Boktips

Jag har börjat läsa mindre och därför drar det ut mer på tiden mellan att jag tipsar om böcker. Nu har jag i alla fall läst ut boken Leila av Alexandra Cavelius som ges ut av B. Wahlströms. Boken var väldigt lättläst, så den blev ingen direkt utmaning språkmässigt, men i stället gick den snabbt att läsa och krävde inte så mycket koncentration.

Boken Leila handlar om en ung flicka, endast 16 år när kriget i f.d. Jugoslavien bryter ut. Det är en sann berättelse om hur grymt kriget kan vara mot den civila befolkningen. Eftersom jag har relativt dålig kunskap om kriget i f.d. Jugoslavien, så kände jag att jag fick lite bättre koll på den delen, men framför allt så ger boken en bild av vilken förråande effekt kriget har på människor. På hur man helt plötsligt kan ange sina nära och kära, för att rädda sitt eget skinn, även om man inser att det kan få förödande konsekvenser.

Boken ger också en bild på hur helvetet kan se ut. Men den visar också på en fantastisk kärlek mellan mor och dotter. En kärlek som inte ser några gränser. En kärlek som kan överleva ALLT!!

Jag ger boken tre Tonårsmorsor av fem möljliga! Klart läsvärd, med andra ord!

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Boktips

 1. Hej bruden! Jag tänkte passa på och rekomendera 3 böcker till dig och dessa böcker är verklighets baserade och de fick mitt intresse till att läsa dom. Den första boken är: Pappa utan barn som jag läste ut på 2 dagar för jag kunde verkligen inte slita mig ifrån den 🙂
  http://www.efron.se/index.php?option=com_content&task=view&id=71&Itemid=26
  Och den andra boken är: När blodsbanden brister och den tog mig 6 dagar att läsa ut och va oxå minsann ruskigt bra dock va ja tvungen att lägga ifrån mig den emellanåt pga att jag vart så ledsen för dom händelserna som hänt denna lilla familj (mamma + son) men ja tycker verkligen att du ska läsa den 😀
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172636920
  Och den 3dje boken som jag håller på och läser just nu är: En tillräckligt vacker dag för att dö
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9189618688
  Och denna bok har jag då inte kommit så långt på men jag kan rekomendera den ändå för de jag läst hittils gör att jag kan rekomendera den för dig och dina läsare 🙂 Om du läser dom så får du gärna skicka ett mail och berätta va du tyckte om respektive bok. Ha en underbar dag och ha en trevlig (så gott du kan) läs stund med dessa 3 bok rekomendationer.
  Kram Sanna

 2. Ludmilla: Ja, den var klart läsvärd! Hoppas du gillar den!

  helena: Roligt att vi gillar den båda två!

  Sanna: Det är bara den första som jag inte har läst, även om den påminner mycket om en bok jag har läst. Jag kommer försöka läsa den, så tack för tipset! Den sista boken du tipsat om, läste jag förra sommaren och jag låg ute på gräsmattan i en otrolig hetta och läste. Jag vet inte om det var värmen, men jag trodde ibland att jag var där och såg allt på nära håll. Jag går ofta tillbaka och tänker på just den boken!

  Tack för dina tips! 🙂

 3. Pingback: Tonårsmorsa » Boktips!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] beklagade mig just härom dagen att jag läser mycket mindre nu och därför skriver jag också om färre böcker som jag rekommenderar. Nu stämde inte det denna […]