En personlig guide

Välkommen, välkommen till min blogg! Jag heter Fatou, det uttalas typ Faaaato och inte Fatooo, absolut inte Fetto, för då blir du utslängd från min blogg med öronen före. Det roligaste med att besöka min blogg, brukar de flesta, inklusive mig själv tycka är att mina ämnen är väldigt skiftande. Ibland sitter vi här och gråter över sorger och bedrövelser och ibland skrattar vi tillsammans som bara den. Ibland är ämnena vardagliga, ibland världsliga och ibland är de även allvarliga.

Långt tillbaka i min blogghistoria var det en läsare som skrev ”Fatou! Jag känner mig som en fluga på din vägg och jag trivs väldigt bra där!” Typ så vill jag få mina läsare att känna sig. Jag startade min blogg Tonårsmorsa för över tre år sedan, men denna domän köpte jag för ungefär ett och ett halvt år sedan och här har jag samlat alla mina blogginlägg från start, så det är bara börja bläddra i arkivet om du önskar.

Nåja, eftersom detta nu är en guidad tur så börjar vi guida runt. Alter Ego ska ha all Cred för denna sida, både som den såg ut innan, men även för hur den ser ut nu under denna nyinvigning! Alter Ego sitter typ dag och natt och fixar med koder och stilmallar, uppdateringar och design! Vad jag gör medans? Tja… jag gör en massa viktiga saker. Typ målar naglarna. Ordnar tävlingar. Skriver om den gångna Reggaefestivalen. Ja, ni vet sådana där viktiga saker!

Håll i er nu, för nu kör jag och eftersom jag inte hittar bromsen och inte har något körkort så är det bäst att du håller i dig där du kan…

Högst upp på sidan så är det alltså en visningsbild på mig och mina barn. Från vänster till höger är det alltså: Isatou 15 år, Mabou 6 år, Jag (ålder ointressant), Jainaba 17 år och längst till höger är det alltså Binta 19 år. Eftersom alla döttrarna har egna bloggar så kan du klicka på deras namn om du vill läsa. För övrigt är alla gula texter i min blogg klickbara länkar, så det är bara att klicka på.

Under Tonårsmorsa högst upp finns det några klickbara länkar där du kan läsa en hel del. Det står alltså:

