Kärlek till Jackson-kopia och fettfläckar på kudden

Michael Jackson fyller 50 år i dagarna. Även om mina närmsta tankar på denna popikon går till pedofilanklagelser och ansiktsoperationer, så påminner det mig också, om jag tänker efter om andra tider. Tider då Michael Jackson var en stilikon för massor av svarta killar runt om i världen. Tider när Michael Jackson var den största stjärnan, oavsett om man var en popälskare eller ej. Det var svårt att inte ryckas med av musiken, oavsett vad man tyckte om Michael Jackson som person.

Året var 1987 och jag var 16 år. Jag hade mitt första långa, fasta förhållande. Han var snygg. Riktigt bildskön, faktiskt. Han hade moderiktiga kläder och till det en lång, tunn kappa. Han var dansant. Han hade alla Michael Jacksons skivor och hade övat in vartenda danssteg. Han kunde moonwalk och alla andra steg Michael Jackson uppträdde med. Han hade en vit handske när han dansade. Han hade samma frisyr. Wetlocks. Han fick använda så mycket kräm i håret att han sov med en plastpåse på huvudet (haha, det är faktiskt sant).

När vi var på fest tillsammans gjorde han alltid succé på dansgolvet. Yared Tekeste ordnade redan på den tiden fantastiska fester dit folk i alla åldrar och från alla världens hörn träffades för att dansa och ha roligt! Dit gick vi. Mina kompisar, min mamma och hennes kompisar och han som då var han med stort ”H” för mig. Han dansade precis som Michael Jackson. Vi var tillsammans i ett och ett halvt år. Albumet Thriller hade just kommit ut och Han hade både den LP-skivan och Michael Jacksons alla tidigare skivor.

Så skulle Jackson komma till Sverige och uppträda i Göteborg. Min pojkvän köade i Stockholm utanför konserthuset en hel natt och en halv dag mitt i vintern. Han köpte biljetter och ett halvår senare var det meningen att vi skulle åka och se konserten i Göteborg, men några få veckor innan dumpade jag min pojkvän. Inte för att han inte var en bra kille, för det var han verkligen! Jag vet inte om det var den där plastpåsen på huvudet… 😀 Men jag tyckte det var dags för oss att gå vidare på varsitt håll och jag sålde min Michael Jackson-biljett utan att blinka…!

På den tiden var verkligen Michael Jackson en modeikon och en stilikon för många runt om i världen. Säga vad man vill om honom, men han är nog en av världens största musiker. Han kan verkligen sin sak. På 80-talet när jag var ung (eller 1800-talet, som mina barn tycker det var) så var han en god förebild och någon för ungdomar att verkligen se upp till.

Även om allt som media inte skriver är sant, så är den bild som senare framträtt på Michael Jackson med alla operationer och pedofilanklagelser trist. Trist att han inte var så stor som människa, annat än på dansgolvet, som jag föreställde mig, när jag till och med stod ut med att min pojkvän sov med plastpåse på huvudet, för att det inte skulle bli fettfläckar…! Musikaliskt sett: Grattis till det Michael! Din musikaliska begåvning blir det svårt att ta ifrån dig. Trots allt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Kärlek till Jackson-kopia och fettfläckar på kudden

 1. Ja, en underbar artist har fyllt år, en enastående artist som är grym. Ingen kan dansa som MJ och det finns ingen som kommer i närheten av King Of Pop Michael Jackson

  Visst är han udda men jag tror att han är en snäll person som vill inget annat än sprida kärlek och glädje med sin musik och underhållning. Och han får leva som han vill så länge han är lycklig o inte skadar ngn annan.

  Hare

  Historys senaste inlägg..Så firar MJ…

 2. Jag som också var tonåring på 1800-talet har förstås speciella känslor till Michaels musik! Någon bildskön pojkvän hade jag däremot inte…

  Komiskt nog upptäckte min sexåring Michael Jackson i år, när han råkade få se Thrillervideon. Så nu är han fast… Viss musik överlever genom åren!

  Ewas senaste inlägg..Narkos & 50-årskalas

 3. MJ är alltid MJ, och det går inte att komma ifrån att han har gjort mycket bra musik genom åren. Det tycker även jag som mest gillar musik åt rock-hållet till, som Bruce Springsteen m fl.

  Har nominerat dig i min blogg.

  Maldes senaste inlägg..Liselott, jag är hedrad

 4. Ewa: Ja, visst finns det musik som aldrig blir riktigt omodern! Kul att sonen upptäckt Michael! 🙂

  Ludmilla: Ja, han är en fashinerande person! Jag gissar att arbetet blev bra! Kram!

  Malde: Ja, Michael är en bra musiker, trots allt annat skit han drar runt i bagaget!

  Mrs Mulatt: Instämmer!

  Agge: Sorry! Hade ingen aning om det, men GRATTIS till dig också, Agge! 😀

 5. Pingback: Tonårsmorsa » R.I.P. Michael Jackson

 6. Du skriver verkligen bra, men jag som är född 89 är inte ens så lättlurad till att tro att Michael var pedofil! Hur lätt är det inte för en ungjävel och hans morsa att hitta på att Michael är pedofil enbart för att tjäna pengar!?

  Jag sörger över hans död, trots att jag inte var ett super fan.

  R.I.P Michael Jackson,
  hope you have a bether life in heaven than on earth.

 7. Mj var jätte bra, men dt var så dumt att han opererade sig! han var mkt finare innan! jag har sett thriller och tkr nt alls att den är läskig( senaste gången jag såg den skarattde jag faktiskt)synd att MJ aldrig vart lycklig!!
  // hilda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Kärlek till Jackson-kopia och fettfläckar på kudden […]