Ledig och Ledig…

Trots att jag var dödstrött när jag kom hem från jobbet, så satte jag och Mabou (6) igång och storstädade. Hela huset faktiskt! Vi städade och fejade. Jai kom förbi och lyfte ner ett par klädhögar i tvättkorgen, så det skulle se ut som om hon också städat…! Ja, ibland sker städning mest för syns skull från barnens sida…

Jag och Mabou fortsatte dock, visserligen fick jag muta honom lite för att komma igång, men när vi kommit överens om värdet i hans hjälp, så städade han både noga och snabbt. Jag lockade också med lite fredagsmys. Barnarbete i all sin ära…

Vad som får mig att vilja städa trots att jag är trött som en… tja, som en trött, heltidsarbetande fyrabarns-morsa en fredagskväll, är att jag ska vara ledig i tre dagar i streck och därefter ska jag på kurs en dag. Inget ”vanligt arbete” förrän på Onsdag, med andra ord. Därför ville jag storstäda, så jag kan ha lite lugn och ro över helgen. Bara vara ledig och njuta.

Fast ledig och ledig, förresten. Det är min tur att tvätta. Tvätten är ett berg som tycks överstiga Himalaya. Sedan ska jag sortera ut Mabou ´s leksakslådor, laga mat, diska undan, rengöra kylskåpet, skriva flera krönikor, gå igenom fackliga skrivelser, rensa ut ENORMA reklamhögar, som visserligen inte överstiger Himalaya, men som dock säkert har samma höjd som Himalaya m.m.

Så känner man sig ”ledig”. Det är ju riktigt skrattretande…! 😀

Men just nu, sitter jag här, i ett helt nystädat hem, med underbara doftljus och ett lugn som får mig att känna mig i det närmaste medvetslös. Medvetslös på ett positivt sätt, alltså. Eller… vänta nu. Jag har ursäktat mig med att jag ÄR TRÖTT, men hur i hela världen kan man känna sig medvetslös på ett positivt sätt? *Gonatt* (För trött för att ens skriva en vettig blogg)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Ledig och Ledig…

 1. Ja, visst är det skönt med en nystädat hem. Tyvärr har jag inte hunnit med det egna hemmet men dock mors och morbrors. Kanske det räknas 😉
  Ha en härlig helg
  /Helena

 2. Du är en supertonårsmorsa.

  och du har all min respekt! Så stark, men ändå så glad.

  Dina barn är veeeeeeeeeeeerkligen lyckligt lottade!

  För att itne tala om ditt stora engagemang vad gäller olika debatter på bloggen. Själv ha rjag tyvärr tappat lusten för all debatt. Av samma anledning som jag slutade blogga där.

  Folk kan itne tänka längre än till NÄSAN!

  Om de ändå bara hade en LÃ…NG näsa då!

  Inte minst…E, fanatisk hatare vad gäller allt som itne passar in inom hennes ramar.

  Men visst är det skönt att få saker och ting gjorda så man kan njuta ledigheten?

  Hoppas du haft en kanonhelg och önskar dig en BRA vecka.

  Samt ramadan karim!

  Jag läser ofta även om jag ej kommenterar.

  KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

  Brownys senaste inlägg..Fattigdom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.