Gästinlägg i bilder

Som Fatou redan berättat så är jag och sonen på besök några dagar, så jag tänkte lämna en liten rapport ur min synvinkel.

Igår kväll när jag hade det årliga uppdraget att städa inuti Fatous dator, så började vi prata om vår relation som bloggvänner. Vi har snarare blivit som extrafamiljer till varandra och det var det vi pratade om och funderade hur andra bloggare skulle uppfatta oss, om andra får samma goda kontakt med varandra inklusive familjemedlemmar, som vi har fått. I år var det faktiskt sonen som tyckte att vi kunde åka hit ett par dagar, vilket är lite kul

Jag undrar vad ni andra bloggare skulle tänka och tycka om ni såg och hörde oss. Här är det ingen betydlese vems barn som är vems, vem mamma man ropar på, det är en salig röra av tillsägelser, hjälpande, kom, hämta det osv…
Det bästa av allt tycker jag är hur barnen faktiskt helt automatiskt flyter samman som om de vore syskon allihopa och beter sig helt naturligt.

Hur som helst lite beskrivande bilder, var det jag tänkte dela med mig. (kanske blir det en liten filmmixning vid senare tillfälle)

När vi kom i torsdags så stod familjen i köket och förberedde maten .matlagning

Ganska direkt så började jag reta Fatou med att nu var det dags för matbilder igen och då sa hon tvärt jag ska inte äta den här helgen och gav en min i protest.matprotest(Maten var för övrigt jättegod! ) Det märktes redan vid köksbordet att det var som ’hemma’, ni vet *alla kivas med alla* om vad som helst.

kvällsdoppDe hade varit gulliga och gjort rent och fyllt poolen, som införskaffades förra året. Det blev bara sonen och Mabou som vågade sig på ett kvällsdopp, men de showade för oss andra.

Igår skulle vi iväg och shoppa lite, det tog säkert ett par timmar innan alla dividerat färdigt om vart vi skulle handla och vi skulle gå eller ta bilen. Till slut blev det bilen shopping Hade för övrigt fått parkeringsböter, men det är en annan historia. Trots att vi inte tog en promenad så såg Mabou sin chans att slippa gå. En ’karl’ i huset ska man utnyttja mabou jimpy. Sen bar det iväg hem och matdags igen. Efter maten var det dags för mig att göra någon nytta också. Liksom förra året, fick jag uppdraget att öppna datorn för en rengöring och den var lika välbehövlig i år fatous dator inuti som vanligt, ett under att datorn fungerar. En del av dammtussarna jag fick bort, resten åkte bort med hjälp av dammsugaren. I förhållande till chassits storlek så ser man att det var välbehövligt.dammet Under tiden, jag sitter och kämpar med detta, så hör man från soffan ( där vissa bänkat sig för att fredagsslappa) Nu alla barnen så ska vi äta chips och mysa, kom och sätt er! vilopaus Det var i den stunden vi började diskutera hur konstigt det måste verka om någon utomstående såg och hörde oss. Där satt jag som gäst, mitt på golvet och pillade damm ur datorn, medan resten av familjen bänkat sig för att se film och mysa. I sammanhanget som det vore den mest naturligaste saken i världen. Men det var just det, för oss är det naturligt för vi ser oss inte som gäster eller bloggbekanta, utan har mer blivit som familjemedlemmar för varandra.

Nåväl, nu ska jag avsluta detta gästinlägg. Fatou och Isa står i köket, Isa bakar ananaskaka till efterätt och Fatou förbereder kycklingspetten som skall på grillen. Barnen har badat flertalet gånger idag barnipoolen de bråkar och skrattar om vartannat och jag är glad att det inte är jag som har tvättstugan efter denna helg, med tanke på alla handdukar och kläder som blivit blöta. För i sann syskonkärleksrelation, så retas det tillräckligt med varandra för att någon skall åka i med kläderna på bintajimmy fast den här gången åkte båda ibintajimmy

//AlterEgo

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Alma. Bokmärk permalänken.

Social comments

Loading Facebook Comments ...

20 svar på ”Gästinlägg i bilder

 1. tusen tack! vilka mysiga bilder 😀

  Ja, obekväm arbetstid e inget o hurra för, men hey det ger ju pengar som sagt.. 🙂

  ha en underbar kväll!

 2. Vad fint, och värdefullt! Allt blir så mycket lättare och roligare tillsammans 🙂 Är kanske en klysha men vänner gör verkligen livet värt att leva! Och det är ju underbart med många barn/ungdomar under samma tak, jag önskar jag hade mer än ett barn (jag är bara 23 så det kan nog fixa sig…)

 3. Kul att läsa om er dag tillsammans 🙂

  Har själv4 ”barn” men 3 st är utflugna sedan något år tillbaka och ensam hemma är en kille på snart 16 år. Numera saknar man tjatet och stimmet som var när alla bodde hemma. Fast inte alltid 😉

  Ha en fortsatt mysig helg!

