Smockat med bilder!

Idag åkte min gäst hem igen, med sin son. Jag måste säga att det känns lite pafft att hon reste, även om detta var planen från början, eftersom jag börjar jobba i morgon. Men

eftersom vi har umgåtts veckovis de två tidigare somrarna så kändes det väldigt kort med bara dessa dagar!

Hur som helst, vi har hunnit haft riktigt trevligt dessa dagar i alla fall!

I morse var det bestämt att jag och Mabou skulle åka till Furuvik. Det var planerat sedan ett tag. Eftersom jag bara haft drygt en veckas semester så fick Mabou bestämma vad vi skulle hitta på. Han fick lite olika alternativ och han blev mest intresserad av att åka till Furuvik. Detta intresse föll sig väldigt väl ihop med min plånbok, eftersom det fanns ett familje erbjudande genom UL på Furuviksresan. Det var däremot inte helt lätt att beställa den, men det är en helt annan historia!

Nåja, i morse när vi skulle åka, så ville även Binta (19) och Isatou (snart 15) förvånande följa med. Jai (17) hade gjort klart att hon INTE skulle följa med. Binta och Isatou hade i och för sig sagt att de skulle med, men ska jag vara helt ärlig så trodde jag nog inte på det, särskilt med tanke på att Binta och Alter Ego ´s son var ute väldigt sent den gångna natten på fest. Nåja. Hur som helst så kom vi iväg precis den tid vi planerat (kors i taket). Här följer en beskrivning med bilder på hur vår dag har varit. (Alla bilder och olikfärgad text är klickbart)

Morgonen började alltså med att jag och tre trötta barn åkte ner till stationen för att ta tåget till Furuvik.

dscn3895.JPG Fyllda av förväntan kom vi dit efter drygt en timmes tågresa. dscn4095.JPG Mabou var spänd av förväntan. dscn3901.JPG Bland det första han fick syn på var en av hans stora idoler. Nämligen Nicke Nyfiken. Mabou blev inbjuden i hans rum och jag tror visst att det rummet låg i Afrika.dscn3906.JPG Vi fick också vara med när schimpanserna matades. dscn3916.JPG Det var riktigt roligt att se. Den ena schimpansen var tydligen mest förtjust i apelsiner och den andra i äpplen, för de sprang runt och samlade ihop en egen liten hög som de åt från sedan. Väldigt vackra påfåglar fanns det också. En sprang även runt inne på restaurangen på terrassen när vi senare satt och åt. dscn3968.JPG Sedan gick vi in bland kräldjuren. Ni som följt min blogg ett tag vet ju att jag är rätt förtjust i just kräldjur, även om inte just ormar är en av favoriterna! Det här exemplaret var dock en av de större… dscn3928.JPG Krokodilerna var dock bra mycket mindre än de vi brukar träffa på i Gambia. Klicka HÄR om du vill se Binta ´s och Mabou ´s senaste krokodilmöte! dscn3946.JPG Nämen! Mitt bland ormarna hittade jag denna växt. Varför känns det som om den INTE hör hemma på Furuvik? Hmmm… dscn3951.JPG Isatou, Binta och Mabou i regnskogen! dscn3934.JPG dscn3980.JPG Mabou fick rida lite häst, som han tycker väldigt mycket om! Sedan såg vi en orangutang. dscn4045.JPG Eller… inte bara en, vi såg flera stycken. Som denna lilla bebis som svingade omkring. Den hade man ju nästan velat lägga i handväskan och ta med sig hem! dscn4042.JPG Svarta svanar känns lite ovanligt! dscn4037.JPG Vi åkte i stockar på vatten. Både utomhus och i mörka tunnlar. dscn3984.JPGdscn3997.JPG Några vänskapliga kameler sprang vi också på! dscn4060.JPGdscn4055.JPG A bad hairday?dscn4063.JPG

