Barba-Fatou med jättemagen

barba.jpgHjälp! Jag är visst laktos intolerant! 🙁 Jag som älskar mjölkprodukter! Jag vet ännu inte om jag inte alls tål det eller om jag bara är känslig. Det är tydligen vanligare att få ju äldre vi blir. Jag vill absolut INTE vara laktosintolerant. Jag vill äta yoghurt och ostmackor, jag vill äta mjukglass. Och dricka O ´boy! Jag vill inte vara laktosintolerant. Det låter som en sjukdom. Jag känner mig frisk. Men får väldigt ont i magen. Av laktos. Och blir uppsvälld som en ballong på magen. En mage fylld av luft. Luft som så småningom pyser ut…

Jag fick höra att det är väldigt vanligt ju äldre vi blir. Jag vill inte ”bli äldre”. Jag vill vara som jag är. Fatou. Utan laktosintolerans. Utan uppsvälld mage.

Kan man gå upp i vikt av att vara laktosintolerant? Förra veckan när jag och barnen var på lantgården och körde fyrhjuling så tog de kort på mig, som jag INTE tänker lägga ut i bloggen. Jag tittade läääänge på bilden. Undrade vad det var för traktordäck jag hade runt magen. Undrade vad det var jag såg på bilden. Om jag lagt något där framför mig. Det var inget cykeldäck, det var typ ett traktordäck. Till slut var jag tvungen att erkänna. Det var min MAGE. Och NEJ, jag är INTE gravid i nionde månaden!

Men kanske, kanske, kanske, kan det vara för att jag laktosintolerant? Magen sväller upp när jag äter mjölkprodukter. Men förklarar det också min viktökning? Well, jag har ändå, för första gången i mitt liv, så smått börjat träna.

INTE träna på att prata fortare, eller högre eller mer, eller oftare, eller… nej, inte träna på att skriva finare eller stava bättre. Träna kroppen. För att hålla mig i form. Haha… ”hålla mig i form”. ”I form” håller jag mig uppenbarligen utan träning. Det är så mycket former på mig att hälften vore nog. Jag är ungefär som Barbafamiljen. HELA Barbafamiljen. På en gång. Mycket magar och mycket former, på en gång…! 😉

Vad är det som händer med mig egentligen? Vad är det som pågår?

Den här vägen verkar livsfarlig. Tänk om jag vetat det när jag fick en blodpropp?!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”Barba-Fatou med jättemagen

 1. Som plåster på såren kan du glädja dig åt att det finns massor med laktosfria produkter:-)! Goda dessutom!

  Annars finns det numera alltid en soya variant på allt. Och man vänjer sig faktiskt vid smaken av soya – efter något år eller två (uuurkk)…

 2. Det finns även något som heter Laktrace att köpa på apoteket och visserligen är kapslarna dyra men kan vara ett alternativ att ta till när det inte finns möjlighet att få laktosfritt alternativ.
  Jag köper i burk med 100 piller i eftersom både jag och barnen är laktosintolleranta, men jag kan varmt rekomendera valios sortiment på mjölk, youghurt, grädde osv…

  Soya produkterna mår jag illa av att bara kännalukten likaså finns det sånt som är gjort på ren havre, tex outlay eller hur det nu stavas.

 3. Hahaha, traktordäck….Såg mig själv på film och det såg ut som det var något djur som hoppade under tröjan när jag skrattade, ett stort sådant.

  Lycka till med träningen. Om du inte har stavar så skaffa det, mycket effektivt, även fast än det är lite tantvarning……

 4. Nuförtiden finns det massor med bra laktosfriaprodukter, och även låglaktos ifall man bara är känslig. Och så kan jag tipsa dig om att den laktosfria glassen från Tofuline är SUPERGOD! Godare än vanlig glass, jag lovar! (Särskilt chokladglassen.)
  Kram

 5. Akta dig för sojajoxet,

  om du känner dig uppblåst nu, vänta tills sojabubblorna gasar på…..ugh!Och Apetina ”fetost”, ja du vet vad jag tycker om den, men finns nu laktosfri.
  Bra va?

 6. Men jösses!
  Har du gått och blivit laktosintolerant ”på äldre dar” 😉
  Ungen var födoämnesallergiker som liten så jag vet att det kan vara ett pyssel. Men när man har lärt sig allting så går det som en dans att leva med sin allergi och nu för tiden så finns det så otroligt mycket fler och bra matvaror för allergiker.
  Men jag förstår om du känner dig sorgsen över yogurten, ostmackorna, mjukglassen och O ´boyen.

 7. Förutom att det ju finns bra laktosfria varianter så är det ytterst lite laktos i hårdost. Det är nåt med lagringen som gör att det försvinner. Så nog kan det bli en ostmacka också. Jag har problem att hitta ersättning till Mascarpone – Tiramisu är ju så gott 🙂

 8. Pingback: Tonårsmorsa » Den som gräver en grop åt andra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] ungefär tre månader sedan upptäckte jag att jag är laktosintolerant. Eftersom det inte är farligt att äta laktos när man är intolerant, utan man får […]