Talar de Tyska i Tyskland?

dscn3480.JPG

Isatou, snart 15, klickbar bild!

Efter att Binta vann danstävlingen i Stockholm, så har det blivit lite mer snack här hemma om Summerjam (Reggaefestivlen i Tyskland som hon vunnit biljetter till!)

Isatou (snart 15): Mamma, jag ska också åka till Summerjam i sommar.

Jag: Haha… In your dreams!

Isatou: Joho, det ska jag visst, jag ska hänga på Binta och några av mina släktingar.

Jag: Det är bara att fetglömma, Isa! Du som inte ens vågar fråga efter vägen här i Sverige om du kommer bort, hur ska du klara det på Tyska?

Isatou: Tyska?

Haha… Det avgjorde saken, hon visste inte ens vilket land hon skulle till…! 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Talar de Tyska i Tyskland?

 1. Det är definitivt bra att veta att hon ska till Tyskland, och att prata tyska. Bodde där i ungefär ett halvår, och inte tusan träffade jag många som pratade engelska (inte ens på flygplatsen i Düsseldorf ropade de upp alla flyg på nåt annat språk än tyska). Fast Köln (där Summerjam är om jag fattade allting rätt) är en himla fin stad och folket är väldigt trevliga. Tips till Binta och vilka det nu blir som åker: Ta er till Altstadt och gå på glasscafé där!

 2. Helena: Japp! Det är en fördel! 😉

  Jenny: Haha… PRECIS såna här kommentarer behöver jag för att få Isa att förstå varför hon INTE får åka till Tyskland! 🙂 Jag ska tipsa Binta! 😉

  Kloktok: Ja, det var jättekul! 🙂

 3. Hej, kul att läsa din blogg 🙂
  Har bara hört en massa om den och aldrig tagit mig tid att gå in och faktiskt läsa. Är Anne Axelssons näst äldsta dotter Emma.
  Grattis till Binta 🙂

 4. hejsan!
  angående inlägget om rasistiska bloggar. jag brukar läsa bloggar av den typen och även följa med i nyhetsflödet från främlingsfientliga politiska hemsidor (tex nd:s). detta gör jag inte för att jag på något sätt sympatiserar med dem! tvärtom blir jag mörkrädd! jag tycker dock att det är viktigt att man är medveten om andras åsikter – det blir lättare att bemöta dem då. visserligen vill jag inte ge någon som helst uppmärksamhet till rasistika partier som tex sd eller nd men som sagt så tycker jag att alla ska läsa deras nyheter – först då förstår man hur otroligt fel dem är ute!

  tack för en bra blogg och särskligt för dina välformulerade och kloka inlägg om rasism och ”svenskhet”.

 5. emma: Hej Emma! Trevligt att ”se” dig här! Hälsa alla där hemma! 🙂 Kram!

  rebecca, uppsala: Hej! Ja, jag förstår din poäng och jag tycker det ligger en hel del i den!! Det är lätt att bli avskräckt från deras propaganda när man läser dessa bloggar. Det som gjorde mig mest förfärad är dock att de verkar ha poppat upp som svampar ur jorden, explotionsartat den senaste tiden. Jag vet också att det är ett tecken på missnöje. Tyvärr!! Skönt att höra att man inte är ensam om sina åsikter i alla fall! Tack för din kommentar! Kram! 🙂

  The Golden Girl: Golden thank ´s!! 😉

 6. Skön blogg! Klart hon ska få åka till Tyskland, var där på festival för bara någon vecka sedan, och det var fest överallt! Eller, vänta nu, det kanske är därför hon inte får åka 😉

  /Leo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.