Bland det godaste jag ätit!

dscn4364.JPG

Jag började dagen med att ta en lååång, snabb promenad med vovven. Nog för att jag inte är vältränad än, men vovven verkar lika otränad. Hon var helt slut när vi kom tillbaka. Jag gav henne färskt vatten och mat och hon åt och drack, åt och drack… det fanns liksom inget stopp!

Därefter började valparna vakna och började gnälla. Men vovven verkade så slut, så hon ignorerade dem och kom och la sig bredvid mig i stället. Där låg hon och hämtade sig en lång stund innan hon tog itu med sina små hjärtegryn.

Isa verkar för övrigt tro att hon själv är en valp, för hon sov med alla hundarna i natt.

Efter ett par timmars återhämtning, bestämde Isa och jag oss för att ta en långpromenad till Gränby Centrum för att storhandla lite med hjälp av cykeln. Vi tog med oss vattenskål och en vattenflaska till vovven, ställde henne i skuggan och hällde i vatten i vattenskålen. Vilket hon började med att spilla ut, i sin iver att försöka följa med oss in på affären. Nåja, det fanns en skvätt kvar som hon kunde svalka sig med när vi gick in till centrumet.

Inne på ICA försökte jag finna en laktosfri glass. Fann först bara en, men vanilj. Nja, det var ingen glass som lockade mig, direkt! Efter MYCKET letande (och då har de många glassar att välja på där) så fann jag en mangosorbe som skulle vara laktosfri, så jag tänkte att det kan ju vara värt att prova. Normalt är jag ju väldigt förtjust i gräddglass. Det är något jag verkligen SÖRJER med min nya upptäckt att jag är laktosintolerant!

Nåja, till slut kom vi hem och med denna värme och saknad av glass sedan jag upptäckte min laktosintolerans, så kastade jag mig över glasspaketet! Den var alldelens lagom mjuk också, eftersom det är så varmt ute. Nåja, jag hällde på rejält med kolasås också, för att jag försökte dölja lite av den ”ogräddiga morbesmaken”. Döm om min förvåning när glassen var så god att inte ens kolasåsen kunde tillgodogöra sig mina smaklökar! Var helt enkelt tvungen att ta en andra portion och jag är så förvånad över att det var bland den godaste glass jag ätit, trots att den inte innehöll grädde! Det största bekymret just nu är att jag bara köpte ett litet ynka paket, i stället för typ 5… haha…

Helt fantastiskt! Jag är lycklig som bara den och en annan sak… efter att ha börjat träna en del och motionera desto mer, så kom jag i fjolårets shorts idag! YES! Jag testade dem i början av sommaren och då fick jag upp dem ungefär på halva låret. Framgångar kan kännas helt fantastiska!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Bland det godaste jag ätit!

 1. jag är också laktonintollernat och min mage tål nästan ingenting. och då menar jag det bokstavligen, ingenting! :(. jätte irriterande. Men jag fick reda på för ett tag sen om enzym tabletter som kan äta innan man äter mjölprodukter, och det funkar jätte bra me dessa tabletter. de finns receptfritt på apoteket och heter : lactrase

 2. Hej på dig, hoppas allt är bra. Vad tråkigt med att du är laktosintolerant, men det finns hen hel del produkter idag utan laktos. Ha det så bra!!!

 3. Sarah: Min mage tål lite mer än så! Men ändå… Ja, jag har blivit tipsad om tabletterna. Tack!

  Daniel: Ja, det är tur det i alla fall. Men vissa lär jag sakna ändå!

 4. finns glasspinnar i paket både på ica och coop som är mjölkfria ..

  tofuline ..en silver grå kartong ..bilden på framsidan är en liten magnum
  den är gjord på tofuböna..helt suveränt gott
  den finn även i bukr glass med smaker na jordgugg choklad och vanlig ..å inte så
  attan dyra heller ..helt värda att testas ..lycka till med glass ätandet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.