 4. Visst är det underbart med nätet, våra gäster har precis nu åkt hem efter att varit här i en vecka. Visserligen är det genom adoption som vi lärt känna varandra eftersom vi har träff en helg varje år, men genom nätet har jag lärt känna några som man kan campa hos när man får för sig att åka på semester osv… Vi ringer varandra eller kommer på snabbvisiter om man har vägarna genom staden som dom bor i.

  Det är verkligen speciellt när man får ”den där” kontakten oxå som ni fått med alter ego för det är något att vara stolt och glad över för det är inte många man får just den kontakten med tror jag. Det är nog när all kemi stämmer och det bara klickar som sista pusselbiten.

  Ha det gott och busa på

 5. Lena: Jag förstår att det måste bli tyst och tomt efter ett tag! 🙂 Kram!

  Daniel: Ja, bilder säger ibland mer än vad ord kan förmedla! tack och hoppas du får en fin dag själv!

  Lisa: Ja, nya kontakter är toppen! Mina erfarenheter från nätet är väldigt få: 3-4 stycken, men de är väldigt goda i stället! Kram!

 6. Va härligt med sådan gemenskap.
  storstädning av datorn va nog ett måste. min svåger sköter sånt här hemma och brukar reta mig om hur dammigt och äckligt det är i datorn och jag som faktiskt storstädar lika mycket som dig fatou. 😀

 7. Hej!
  Jag trodde förståss städningen skulle innebära städning bland filer, vilket brukar behövas ofta. Jag har hittills trott att jag var nästan ensam som brukar dammsuga/blåsa bort damm inuti datorn någon gång per år.

  Jag ser ni har trevligt – Fortsätt å ha de bra.

 8. Birsen: Ja, men nu har det blivit tradition att Alter Ego sköter den delen, så jag har svårt att se det som en städrutin jag själv måste införa…! 🙁 Kram!

  Rigmor: Nejdå, du är inte ensam om det, snarare verkar jag vara ensam om att inte göra det. I alla fall om man ska tro Alter Ego. hon hävdade förra året att det var ett under att min dator inte brunnit! Hon hävdar att den inte skulle ha klarat en månad till. Nåja, ska sanningen fram så lät det som en flygplats när jag tryckte på ON-knappen… ALLA plan lyfte dessutom samtidigt på min privata flygplats! 😉 Kram!

 9. Harkel ”har svårt att se det som en städrutin jag själv måste införa…!” … Jojo endera året ska jag lära dig det också 😛

  Rigmor, förra året hann jag med städningen bland filer och höll på skrämma slag på Tonårsmorsan. Finns ett inlägg om det.
  Det är lika behövligt med den städningen, kan jag lova 😉

 10. Pingback: Parkeringsbolagen gör som de vill | AlterEgo Resonerar

 11. Pingback: Tonårsmorsa » Den där jävla cancern. IGEN.

 12. Pingback: Tonårsmorsa » Brevet till min bloggsyster Helene

 13. Pingback: Tonårsmorsa » Helenés son Jimmy sjunger i Melodifestivalen ikväll

 14. Pingback: Tonårsmorsa » Helenés son Jimmy sjunger i Melodifestivalen ikväll

 15. Pingback: Alter Ego ville inte bli en reklampelare för blekta tänder

 16. Pingback: När Livet är Kaos på gott och ont

 17. Pingback: The flyttning from Hell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] ett par veckor sedan var jag och sonen och hälsade på Tonårsmorsa, precis som jag gjort de två föregående somrarna. Jag har parkerat på samma […]

 2. […] jag började blogga för tre och ett halvt år sedan och så småningom blev vi även vänner IRL. Vi har åkt på besök till varandra och vi har framför allt hållit kontakt via telefon flera gånger i veckan de senaste åren. det […]

 3. […] en pool till baksidan, tapetserade om ena köksväggen. Till sist formaterade du om hela min dator. HÄR är din gästblogg hos mig, på hur du såg på vår vänskap (eller snarare […]

 4. […] HÄR är Jimmy på besök hos oss i Uppsala (Helené gjorde ett gästboksinlägg i min blogg!) […]

 5. […] HÄR är Jimmy på besök hos oss i Uppsala (Helené gjorde ett gästboksinlägg i min blogg!) […]

 6. […] precis ett gästinlägg som Helené skrev i min blogg vid hennes och hennes sons sista besök hos mig i Uppsala för drygt ett år […]

 7. […] var det också två år sedan min vän och bloggsyster: Helené / Alter Ego / Alma Mater gick bort. Jag saknar henne fortfarande djupt och innerligt och önskar att jag fick en ny chans att umgås med henne, om det […]

 8. […] innan hon gick bort. Jag insåg hur mycket jag gått igenom i det här hemmet och barnen också. Somrarna med Helene som hade lämnat fler minnen än jag trott. Den smärtsamma förlusten av henne. Alla journalister […]