såsom intervjuer, krönikor och även kåserier på Radio Uppland där jag är kåsör varannan vecka (fast just nu är det sommaruppehåll) och lite annat smått och gott. Det är bara att kika runt lite.
Under favoritinlägg kan du finna blogginlägg som jag skrivit genom åren, som jag antingen har fått mest reaktioner från er läsare på, eller helt enkelt mina egna favorittexter.
Gambia-Tips. Där kan du alltså läsa om tips om du ska resa till Gambia, eller av andra skäl vill veta mer om landet Gambia i Västafrika. Tyvärr har jag varit lite dålig att uppdatera den sidan, jag tror att jag även ligger efter med att lägga in gamla länkar, alltså saker jag skrivit om landet innan jag la upp det på en egen flik här på bloggen, men jag ska försöka bättra mig.
Info, där kan du läsa lite olika tips om hur du kan manövrera runt här på min blogg.
Om Bloggen, där kan ni dels läsa om när och varför och hur det kom sig att jag började blogga. Där finns även kontaktinfo och mailadress om du behöver kontakta mig.
Slutligen Personligt, där kan du läsa mer om både mig och mina fyra barn.
Under dessa ”flikar” man kan klicka sig vidare på är förstås bloggen, men till höger om den så finns lite smått och gott att välja på. Bland annat kan man klicka på lite olika alternativ. Den stora rutan, högst upp, där kan man alltså klicka och välja mellan att se vilka som senast kommenterat bloggen, mest visade inlägg, eller de senaste inläggen.
I den mindre rutan, fungerar det på samma vis, du klickar högst upp på antingen On Line Nu / Meta / StatPress
On Line Nu är precis vad det låter som, där kan du se hur många besökare min sida har precis i detta nu. Meta är för att logga in och annat som har med RSS och wordpress. Statpress visar tydligen antalet unika besök på bloggen hittills idag, även om den inte mäter på samma sätt som mätaren bakom…
Sedan har jag lagt upp länkar till några av de bloggar och andra hemsidor som jag regelbundet besöker.
Men, det som jag själv använder mig allra mest av är den lilla sök-rutan. Där kan du skriva in ett sökord om du antingen vill kolla vad jag skrivit om ett särskilt ämne eller om du minns några ord från ett gammalt inlägg som du vill läsa igen, så är det ett perfekt sökinstrument. Det är också den jag använder mig väldigt mycket av när jag ska länka till ett gammalt inlägg om ett ämne som jag skriver om.
Men nu kommer vi till det allra coolaste, som egentligen är anledningen till att jag skriver hela detta inlägg. Om du skrollar allra längst ner i min blogg, så ser du två flaggor. 😀 Det är den Svenska och den Gambianska flaggan och det är en underbar liten detalj som jag bara älskar!! Tack Alter Ego!
Eftersom Alter Ego fortfarande håller på att mixtra i kulisserna för att göra sidan perfekt, så kan det hända att jag redigerar ovanstående text något, om hon ändrar saker så de ser annorlunda ut än vad det gör nu!
Slutligen, innan jag bromsat denna farkost med fötterna, så ni kan hoppa av färden. Du är alltid välkommen till min blogg. Jag är säker på att jag skriver om något ämne som kan intressera just dig. Du får gärna lämna synpunkter, kommentarer eller maila mig. Du behöver inte ha samma åsikt som mig, men jag släpper inte längre fram kommentarer som är kränkande mot mig, mina barn eller andra kommentatorer, jag släpper inte fram hatkommentarer mot mig eller mina barn. En debatt med olika åsikter kan vara väldigt berikande, men om ni försöker gå till personangrepp eller kränka enskilda individer, tänker jag inte uppmuntra till eller acceptera!
Men, som sagt, det mesta godkänner jag, så skriv gärna några ord! Om du har några frågor eller liknande så fråga på! Kom gärna med förslag på blogginlägg också om du har något du saknar på bloggen. Välkommen hit!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”En personlig guide

 1. Godmorgon!
  (Vaknade tidigt idag)
  Hände rofta tycker jag att man skriver samtidigt hos bloggare tja då& då iallafall. Tankens kraft du vet *s’…..sidan är fin MEN dessvärre kan jag inte se bilderna!
  *Kram*

  menuettes senaste inlägg..Om att hata

 2. Oj,
  vilket lyft.Dock lite svårt med den blå texten på bruna botten men det är kanske mina inställningar som inte är bäst.Ögonen börjar bli gamla oxå!
  🙂

 3. menuette: Ja, det brukar bli så ibland. Vilka bilder är det du inte ser? Jag har nämligen inte lagt in några bilder sedan bloggen gjordes om. Eller menar du den stora bilden på mig och barnen högst upp? Eller menar du de bilder jag lagt in förut på gamla blogginlägg, som jag skrev innan Alter Ego gjorde om sidan?

  Vb: Jag har fortfarande moderering på, det är därför inte kommentarerna syns förrän jag godkänt. Men jag undrar vilken rosa text du menar? Blå text är det ju bara på favoritbloggarna i spalten till höger, men själva huvudtexten ska vara gul. Ser den rosa ut för dig? :-S

 4. Men vad har du gjort nu ?
  Det är stora tomma rutor i inlägget. ( tror det är det de menar ser inte bilder) istället lyser kod igenom.

  Vad gäller de blå och ’rosaaktiga’ länkarna, så är det inte jag som kodat det utan det är orginalfäger på länkar. Dessa ligger och spökar någonstans i orginal, har inte hittat än, förmodligen i något plugin.

  Det har varit kajko, hela tiden eftersom widget i nya wp versionen inte vill funka i denna blogg.
  Webhotellet har haft (har?) strul med databasen och jag vet inte om det är otgärdat, därför blir det extra jobbigt när man inte vet om det är skit bakom spakarna eller deras fel.

  Vad gäller färgkodningen, så tycker jag också det gula lyser för mycket. Man kanske ska göra tvärt om ta beige som text och gult som länkar.

  Det är bra med feedback och det gäller ju att så många som möjligt skall känna att det är behagligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.