Afrika – mer än svält och sjukdomar!

Jag vet inte om ni minns att jag och några vänner och kollegor hade en Afrikansk Afton hemma hos mig för ett tag sedan? Hur som helst så kom den till genom att en vän till mig nyss kommit hem från Rwanda. Vi träffades då framför allt för att se bilder och höra honom berätta om sin resa. Jag tycker att hans berättelse om sina upplevelser av Rwanda är så intressanta att den är värd att spridas till fler. Jag har därför intervjuat Andreas.

Det finns ett skäl till att jag valt att göra denna intervju och det skälet handlar om att de flesta som inte varit i Afrika eller har haft någon närmare kontakt med denna kontinent, tycks ha ganska negativa föreställningar om hela Afrika. Dels tycks det finnas många som har den uppfattningen att Afrika är i stort sett detsamma vilket land man än talar om. Man talar ofta om att ”jag har hört att man gör så i Afrika”. I mina öron låter det som om man skulle säga att ”jag har hört att det är vanligt med tjurfäktning i Europa”.

Det som gör mig mest illa berörd är dock att många verkar ha uppfattningen om att Afrika i sin helhet är en torr kontinent med sjukdomar och svält. Även om dessa saker också finns, så är det inte så att det är det huvudsakliga man brukar se i de flesta länder i Afrika. Det finns så mycket vackert och positivt som jag gärna vill att folk här i vårt land ska bli medvetna om och kunna ta del av.

Andreas får bli en länk i det ledet, att ni som inte varit i Afrika får se andra bilder än de som visas i media. I mitt nästa inlägg kommer därför en intervju som jag hoppas att så många som möjligt tar del av.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Afrika – mer än svält och sjukdomar!

  1. Pingback: Tonårsmorsa » Intervju med Andreas om Rwanda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Tonårsmorsa Den som tvättat flest klädhögar när hon dör-vinner! GÄSTBOK « Afrika – mer än svält och sjukdomar! […]