Tomtar på loftet, eller gastar som gastar…

I helgen när vi har varit i den där mysiga stugan utanför Falun, så kom vi, kanske inte helt otippat, en natt in på det där med spöken och gastar. Själv är jag helt övertygad om att det finns spöken, andar och en massa andra osynliga väsen. Lika övertygad var dock inte mina vänner…

En av killarna hävdade till exempel att om man HÖR fotsteg när de går på taket/andra våningen/vinden så borde man ju också krocka med dem, när de flyger omkring överallt… Hmmm… det där blev ju något för mig att bita i. Så jag hävdade att de kanske flyger vågrätt och då kanske de förlorar tyngden, men om de går lodrätt så hör man steg och allt… Jag känner dock just nu att min teori inte riktigt håller… (jag erkänner det i alla fall… 😉 )

Nu har jag dock funderat en stund till och ändrar härmed min teori. Nu tror jag att det kan vara så att de är fullt synliga och har normal tyngd när man inte ser dem, d.v.s. när de är i ett annat rum. När de är omkring en i stället så blir de tyngdlösa och osynliga. Det är därför det ibland faktiskt händer att man råkar se en skymt av ett spöke/ande på ett foto eller i en spegel. Växlingen har liksom funkat med lite fördröjning! Är ni med? Ja, för annars skulle vi ju ständigt bli trampade på tårna, få ett spöke i knä, börja trängas med en massa spöken vid spisen etc.

En annan sak med dessa spöken och gastar är att jag tror inte alla blir ett, utan bara de som liksom inte gått vidare med någon ro i kroppen… jag tror inte heller alla spöken är elaka, utan en del är snälla och en del är det inte. Däremot har jag ingen lust att springa på ett spöke på väg till utedasset, ensam, mitt i natten, oavsett om det är snällt eller ej…

Så, nu har jag, en gång för alla löst den stora spökgåtan. Eller…?

Vidskeplig? Jag? Inte en chans, däremot verkar det ju dumt att ta risker… *spottar tre gånger över axeln, även om det inte var en svart katt som korsade vägen, man vet ju aldrig helt säkert? Han kanske bara tonat pälsen och egentligen är svart…?*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Tomtar på loftet, eller gastar som gastar…

 1. Lustigt att just du skriver att du tror på spöken. Har alltid upplevt dig som personen som aldrig är mörkrädd och minst rädd av mina vänner. Där ser man

 2. Wivvi: Hej, hej själv! 🙂

  Daniel: Ja, men vissa är ju snälla! 🙂

  Robert W: Haha… PRECIS! Du har helt fattat poängen med mitt inlägg! 😀

  Anna-Lys: Hehe… Ännu en spöklikt bra poäng! 🙂

  Sofie: Klart det finns spöken!! Det har både Laban och Labolina berättat för mig och även min mormorsmormorsfastersfarmor! Hon hälsar förresten också att hon tycker Internet är världens bästa upfinning. Och hon snackar århundraden tillbaka…! 😀

 3. Visst finns de, och sällan är de farliga.
  Har dockt besökt en mkt otäck plats, som förledde oss till att besöka tre kyrkor på raken efter det och vad de än var så var det ont.
  Och de var inte spöken utan ngt annat, mer vill jag inte tala om saken.

  menuettes senaste inlägg..Att gå med för stora skor

 4. Jag tror officiellt inte heller på spöken. Men jag är ite så logisk jag heller, för när jag läser ditt inlägg börjar mitt hjärta banka hårt. Det räcker med barnprogram om spöken så blir jag rädd.

 5. Jag tror så här om varför vi inte krockar med andarna men kan höra deras fotsteg: De finns i en annan dimension!! Det finns i alla fall de som säger att vi har flera olika dimensioner runt omkring oss! Vi är liksom på samma plats – men ändå inte! Det låter kanske lite konstigt – men rätt logiskt när det väl sjunkit in, tycker jag.
  Dessutom är vi begränsade av vår fysiska kropp, men det är inte de i andevärlden! Det skulle inte förvåna mig om andarna kan röra sig fritt mellan dimensionerna! Bättre än så här kan jag inte förklara fenomenet!
  Kärlek och Ljus!! //Anneli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.