Min nya idol

Vardagshjältar är mina favoriter. Som kassabiträdet på ICA. Inte nog med att hon har ett relativt enformigt jobb, som i många lägen känns väldigt otacksamt (jo, jag har själv suttit i kassan på ICA för många år sedan) utan man ska också vara glad och trevlig mot sina kunder, nästan till vilket pris som helst.

Jag har många gånger gett ”ris och ros” till ”min” ICA. Ris när det gällde köttfärsen och cocacolan. Ros när jag berättat om vardagshändelser där min ICA haft huvudrollen. Ibland har jag också gett lite tips till min ICA! Nu vill jag rosa ICA för att igår när jag kom in där och handlat klart för dagen, så gick jag fram till tipskassan och köpte en trisslott. Killen i kassan avbröt mig när jag bad om en trisslott:

Killen i kassan: Snälla! Handla inte nu…

Jag: Eeeh, va?

Killen i kassan: Ja, men jag har haft det så stressigt idag och det har varit fullt hus, så nu vill jag bara prata en liten stund!

Jag: *S* Ja, det märktes i stan också att det är lönedag idag.

De där få, små orden fick mig verkligen på gott humör. Ett leende, några ord om något helt annat… tänk vad lite som kan göra så mycket.

Idag när jag kom in på ICA så kom en i personalen förbi mig och log glatt med ett; ”hej”. Jag tänkte för mig själv: ”vad glad jag är att personalen här alltid är glada och trevliga. Alltid har de ett litet, vänligt ord till övers, så man känner sig välkommen till deras butik.

När jag kom fram till kassan sa kassörskan: ”Vad bra kåserier du har i radion!”

Jag: Jaha. Tack!

Kassörskan: Ja, vi brukar ha så lugnt i butiken på Tisdag-förmiddagar, så då passar vi på att lyssna.

Jag beklagade mig lite igår för min gångna, tunga vecka. Den här kassörskan berömde mig verkligen vid rätt tidpunkt! She just MADE MY DAY!! Ibland vill jag ta hela världen i hand och om jag gillat ICA tidigare, så är det ingenting mot vad jag gör nu! Dessutom är denna kassörska min idol från och med nu! 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Min nya idol

 1. Jobbar ju på en ica nu.. Eller har ju praktiserat i två månader, men på onsdag är det en ett års lång anställning! Men det är roligare att packa varor och fronta! =) *tycka* Än att sitta i kassan.. =) Mer variation och mer tacksamma kunder! =)

  Men visst blir det alltid trevligare när personalen hälsar på kunderna även i butiken! =) Gillar jag även i ”min” ica här hemma!

  Tinas senaste inlägg..En bit…. (Bild)

 2. Tina: GRATTIS till det! Ett jobb är värt lika mycket, oavsett vilken syssla man utför. Du är också en vardagshjälte, alltså! 🙂 Särskilt om du gillar mina kåserier eller min blogg! 😉 Kram och trevlig helg!

 3. Tack! =) Jodå, så klart det är värt lika mycket! Är impad över våran kassörska som sitter där JÄMT JÄMT JÄMT! =D När hon var sjuk och jag satt där mest hela tiden förutom på rasterna i en vecka, så trodde jag att jag skulle stressas sönder! =) Och låst blir man.. Så all ära till kassörskorna/kassörerna eller vad det heter! =D

  Så klart jag gillar din blogg! ;P Har ju läst den i flera års tid ju. Redan innan aftonbladet! =) Det visste du nog inte.. Började ju inte kommentera förrens hm nyss? *skrattar*

  Ha en underbar helg!

  Tinas senaste inlägg..En bit…. (Bild)

 4. oj oj oj vilket bemötande…När jag tänker på ica så tänker jag på en medelåldersdam som står i kassan och tittar på en som om man borde be om förlåtelse för att man råkar handla där. 70-tals page och ilskna ögon. otrevlig är hon med…

  Birsens senaste inlägg..

 5. Jag tror att din Ica även är min Ica! Ã…tminstone sprang jag nästan in i dina barn där i somras! Det var nära att jag hälsade på dem, men sen hejdade jag mig. Kanske inte så kul för dem med en massa tokiga internettanter som känner igen dem överallt! Hur som helst, personalen där är väldigt trevlig!

  Ewas senaste inlägg..Fläskkotlettsjakt och storögda japaner

 6. Pingback: Ny läskansvarig på ICA som förtjänar löneförhöjning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] har skrivit om “min” ICA tidigare. Det är verkligen min favvo-butik. De är så trevliga där i personalen att jag blir glad bara av att komma in där och strosa runt. Jag har också skrivit vad jag tycker […]