Boktips: En halv Gul Sol

Jag skrev för ett bra tag sedan om boken En halv Gul Sol skriven av: Chimamanda Ngozi Adichie. Jag skrev om att jag börjat läsa den och nu har jag äntligen läst ut den. Anledningen till att jag inte läst ut den förrän nu, är dels för att jag höll på med flera böcker samtidigt (som jag inte alls gillar att göra egentligen, men det blev så denna gång).

Jag måste säga att jag hade en ganska trög start också, men jag tror mest det berodde på mig själv. Jag hade mycket annat både i huvudet och att göra, så jag hade lite svårt att fokusera.

Tack och lov så släppte det efter ett tag och sista delen har jag varit väl fokuserad och jag måste säga att det är en helt fantastisk bok!! Den innehåller allt! I början mest glädje och platsbeskrivningar, men även beskrivningar av relationer. Därefter utvecklar sig boken till något HELT FANTASTISKT!! Den kom att innehålla spänning, kärlek, krig, sorg, lycka, otrohet, självrespekt och sensualism. Ja, allt som en bok bör innehålla och lite till.

Man får följa två medelklass kvinnor i Nigeria som är tvillingar och deras respektive liv, samtidigt som man får följa en fattig pojke från landet som är den ena kvinnans manliga hushållerska. (Heter det så?)

Boken utspelar sig under Biafrakriget i Nigeria som pågick mellan 1967 och 1970. Jag har haft alldeles för dåligt med kunskap om det, kanske delvis för att jag själv är född 1970 och därför inte kan ha några minnen av det, men jag är glad att man genom denna bok får ganska mycket insikt om själva historien runt omkring, även om det är rollerna i boken som utgör själva huvudhhistorien.

Jag rekommenderar denna bok varmt och mycket starkt. Det skulle utan tvekan få fem tonårsmorsor av fem möjliga! 😉

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

Tillägg: Det här inlägget och bokomslaget matchar min nya sida så otroligt mycket att man kan tro att boken är gjord för att matcha här! Ser ni det? Ser ni det? Ser ni det?   Det är nästan så jag inte vill skriva ett nytt inlägg, för då halkar ju detta ner! 🙁

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Boktips: En halv Gul Sol

 1. Okey då säger väl nåt 😉
  kanske jag läser den här boken, om det inte är ”socialporr” har lite svårt för sådana böcker. Just nu läser jag Lena Sundström 2005/ en politisk sak om det politiska spelet bakom kulliserna mkt intressant, om man gillar sånt förstås.
  Läste ditt svar på min fråga och ärligt klickar ytterst sällan på klipp/låter (vid kommentar gör jag, inte annars) det tar en MASSA tid.
  Är mkt intresserad av musik och rätt bra uppdaterat men för mig har det ingen med blogg att göra.
  Krasst höra en gammal låt från 97, nää och sen lägger de flesta inte ens ut ett nyckelord på gruppens namn.
  Rationell. JA.
  Inget personligt alls.
  Gillar din blogg som du vet och ser fotografierna.
  Ha en jätefin helg.
  Kram /Nutte

  menuettes senaste inlägg..Höger, vänster eller något nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.