Det där förbjudna…

dscn0062.JPG

Jag minns en gång för många år sedan, Binta var kanske i 6-7 års åldern. Av någon anledning så var det bara hon och jag hemma och på eftermiddagen låg vi och kollade på film. Båda två somnade där på soffan och vaknade upp sent på kvällen-vrålhungriga!

Vi satte oss på varsin cykel, trots att klockan säkert var 22-23 på kvällen och jag minns att det var väldigt mörkt, så jag har för mig att det var på hösten. Vi hittade en restaurang som ännu serverade mat och där satt vi och åt och kom säkert inte hem igen förrän klockan var runt tolv på natten.

I många år pratade Binta om denna händelse som: ”minns du när vi åt mat på restaurang mitt i natten, mamma?” Det var en sån där spännande grej som inte ingick i våra vardagsrutiner och därför blev det så stort för henne.

Igår var Mabou med min kompis och kollega på reggaefestivalen. Vi hade gjort upp en plan så att han skulle kunna komma hem om han blev för trött, men han deklarerade att han inte tänkte bli så trött, för han ville se alla artister och sedan åka hem med någon av storasystrarna. Själv vågade jag inte ta mina värktabletter, för jag var rädd att somna, så jag höll telefonkontakt med barnen under kvällen och sedan låg jag på soffan och väntade tills de kom hem.

När Mabou äntligen kom hem, så var han jätteglad, för han hade fått komma upp på scenen och in backstage med Sean-Paul och även fått en handduk av honom. Mabou var överlycklig. Jag hjälpte honom dra av jeansen och luvtröjan och sedan kröp han ner under täcket med mig i soffan. Det tog ungefär 5 sekunder, så somnade han. Mitt under berättelsen om den händelserika kvällen…!

oga.JPG

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.