Perfekt för barn som börjar närma sig skolstart

martenblomsmemoarer.jpg

Allt om Barn skriver idag och tipsar om barnböcker för olika åldrar nu under sommaren, när man förhoppningsvis hinner läsa fler böcker än vi annars gör. En lista med massa förslag och indelade i ålderskategorier gör tipsen mer lättöverskådliga.

Jag måste bara få tipsa om den bok som jag och Mabou läser just nu. Han är så förtjust i boken att så snart vi får en stund över så frågar han om vi inte kan läsa boken. Jag tror att han tycker den är särskilt spännande för att han ska börja skolan och det första kapitlet handlade just om en skolstart. Kanske finns det fler anledningar också, men jag tycker att boken är läsvärd. Den heter Mårten Bloms Memoarer och är skriven av Hans Bengtsson och Mats Jernudd, bilder av: Kenneth Andersson.

Barnboksbloggen av Carola hade skrivit barnbokstipsen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Perfekt för barn som börjar närma sig skolstart

  1. Bra med boktips! Jag har också en kille som snart ska börja i skolan (sexårs)och det är ju en hel del funderingar kring det! Alla mina barn älskar böckerna av Pernilla Stalfeldt, så dem läser vi ofta. Bajsboken är en given succé för de mindre, medan Dödenboken och Lika som bär (om mobbning)är bra att läsa för de lite äldre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.