Ööööh… VA?

Jag håller på att sätta smörgåsen i halsen när jag läser om den nya trenden. Nämligen snygga förlossningskläder. Ursäkta mig, men ska vi aldrig komma ifrån denna mode och skönhetshysteri? Ska man aldrig kunna fokusera på annat än att vara snygg/ha snygga kläder?

Är det någon gång när jag tycker att man ska få möjlighet att totalt skita i hur man ser ut, så är det under en förlossning!! Allt Om Barn visar ett helt bildspel på förlossningsklänningar som är tillräckligt moderna.

En annan sak som slår mig är att även om man hade klätt mig i världens modernaste, finaste kläder, så hade det inte hjälpt under mina förlossningar i alla fall. Det är inte foton jag visar upp när jag vill visa mig från min ”bästa sida” i alla fall. Däremot så anser jag att jag under mina fyra förlossningar gjorde det bästa jobb jag någonsin har utfört. Varför är det då så viktigt att jag också var ”snygg” då?

Nej, om nu någon av psykologiska skäl behöver vara klädd i sina egna kläder under förlossningen, så låt de vara det. Men håll modelejonen utanför förlossningssalarna och låt oss i alla fall föda våra ungar utan mer press än vad det ändå är!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Ööööh… VA?

 1. mmm det sista jag tänkte på var nog hur jag såg ut brydde mig nog inte om något annat än att få själva förlossningen gjord att det skulle ta slut… Förlossninsavd måste få vara ett ställe där jag bara kan få vara som jag är så som jag är skapt inte ska jag behöva bry mig om hur jag för tillfället ser ut det. det skulle jag nog tänkt på innan jag valde att skaffa barn iså fall för det syns ju liksom hela livet i allafall på mig …. fast jag tycker inte det är fult, men min kropp var nog lite finare innan jag fick barn…

 2. Jag som när jag bläddrat i mamma tidningar tycker alla svindyra assocearer och märkes specialväskor för blöjor osv verkar löjligt onödigt när det finns vanliga snygga och praktiska alternativ i vanliga priser.
  Men detta med snygga förlossningskläder tar nog endå priset…

 3. Hmm, alltså, jag måste bara säga detta som feedback efter att ha provat och provat, din första bloggversion, ok att det var gammal version, men, det här är nästan för mycket av färgkrock för att det ska vara behagligt. Det blåa o gula skriker i mina ögon, som visserligen kanske är påverkade av min sjukdom men ändå. Jaja. Kanske tona ned färgtonen på texten?
  Allt gott!

 4. sanna: Ja, jag tycker det är en av de få platser som finns kvar där man bara kan få ägna sig åt sånt som inte har med vårt utseende att göra. Eller fanns, kanske jag ska säga, för det verkar redan vara en trend. I alla fall i USA…!

  malix: Jag kan bara instämma. Låt oss få ägna oss åt barnafödande där och inte om kläderna matchar och ser bra ut…!

  Daniel: Precis! Och om någon nu är engagerad i klädseln någon har under förlossning, så kanske man hamnat på fel ställe?

  Marra: Ja, precis. ”Vänta, jag kan inte krysta nu, jag håller ju på att fixa håret…!” 🙁 Kul att du gillar sidan!

  Törnebohm: Haha, annars kanske vi ser för jävliga ut, så mannen lämnar oss och sedan är vi ensamma och olyckliga resten av livet, puuh, vilken tur att jag tog med mig en makeupartist till förlossningen…! 😀

  Sofie: Ja, jag trodde också man nått gränsen…!

  Cel ´Dara: Ja du, fast det är tydligen redan en realitet i USA…!

  MK: Är det så? Ja, det är ju alltid svårt med mörka bakgrunder. Det var jag som bad Alter Ego göra det gula mer gult, för att jag tyckte det var jobbigt för ögonen att läsa annars. Några fler förslag när det gäller färgerna?

 5. Låter helt otroligt!! Måste vara en man som kommit på en sådan sak!!
  Håller med dig att då bryr man sig inte om hur man ser ut!
  Ha en bra kväll!
  Kramar W

  Wivvis senaste inlägg..Tack!!

 6. Wivvi: Nej, man tycker att förlossningen borde vara en sådan zon som är fredad från modehysteri och skönhetsfixering!

  TH: För att komma upp på listan så måste du förutom att länka till arikeln också pinga din blogg på Twingly. Därefter kommer bloggen upp. Men observera att det är de mest besökta bloggarna som syns överst och de brukar endast ha 5 synliga blogglänkar. För att se alla bloigglänkar så måste du klicka på ”visa alla”. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.