En halv Gul Sol

en-halv-gul-sol.jpgEn lite lustig sak som hände idag när Isatou och jag satt på tåget på väg hem från Stockholm:

Det satt en kvinna snett framför mig. På bordet framför henne såg jag att boken En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie låg. Precis innan tåget ska lämna Stockholm, kommer en annan kvinna in, som uppenbarligen kände kvinnan snett framför mig, för de började genast samtala med varandra och kvinnan som kommer in får syn på boken och säger: ”Men gud! Den där boken läser jag också just nu! Men säg inget, för jag ser att du hunnit mycket längre än mig…!”

Det lustiga med det hela är att i min lilla påse på bordet framför mig, låg en exakt likadan bok. En halv gul sol. Fast jag har inte heller hunnit så långt, så säg ingenting…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”En halv Gul Sol

  1. Vilket sammanträffande! Det verkar vara en bra bok också. Vissa böcker nästan söker upp en, eller hur? Jag råkade ut för något liknande förra veckan när jag var sjuk och sträckläste ”Flyga drake” av Khaled Hosseini. Så fort den var slut gick jag ut på terrassen där jag stod och småpratade med en granne. Då visade det sig att hon avslutat ”Tusen strålande solar” av samme författare kvällen innan! Så det var bara till att byta böcker på en gång…

  2. då måste du bäretta lite om den sen och tycka till. kanske nåt för mig. flyga drake är utläst nu och som jag grät. så hemskt. han skriver ju så värkligt med så båda hans böcker har värkligen berört mig djupt.

  3. En halv gul sol är en så fantastisk bok! Helt enastående – den bästa jag läst på länge. Tips! Jag läste den i engelsk pocketversion (Harper Perennials förlag) och då fick jag med lite extramaterial: intervju med förf mm. Klart intressant. Visste ni att hon själv kommer från Abba och läste vid Nsukkas universitet? Och en av hennes top tio böcker är Hundra år av ensamhet som jag också storgillar!

  4. Pingback: Tonårsmorsa » Boktips: En halv Gul Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] skrev för ett bra tag sedan om boken En halv Gul Sol skriven av: Chimamanda Ngozi Adichie. Jag skrev om att jag börjat läsa den och nu har jag […]