Afrikansk Afton

dscn4204.JPGJag har haft en riktigt avslappnad och trevlig afton. Jag har haft gäster och vi har tillsammans haft en Afrikansk afton.

gorillas-congo.jpgEn kollega kom nyligen hem från en resa på tio veckor i Rwanda och Kongo Kinshasa. Hans examensarbete som jurist var om folkmorden i Rwanda. Vi hade också bjudit in min ena bror och hans sambo, som för övrigt varit i Sydafrika, mina döttrar var också med och min bästa väninna som nyligen kom hem efter att ha bott i flera år i Kenya och Tanzania. En annan av våra kollegor var också med en liten stund. Han lagade en vegetarisk maträtt från Rwanda som man friterade. Den var fantastiskt god. Den var gjord på rivna morötter, paprika, ägg, vetemjöl och rödlök. Mycket gott! (Jag har tyvärr glömt namnet!)

Jag lagade en Gambiansk maträtt som heter Domoda (klickbar länk för recept) och Isatou (snart 15) lagade efterrätten, även den från Gambia; Chackry. (Klickbar länk för recept) dscn4202.JPG (Min vanliga drottning i köket: Isatou)

Min vän och kollega visade bilder och filmer från sin resa och det var fantastiskt att se. Han satt precis bredvid gorillor. Han var upp på en kokande och glödande och rykande vulkan (som hade sitt senaste utbrott 2002) Han visade också en spelfilm som han beställt som är en dokumentär som handlar om folkmordet i Rwanda 1994. Filmen heter Back Home och även om den är fruktansvärd så är den också mycket intressant och även hoppingivande! Trailer på: Back Home!

Jag har i kväll fått lite mer kunskap om kontinenten Afrika, jag har idag fått ha ännu en trevlig kväll in the name of Africa!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Afrikansk Afton

 1. Ã…h det låter jättemysigt! Min systers pappa bor ju inte här längre så det är sällan vi äter afrikanskt hos mamma nuförtiden. Och jag är inget vidare på att laga det, men det finns iofs en rätt jag kan fixa ganska bra så den får jag nog faktiskt laga ikväll. 🙂
  Kram på dig

 2. Hej fatou!
  En fråga, jag läste precis ditt chackry recept och förstog inte
  riktigt. Efter att du skrev att man ska lägga in det i kylskåpet
  så kommer nått som heter ”såsen” som rubrik och ett till recpet.
  Är detta hela receptet eller är det två olika efterrätter, känner
  mig otroligt dum men skulle verkligen vilja prova. hehe, kram

 3. Cel’Dara: Hoppas det smakade! Annars kan du ju alltid testa något av mina recept! 🙂

  Amina: Ja, det är samma recept. Det är en mejerisås och sedan är det couscous blandat med kokosflingor, sedan häller man mejerisåsen över varje portion. Så man serverar det alltså i två skålar så får alla ta lite av varje i sin skål! Lycka till! 🙂 Det var ingen dum fråga, det kanske var jag som var otydlig!

 4. Pingback: Tonårsmorsa » Afrika - mer än svält och sjukdomar!

 5. Pingback: The flyttning from Hell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] vet inte om ni minns att jag och några vänner och kollegor hade en Afrikansk Afton hemma hos mig för ett tag sedan? Hur som helst så kom den till genom att en vän till mig nyss […]

 2. […] ungar, bott med ett helt gäng hundar, sköldpaddor och fiskar. Grillat på somrarna och gjort Afrikanska grytor på vintrarna. Jag har älskat och gråtit, skrattat så tårarna runnit och alltid välkomnat mina […]