Isa måste komma hem så det blir lite ordning här hemma!

dsci0064.JPG

Isa, snart 15 (klickbar bild)

Isa åkte till min brorsa i Stockholm tidigare i veckan. I går kväll skulle jag, Jai (17) och Binta (19) åka och hälsa på någon som inte Mabou skulle få följa med till (eftersom jag ville att vi andra skulle få en syl i vädret) så han skulle vara med morfar. Men innan vi åkte dit, så körde min pappa oss till Gränby Centrum för att storhandla. I mitt kylskåp, frys och skafferi satt inte bara råttorna och grät, de låg dubbelvikta och tjöt av svält… Hur som helst, så är det oftast Isa som är mest intresserad av att följa med mig och handla, vara med och planera och hon är också den som har bäst koll på vad som är slut hemma.

Mina andra barn brukar ta det sista strösockret, ställa in den tomma burken och nästa morgon öppnar de burken igen och vrålar: ”Mamma! Varför har du inte köpt strösocker, nu kan jag inte ens äta min filmjölk!” Isa däremot är förutseende och säger till mig: ”Mamma, det börjar ta slut på strösocker, det är bara någon deciliter kvar nu!”

Eftersom jag glömde kolla frys, kyl och skafferi igår innan storhandlingen, så blev jag osäker på vad som var slut och inte.

Jag: Finns det Oboý hemma?

Inget svar.

Jag: Finns det strösocker hemma?

Inget svar.

Jag: Finns det vetemjöl hemma? Tea? Duschtvål?

Inget svar.

Jag: Men nu får ändå Isa komma hem igen, så det blir lite ordning där hemma och lite koll i köket.

Alla barnen och pappa höll med och nickade instämmande!

I morgon ska vi till Stockholm och fira min brorsdotter Kornelia ´s 3-årsdag. Jag måste plocka med mig Isa hem efter besöket, så det blir lite ordning på oss här hemma! Så det så!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Isa måste komma hem så det blir lite ordning här hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.