Den svåra föräldrarollen

Det svåraste med att vara förälder måste ändå vara att man kan vara hård och bestämd när det behövs och mjuk och medgörlig vid rätt situationer. Jag tycker mig också uppleva att just det där är svårare som ensamstående än när man lever tillsammans.

Ofta när man lever tillsammans så brukar den ena föräldern kunna säga ifrån och vara bestämd och den andra lite ”mjukare” och mer tillmötesgående. Ibland kan det också vara så att man växlar dessa roller. När det gäller en sak så kanske den ena föräldern säger ifrån och är den som fostrar, medan den andra tar på sig rollen som ”lyssnare och vägledare” och ibland byter man dessa roller i olika situationer.

Som ensamstående är det här en svårighet som blir mer påtaglig. Jag tror aldrig jag har beklagat mig över att vara ensamstående och jag gör inte det nu heller. Att leva själv med mina barn har varit ett medvetet val som jag har gjort och som jag i huvudsak trivs väldigt bra med. Men att det också innebär vissa svårigheter kan man ju inte heller sticka under stolen med.

Att sätta gränser och visa kärlek är två av de saker som jag tror är allra viktigast i ett föräldraskap, men det första kan vara nog så svårt att praktisera!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Den svåra föräldrarollen

 1. Jag har upplevt att vara ensamstående och håller helt med dig. Det är just med den andra föräldern som man kan ha detta samspel som är så nödvändigt för att orka hämta ny kraft.
  Jag beundrar dig som är ensamstående mamma och ditt engagemang i dina barn. Du ska vara stolt över dig själv. Du är en underbar mamma.

  Kram

  Ludmillas senaste inlägg..Att hitta balansen…

 2. Jag kan inte påstå att jag vet hur det är att vara ensamstående för det första har jag inga barn själv än. Men jag har sett mina vänners kamp som ensamstående och även för de som lever tillsammans med den andre föräldren. Vare sig de lever som ensamstående eller inte har de något gemensamt de undrar hela tiden över om de är bra föräldrar och om de gör rätt. Jag brukar säga att det finns något som heter ”good enough mother” att man inte kan vara världens bästa mamma jämt men att man alltid strävar efter att göra sitt bästa. Jag känner dig inte personligen men som jag uppfattar dig är du good enough och ännu mer! Jag tror du är en förebild för många ensamstående du är fylld av en sån värme gentemot dina barn och andra och samtidigt så sund i dina värderingar. Att sätta gränser är nog alltid svårt kan jag tycka på mitt jobb men ändå säkert lättare för mig för jag går hem när arbetsdagen är slut och någon annan tar vid *ler*
  Nu svammlar jag men vad jag vill säga är att du drar ett tungt lass men ändå verkar så harmonisk jag häpnar varje dag över vilken fantastisk kvinna och mamma du är!
  *KRAM*

 3. Jag igen, kom på vad som är felet när jag försöker kommentera! jag måste klicka ur ”CommentLuv” för det fungerar inte för mig! hihi ha en bra dag!

 4. Ister: Ja, det tror jag också!

  Ludmilla: Tack! Det värmer verkligen att höra just nu!

  Mysan: Om jag bara kunde förmedla hur mycket din kommentar betyder för mig just idag…! TACK!!

  Roligt att du kan kommentera nu! 🙂

 5. Jag vet precis hur du menar, jag har levt med två söner ensam sen den yngsta var 11 mån. Ofta kunde känna att jag inte ens hann med att vara snäll och förstående innan det var dags att banna, tjata eller skälla igen! Ja, ja att vara ensam med barn är inte alltid enkelt men tack för att de finns! Nu är de stora 18 å 20 nte enklare precis, men lite lättare att vara nyanserad och att kommunicera!

 6. Så länge man gör vad man uppfattar som rätt, så blir det nog bra.. Även om du vissa dagar kanske inte känner dej tillräcklig så kommer dina barn ändå alltid att älska dej..

 7. Soulsister: Ja, det är så sant!

  liselotte: Ja, precis så känns det ibland! Skönt att de börjar bli mer självgående på många plan!

  F..: Ja, så är det nog, men ibland känner man sig verkligen otillräcklig! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.