En tungsint dag är snart slut

För mig har det här varit en väldigt tungsint vecka. Särskilt ur mamma-perspektiv. Jag ser att ni har sett det i mina texter. Jag har sett det i sättet ni kommenterar på och på era mail. Jag tackar för den empati och det stöd ni visar.

Den här veckan har varit tungsint och jag har många gånger under den gångna veckan tvivlat på mig själv i min föräldraroll. Jag vet att vi alla gör det ibland. Jag är också övertygad om att det är något bra. Att man ska ifrågasätta sig själv, sina handlingar, att det är bra att reflektera och ifrågasätta förhållningssätt och olika metoder i uppfostran av sina barn. Jag tror att det är bra att omvärderar sina handlingar i förhållande till sina barn, men i synnerhet i förhållande till alla sina relationer och medmänniskor. Jag tror också att det är när man INTE reflekterar som man blir en sämre förälder eller medmänniska. När man går på i samma spår utan att vara beredd att förändra eller förbättra sig själv. Det är de som är de verkliga fallgroparna.

Jag har ifrågasatt mig själv denna vecka. Ältat alla eventuella misstag jag kan ha gjort. Om jag skulle ha varit hårdare i min uppfostran, eller mjukare, eller om jag skulle ha ifrågasatt och lagt mig i mer, eller om jag lagt mig i för mycket?

Jag vet att man inte kan göra mer än sitt bästa och jag vet att ingen kan vara helt perfekt. Jag vet att alla har rätt att göra misstag, om man bara är beredd att ställa dem till rätta så snart man inser att det var just ett misstag.

Eftersom jag började dagen med en Tracy Chapman, så väljer jag att avsluta dagen med en annan Tracy Chapman:

Texten till denna låt kan du finna HÄR! Hur och varför jag själv blev så förälskad i hennes musik, kan du läsa om HÄR!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”En tungsint dag är snart slut

 1. Ja, vissa dagar kan verkligen vara tyngre än andra. Ibland när barnen har somnat kan jag komma på vad jag egentligen borde ha sagt och gjort under dagen. Det är klart att man gör misstag som förälder, konstigt vore väl annars. Men huvudsaken är ju ändå att man ger dem sin ovillkorliga kärlek, precis som du skrev tidigare i veckan! Trevlig helg!

  Ewas senaste inlägg..Loppisar i Uppsala

 2. Jag har tyvärr ingen erfarenhet, vare sig av mamma eller som ensamstående förälder. Men av det jag läst (din blogg och kommentarer hos andra) och det som fått mig att gilla din blogg , är den starka person du verkar vara, med ett otroligt stort hjärta.

  Jag kan säga, utan att jag känner dig, att du verkar vara en underbar människa.

  ”Ali said even the greatest gotta suffer some time”, från T.I:s No matter..

  …med andra ord, även den starkaste och mest underbara människan behöver få känna sig nere och liten, för att ta sig upp igen.

  Det finns ingen berg utan dalar…

  Det gäller även supertonårsmorsor…;)

  Jag hoppas veckans slut blir bättre för dig.

  Jag tänker på dig.

  Kram!

  Brownys senaste inlägg..Jag borde heta

 3. Du ÄR en fantastisk person. Det är tufft att vara tonårsmorsa. Det är tufft att vara mamma över huvudtaget. Men en sak vet jag: Man gör alltid det bästa man kan utifrån den situation som är. Det är liksom inbyggt i systemet!

  Ludmillas senaste inlägg..Förändrad

 4. Jag tror du har rätt, en förskollärare sa en gång till mig att en förälder som ibland tycker att den är en dålig förälder är i själva verket en bra förälder. Det är de som aldrig funderar på om de kanske är dåliga föräldrar som faktiskt är det.
  Hoppas du får en skön helg nu, utan tungsinne, för även om det är nyttigt så är det ju roligare utan ;o)

 5. Ewa: Ja, jag tror absolut att du har rätt!

  Browny: Tusen tack, för värmande ord! Ja, ditt senaste inlägg fick mig på VÄLDIGT gott humör! Tack! Kram och hoppas du får en fin helg!

  Ludmilla: Så är det förstås. Det är bara det att man inte alltid inser det själv! 🙂

  Hanna: Jag tror det kan vara så. Jag brukar ibland känna att föräldrar som alltid hävdar sin ”förträfflighet” och suveränitet, sällan är de man kan hålla med. Lite självkritik och ifrågasättande är nog inte helt fel…! Kram!

 6. När jag nyligen ifrågasatte mig själv som tonårsmamma så skrev du så här till mig:

  ”Finns det något svårare än att vara just tonårsförälder? Konsekvent, förstående, lyssnande, bestämd, vägledande, kärleksfull, ställa krav utan att vara krävande… ja, listan kan göras oändlig.

  Ibland klarar vi det inte alls och ibland lyckas vi riktigt bra. Jag tror att poängen är när vi räknar ihop hela summan av kardemumman. Har vi då gjort vårt allra bästa, med barnets bästa för ögonen, då tror jag det är svårt att fullständigt misslyckas!”

  Eftersom de betydde mycket för mig så hoppas jag att de kan betyda någonting när jag ger dem tillbaka till dig.

  Stora Kramen!

  Evas senaste inlägg..Moster Eva …..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.