Boktips

sjojungfrun.jpg

NU har jag äntligen läst ut Camilla Läckbergs Sjöjungfrun. Jag måste säga att jag inte brukar ha så mycket till övers för deckare, men efter att jag nu är riktigt förtjust i både Liza Marklund och Camilla Läckberg, så måste jag kanske börja ändra uppfattning.

Det är kanske så att jag bara gillar deckare som är skrivna av Läckberg och Marklund? En och annan Mankell kan också gå ner, men inte alla.

Hur som helst, jag är väldigt förtjust i sättet som boken Sjöjungfrun är uppbyggd på. Spänningen stiger och stiger för varje sida man vänder. Den är spännande och den är verkligen målande, så det där har hon lyckats bra med. Det här är en av de bästa deckare jag har läst och därför har jag nu också fått blodad tand. En kollega sa att man skulle läsa hennes böcker från början, så det är väl bara att sätta igång då… Sjöjungfrun ges ut på Bokförlaget Forum.

Glöm bara inte att det fortfarande går att rösta på min krönika. Läs mer HÄR!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Boktips

 1. gillar ju Liza så då kanske man skulle våga sej på Camilla oxså.
  Tack för tipset!
  Har ingen pågående bok just nu så det passa bra.
  Kram Agge

 2. Har du inte läst de andra så har du något att se fram emot. De är alla bra!
  Marie Jungstedt skriver också jättebra om du vill ha fler svenska kvinnliga deckarförfattare.
  Jag är deckargalen.

 3. Annica: Ja, gör det, för den är verkligen läsvärd och, som sagt, jag har inte så lätt att ”smälta” deckare…! 😉

  Agge: Ja, gör det! Prova Läckberg, för den här var i alla fall riktigt bra och nu kommer jag, som sagt, att läsa fler av henne! 🙂

  Kimmie: Ja, det ser jag verkligen fram emot! Kram och tusen tack för både boktips och röstningen! Kram! 🙂

 4. Läs Stieg Larssons deckare, de är ljusår bättre än Läckberg o Marklunds! Jag var helt i extas när jag läste dem! Kram!/Mariebrima

  PS. jag hade inte råd o va med på föräldrarnas insamling till dagispersonalen (60 kr.)
  + att jag tyckte att d var dumt att inte alla i personalen skulle få en pressent. Bara vissa.

  När jag berättade d för en granne så sa hon att hon vet hur d va att va ensam mamma o så sa hon att jag fick välja vilka böcker jag ville i hennes bokhylla, både inbundna o pocket! Vissa var helt nya o olästa.
  Hon skulle flytta o ville bli av med grejer.

  Så jag gjorde jättefina paket till alla i personalen, jag köpte pressentpapper o snöre o min som skrev superfina kort.
  (Städerskan fick Liza Marklund, hon blev glad.)
  Lång näsa åt d föräldrar som inte fattar att vissa har dåligt med pengar. Hur mycket samlade varje familj in till fröknarna på Mabous dagis?

 5. mariebrima: Först och främst: du behöver inte be om ursäkt över långa kommentarer, för det är de som jag gillar allra bäst…! 🙂 Det där med pengainsamlingar är aldrig populärt för oss ensamstående… även om man varit jättenöjd med fröknarna och tycker om dem. Det är svårt att få råd särskilt när det är skolavslutningar och semestertider samtidigt. Jag vet inte om det varit någon insamling på Mabou ´s dagis nu när han varit borta hos min pappa i Värmland, så jag kan ha missat den… Men jag tyckte du löste det på ett FANTASTISKT sätt!! Plus att det säger en hel del om dig som person, att du dels gav ALLA i personalen och även städerskan!! Big Up sådana som dig! Me like! 🙂

  Här kan du i alla fall läsa om vad jag tycker om dessa ”små” insamlingar:

  http://fatou.se/2006/04/10/sjuhundra-spann-2/

  😉 Kram!

 6. Jag har ju bara läst Läckbergs fösta bok men det kanske börjar bli dags att läsa ikapp de andra också.
  För övrigt rekommenderar jag också Stieg Larssons Milleniumtriologi.

 7. Jo, Läckbergs böcker är bra sommarläsning. Däremot kan man skippa Predikanten, som var mer än lovligt klischéartad.
  Annars har jag precis laddat upp med Nicholas Sparks ”Undrens tid” just nu. Han brukar vara bra (om man vill gråta en skvätt vill säga. 🙂 ) Fastnade för den efter att ha läst första kapitlet på förlagets sida. http://www.exlibris.nu

 8. tina: Vad roligt att du skriver att jag kan hoppa över predikanten, för en kollega till mig sa att den var en av de bästa…! haha… Där ser man hur olika smak vi alla har! 🙂 Kram!

 9. Pingback: Tonårsmorsa » Boktips Predikanten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] ett tag sedan läste jag min första Camilla Läckberg och det var Sjöjungfrun. Eftersom jag, trots allt gillade den väldigt mycket, så var jag tvungen att ge mig på en till […]