Lite Nicke Nyfikens pannkakor smakar toppen när man gått ett rejält varv runt djurparken och behöver samla ny kraft och energi för tivolit.dscn4087.JPG En karusell som heter Batman, klart Mabou måste åka den. dscn4066.JPG Binta var nog mer rädd än Mabou, gissar jag… dscn4070.JPGdscn4071.JPGEtt varv i spökhuset hann vi också med. dscn4082.JPG Trots att vi spelade lite grann så blev det ingen stor chokladkaka till oss, till Mabou ´s stora förtret! dscn4090.JPG När det nästan var dags att gå tillbaka till tåget, var Mabou förstås TVUNGEN att ta sig ett dopp! dscn4097.JPG

Sammanfattning på den hela dagen blev riktigt bra! Fyra osnutna snorungar av fem möjliga!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Smockat med bilder!

 1. Det känns tyst och ensamt att vara hemma igen. Ã…ngrar att vi inte följde med till Furuvik, verkar ha varit trevligt. Hoppas det går fler tåg!

  Men va lustigt, när ni hade åkt ( och lämnat tv:n på, så låg jag och såg just på Nicke Nyfiken på Barnprogrammet som var på. Kunde inte låta bli för även jag gillade honom som barn 🙂

 2. Neeej! Har ni vare på mitt jobb när jag hade en liten ledigvecka och åkte hem! Jag hade ju velat se Tonårsmorsan live! 😉 Jag hoppas mina städkollegor höll toaletterna fina åt er iaf 😮
  Och den där växten måste jag gå in och kika på, om jag nu vågar mig på att gå in i regnskogen… ;P

  Förresten.. Den där bilden på den lilla apan som svingar sig i ett rep är en gibbonapa! Va besserwissrit det lät.. :/

 3. Furuvik e nära mina hemtrakter, men vi har inte varit där den här sommaren.
  Kul att ni hade en fin dag där!
  Kram!

 4. har testat din potatissallad, hade den på min examensfest, och alla gillade den och den var jättegod. jag som inte ens gillar ägg =) tack kram sarah

 5. AlterEgo: Ja, det blev väldigt tomt här hemma när ni åkt också…! Men, som sagt, det kanske går fler tåg…! 😉 Kram!

  Katarina: Oj, är det sant? Jobbar du där? Nåja, vi besökte en toalett vid batteriet, eller vad det heter och det var ett utedass som stank, men det var rent och fräsht, kan du hälsa kollegorna! 🙂 Och ett torrdass ”ska” ju liksom stinka! 😀 Jaså, det var en gibbonapa? Jag som trodde det var en orangutang! 😉 Men söt var den i alla fall! Växten är precis till vänster om krokodilerna. Om du står och tittar på krokodilerna så är det första akvariet på vänster sida med en färgstark, röd orm i! Kram och hoppas semester fortsätter att vara bra!

  Daniel: Ja, vi hade toppentrevligt! Tack!

  Kimmie: Ja, vi hade jätteroligt! Semester är great! 😀

  Fransyskan: Jag håller med! Marabou är svårslaget!

  Sanna: Vad roligt! Ja, Furuvik är en härlig park!

  Haggan: Kan och kan… vi har i alla fall gjort det! 😉

  Birsen: Ja, vi hade det jättebra! 🙂

  Mari: Där ser man! Är det så många som är från ungefär samma trakter som mig?! 🙂

  Annica: Oj, har du ormfobi? Läskigt! Men de är oftast snällare än de ser ut! 🙂

  sarah: Ã…h, vad roligt!! Nu blir jag jätteglad! ja, visst är den toppen? Om man inte gillar ägg så kan man ju ha lite färre i, jag brukar ha många ägg eftersom jag tycker om det, men vad kul att du gillar den. Jag vet många som inte gillar majonnäs men som ÄLSKAR denna potatissallad! 🙂 Kram!

  Veronika: Ã…ååh, vad trevligt! Hoppas ni får en lika bra dag som vi hade där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.