Att inte fastna i skiten…

Ja, nu har jag fått haft några dagar av nedstämdhet och tungsinthet. Jag tror det räcker nu. Jag är lite sån… när jag blir nedstämd så vill jag ”få lov” att vara det för några dagar. Jag tycker inte om när folk säger ”ryck upp dig nu”, däremot så tycker jag att det räcker med några dagars nedstämdhet, om det inte är något mycket allvarligt som hänt, då är det ju lite svårare att styra, men jag menar när det gäller vanliga, vardagliga motgångar och nedstämdhet, sedan tycker jag att det räcker. Jag tror alltid att det finns risk att ”fastna” i egna tankar…

Om man hela tiden tänker negativa och sorgsna tankar eller börjar tycka synd om sig själv, så tror jag det är lätt att bli kvar där i all sorg och bedrövelse.

Lite sorg och bedrövelse, lite tungsinthet och nedstämdhet tror jag är bra för människan att våga känna ibland, livet är ju som bekant ingen dans på rosor, men sedan måste man gå vidare och försöka känna glädje för de små vardagstingen i livet.

Själv ska jag få besök av mina favoritgäster idag. Nämligen brorsbarnen ”Kribban” och ”Kamelen”! Då ska jag bara njuuuta av att se de små ädelstenarna!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Att inte fastna i skiten…

 1. Äntligen någon som fattar det där!
  Det är på något sätt som att rensa ur sig själv tycker jag. Så länge man inte har det så allt för ofta men ibland är bara bra för själen
  Ha en fin dag med brorsbarnen!

 2. Precis!
  Jag brukar tillåta mig själv att vara deppig. Alltså att riktigt vältra-mig-i-depp-eller-självömkan en dag eller två… eller tre, om det behövs. Jag ger mig själv lov att ”få vara” för jag vet att det känns så mycket bättre efteråt, och att det är för en ytterst begränsad tid. Det är så skönt. Jag slipper ha dåligt samvete och känna att ”jag borde rycka upp mig”. Nej jag säger istället ”Jag tänker tillåta mig själv att deppa i en dag eller två nu.”
  Och sen… tralaaaa… kommer man ”ut” pigg och glad igen.

  Hurra!

 3. Mysan: Ja, så där känner jag med. Det är skönt för kropp och själ att få vara lite ledsen och nere ibland, dessutom lär man sig mer att uppskatta allt man faktiskt har omkring sig!

  lotta: Jag känner precis samma sak! Det är riktigt skönt att få deppa lite ibland och framför allt är det skönt att sedan ta nya tag och få känna riktig glädje och tacksamhet över det man faktiskt uppskattar! 🙂

 4. Ryck upp dig! är det absolut sämsta man kan säga till någon som är nedstämd.vissa dagar behöver man få vara det som du beskriver. Men om man som vän ser att personen inte själv rycker upp sig efter ngra dagar är det bättre att försöka vara där och lyssna så personen i fråga får prata av sig och sen kan det vara bra att man försöker involvera vännen i lite roliga aktiviteter bara att göra ngt tillsammans med andra kan få en ibland att glömma bort sina bekymmer lite och få tankar på annat. Men att be någon rycka upp sig tycker jag är den sämsta hjälp man kan ge någon som mår dåligt.
  Hoppas du rensat dig lite nu och får en skön och deppfri helg.
  kram

 5. Pingback: Tonårsmorsa » Självinsikt

 6. Tänkte bjuda på något jag haft i mail men inte hittade och så vips skriver mitt webhotell om det i sin blogg i dag.

  Du gör redan på det viset för hela ditt jag andas psotivism trots att du ibland kan tänka dig att sälja dina barn 🙂 Jag gjorde och jag förärades bara med en 🙂 Önskar dig en underbar helg och ledsen att jag kommetnerar sällan men jag har inte haft mycket ork till något men det är kul på jobbet ändå.
  Länken till det jag tycker är värdefullt att utgå ifrån i livet, http://www.binero.se/blogg/?p=593

  Kramar och önskar dig en så fin helg som möjligt.

 7. Carina: Roligt att se en kommentar från dig igen! 😀 Läste din länk och ser att jag också har fått den i mail förut. Den säger en hel del och jag gillar den. Tack för din fina, upplyftande kommentar! Dessutom: Just denna vecka har jag rea på barnen, om du är intresserad…! 😉 Kram! 🙂

 8. Nar solen tittar fram eller nar nagon sager snalla ord, da brukar det kannas battre.
  Sa lange man forstar sjalv att det bara ar en svacka o vet att det blir battre sen sa behovs alla kanslor i livet, aven de ledsna.
  Det ar ju bara sa man fattar hur bra det ar nar det val ar bra,

  T

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Personligt « Att inte fastna i skiten… […]