenskar”

  Jag håller med om detta till viss del, men jag menar att man inte håller tyst om det, i UR`s pågående kampanj mot rasism, tog man till exempel upp detta för drygt en vecka sedan och jag bloggade om det bara härom dagen:

  http://fatou.se/2009/11/18/ur%C2%B4s-kampanj-mot-rasism-fortsatter/

  Däremot anser jag inte att detta stämmer på den s.k. ”andra generationens invandrare”. D.v.s. de barn som växer upp här i Sverige, eller som till och med är födda här. Jag menar också att det gäller långt ifrån alla invandrare från mellanöstern, även om problemet finns och varför skulle det inte göra det? Rasism finns i alla länder och i alla samhällsklasser, så varför skulle det inte finnas hos vissa från mellanöstern? Jag har däremot inte sett några studier eller vetenskapliga undersökningar på att folk från mellanöstern skulle vara mer främlingsfientliga än folk från något annat land (till exempel Sverige).

  Varför många väljer att stanna kvar i Sverige efter ett krig eller oroligheter avslutats i folks hemländer är väl inte så konstigt? Det handlar ju om att man skapat och börjat bygga upp ett nytt liv i ett annat land. Med arbete, skola, språk och kanske med vuxna barn och barnbarn som man inte vill lämna och som ser detta som sitt land. Det tycker jag är helt naturligt.

 20. Tycker du ska tänka om det du skriver. Har du någon aning varför rasism skapas? hur mycket invandrare har inte kommit in i sverige på senaste? och hur många av dom sköter sig då dom får komma hit? det är en majoritet av invandrarna som inte sköter sig och är bara en liten del som verkligen är vettiga.

  Svenskar blir rasister för att vi har det jobbigare i samhället nu än förr. Vi blir rasister helt automatiskt ifall vi vill sjunga vår nationalsång, älskar sitt land bara för natur m.m. Råkar vi kolla på dom i vissa fall är vi rasister.

  Invandrarna klarar sig så bra här ute genom att våldta och misshandla. Dom behöver bara ta upp en orsak varför dom slog personerna och då blir det alltid (jag blev kallad neger) med egentligen handlade det om pengar eller för dom är helt sinnesrubbade.

  kolla på den här youtube videon. Är en amerikansk expet som talar ren fakta om sverige.

  http://www.youtube.com/watch?v=zZtc2ma2GEQ

  har du något att komma med ring mitt nummer 0xxxxxxxxx

 21. Tycker du ska tänka om det du skriver. Har du någon aning varför rasism skapas? hur mycket invandrare har inte kommit in i sverige på senaste? och hur många av dom sköter sig då dom får komma hit? det är en majoritet av invandrarna som inte sköter sig och är bara en liten del som verkligen är vettiga.

  Svenskar blir rasister för att vi har det jobbigare i samhället nu än förr. Vi blir rasister helt automatiskt ifall vi vill sjunga vår nationalsång, älskar sitt land bara för natur m.m. Råkar vi kolla på dom i vissa fall är vi rasister.

  Invandrarna klarar sig så bra här ute genom att våldta och misshandla. Dom behöver bara ta upp en orsak varför dom slog personerna och då blir det alltid (jag blev kallad neger) med egentligen handlade det om pengar eller för dom är helt sinnesrubbade.

  kolla på den här youtube videon. Är en amerikansk expet som talar ren fakta om sverige.

  http://www.youtube.com/watch?v=zZtc2ma2GEQ

  har du något att komma med ring mitt nummer 0xxxxxxxxx

 22. Tony Ã…ngdal: Då du letat upp ett 3 år gammalt inlägg som redan ”avhandlats” och jag inte ser att du har något nytt att tillföra, jämfört med liknande kommentarer, så nöjer jag mig med att besvara dig kortfattat:

  Tror du verkligen själv på dina påståenden, som jag menar är rent förtal, såsom: ”Invandrarna klarar sig så bra här ute genom att våldta och misshandla. Dom behöver bara ta upp en orsak varför dom slog personerna och då blir det alltid (jag blev kallad neger) med egentligen handlade det om pengar eller för dom är helt sinnesrubbade.”

  Sedan skriver du: ”och hur många av dom sköter sig då dom får komma hit? det är en majoritet av invandrarna som inte sköter sig och är bara en liten del som verkligen är vettiga.”

  Naturligtvis sköter sig de allra, allra flesta precis som de allra, allra flesta svenskar sköter sig. Jag förstår inte vilka invandrare du annars kommer i kontakt med, om du menar på allvar att de flesta invandrare missköter sig i Sverige?!!

  Slutligen: varför i hela världen skulle jag ringa dig? Jag har väl annat att syssla med i mitt liv, än att sitta och ringa upp inskränkta, främlingsfientliga dumskallar?!!

 23. För du har ingen koll alls om invandring. Du ordbajsar men du vet inte vad du pratar om för du är rubbad i skallen och tycker bara synd om invandrare

 24. För du har ingen koll alls om invandring. Du ordbajsar men du vet inte vad du pratar om för du är rubbad i skallen och tycker bara synd om invandrare

 25. Tony Ångdal: Jag tycker nog allra mest synd om dig. Maken till hatisk, verklighetsfrånvänd och med så tragisk människosyn så skulle du bara ana vad du mister i livet… Jag beklagar verkligen!

  • Det är fan synd om dig, majoriteten av dessa rasister har varit med om något skit. Men du är för dum för att inse det. Det är samma inom mobbing, en mobbare skapas för dom har det struligt i hemmet, eller någon tvingar dom till saker dom skapas inte bara och föds inte till mobbare.

   • Att rasister och mobbare varit utsatta för kränkningar själva, ger dem knappast rätt att utsätta andra för det. Angående min intelligens eller dumhet så är det riktigt roligt att bli bedömd av okända människor. Särskilt när dina egna kommentarer inte vittnar om landets högsta IQ…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] annanstans att få fler unika besökare. Men det är också ett forum som jag upplevt mycket som en plaskdamm när jag bloggat där. Det var dock något år sedan jag bloggade aktivt där nu och mycket kan ha […]

 2. […] annanstans att få fler unika besökare. Men det är också ett forum som jag upplevt mycket som en plaskdamm när jag bloggat där. Det var dock något år sedan jag bloggade aktivt där nu och mycket kan ha […]