Kassaskåp för frukten…

dscn2539.JPG

Idag började Mabou äntligen på fritids. Som han längtat efter denna dag! Nu är han definitivt inget litet dagisbarn längre! Med en stor glugg längst fram i munnen och med glada steg, gick vi in på Mabou ´s skola i morse! Mabou lite försiktigt, jag borde ha vanan inne, med tre barn som tidigare gått i samma skola. Men… konstigt nog blev jag lite tveksam…

Det finns en massa saker man bör tänka på när barnen börjar i skolan. För ”nybörjare” så kan man ju ha förståelse för att man inte har full koll på allt…

Men, det är det som är problemet. Jag är ju ingen ”nybörjare”. Med fjärde barnet som börjar skolan borde jag ha kollen. Jag kan i och för sig försöka försvara mig lite med att ingen av tjejerna har gått i Fritids när det varit lov. När de var små har jag haft jobb, där jag antingen kunnat anpassa mig till deras ledigheter, t.ex. när jag drev mitt blomsterföretag, eller när jag själv jobbat på skolor, vilket gav mig lov när barnen hade lov och under några år när tjejerna var små så pluggade jag själv, vilket också det gjorde att jag var ledig när barnen var det.

Hur som helst, nu stod jag där. Med en liten kille som var så glad och så nyfiken på sin skola, samtidigt som han var lite blyg.

Själv stod jag där. Lite handfallen. Jag har varit på den skolan hundratals gånger genom åren. Ändå var det som om det var första gången jag gick in där. Jag hade fått med mig Mabou ´s jacka och regnjacka, men glömt extrakläder och frukt. FRUKT!! Hur i hela världen kunde jag glömma frukt? Jag minns den där frukt-hysterin under tjejernas alla grundskoleår! Det skulle ALLTID ligga varsin frukt till på morgonen!

Men hur ska det gå nu? Hur ska jag kunna garantera att inte mina tonårsdöttrar och deras hungriga vänner eller pojkvänner käkar upp den frukt jag köper till Mabou, medan jag ligger och sover?

Kanske borde jag köpa ett frukt-kassaskåp nu? Köpa en stor påse frukt, ställa fram allt på bordet, eller i kylen och sedan lägga in en frukt om dagen i mitt eget frukt-kassaskåp!

Själv behöver jag plugga på lite om hur det är att vara lågstadieförälder igen. Uppenbarligen har jag lyckats glömma en hel del…

Fast tills i morgon är det lugnt. Jag har köpt en ask vindruvor, två kiwi (Mabou älskar kiwi) och bröd om han skulle vilja ha smörgåsar i stället. Jag hoppas bara att allt inte äts upp under natten, när jag sover min skönhetssömn…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Kassaskåp för frukten…

 1. Min äldsta pojke började skolan mitt i en termin eftersom vi varit utomlands. Därför missade jag den viktiga FRUKTINFORMATIONEN! När det var två veckor kvar på terminen insåg jag mitt misstag. Som tur är så är sonen minst lika disträ som jag själv…

 2. Jag minns så väl dotterns första dag i ettan, hon fyllde sju år precis den dagen dom började så hela klassen började med att sjunga för henne! Lycka! Hoppas det går bra för sonen!

 3. Ja ett frukt-kassaskåp låter som en bra ide!! Hihi
  Har samma problem här hemma!!
  Man får hitta en gömma!!
  Hoppas att du får en bra dag!!
  Kramar W

 4. Ja himmel inte kommer man ihåg. Jag har passat barnbarnet och då ska samma saker till. Var på fritis och hämtade och lämnade när storebror låg på sjukhus. Det är en speciell känsla bara man kommer in på en skolgård tycker jag :)Tänk mitt minsta barnbarn börjar 1 nu i höst. Tror de börjar den 18 augusti.
  Hoppas Mabou tycker det är kul!

 5. hihihi jag kan slå VAD om att du inte e den enda som glömt frukten.. 😉
  men du.. jag tror jag har lösningen på ditt fruktproblem.. jag tänkte kassaskåp kan vara svårt å komma ihog koden till (Man har ju koder till allt idag) så jag tänkte om du har ett skåp i städskrubben… där kan du lägga hans frukt.. inte går de väl i städskrubben på nätterna iaf.. *LER*

 6. När ja var yngre och tränade fotboll på rätt hög nivå och åt därefter fick mamma lägga undan frukt till mig i en egen liten låda i kylen, märkt med mitt namn 🙂 Den lådan var helig och alla visste om att den var off limits för allmänheten 🙂

  Min påg ska också börja på fritids, fast först den 18:de. Snacka om att ja har fjärilar i magen…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.