Säger upp mig som morsa

Ibland vill jag bara säga upp mig som morsa. Jag blir helt enkelt skittrött på allt ansvar och allt förnuft. Att alltid försöka tänka steget längre, att alltid planera, att alltid försöka använda ett sunt förnuft.

Ibland vill jag bara skita i allt (så får en mamma absolut INTE säga!). Jag vill i stället att någon ska:

 • Tala om för mig när det är dags att borsta tänderna.
 • Tala om för mig när det är dags att gå och duscha.
 • Läsa en saga för mig på kvällen. 🙂
 • Tala om för mig när mitt favoritprogram börjar.
 • Pröjsa mitt käk…
 • …och ge mig veckopeng till Lördagsgodis.
 • Ge mig rit-läxa. (läxa där jag ska rita en fin teckning)
 • Någon som väcker mig varje morgon, så jag slipper vakna till en hemsk mobilsignal.
 • Någon som ser till att jag kommer iväg i rätt tid på morgonen.
 • Någon som brer mina smörgåsar på morgonen, eller lagar min gröt.
 • Någons om viker in mina kläder i garderoben.
 • Någon som bestämmer vad vi ska äta till middag varje dag.
 • Någon annan som handlar, så jag bara kan åka direkt hem.

Ja, listan skulle kunna göras lång. Jag är överlycklig över mina fyra barn och älskar dem högt (som jag nämnt i denna blogg många gånger), men ibland blir jag så förbannat trött på att ta ansvar och tjata och planera, att jag bara skulle vilja säga upp mig som morsa, för ibland blir jag innerligt trött på den rollen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Säger upp mig som morsa

 1. Jag vet precis hur det känns. Jag vill säga upp mig varje morgon. Det är ett projekt bara i sig att få kidsen att gå upp ur sängen! När det är avklarat är resten kvar. Man börjar med ”den snälla rösten” sen fortsätter man med att tjata.. Sen kommer den ”mindre snälla rösten” och till slut är jag jätte arg. DÃ… kanske vi är ett steg närmare ytterdörren. Fast bara kanske…

 2. Och jag tycker det är så befriande att höra att andra kan tycka att det är jobbigt ibland. Jag har i stort sätt aldrig varit irriterad på Linnéa men det har ju hänt. Nu när hon inte finns har jag dåligt samvete för det. När jag läser här normaliseras bilden igen. Jag var inte onormal på något sätt. Det handlade inte om det…

  Ludmillas senaste inlägg..Positivt tänkande

 3. Känner igen det där! Fast nu börjar mina grabbar bli så stora, 14 och 16 år, så jag ställer lite högre krav på dem.

  Min ex servar dom som tusan, så här hemma kommer de hela tiden och ber en göra en macka, hämta fjärrkontrollen, packa ihop deras gympakläder osv, men då säger jag åt dem att de kan de banne mig göra själva…

  Tror det är viktigt att de lär sig ta ansvar för sina egna liv, så är man alltför mycket curlingförälder så stjälper man dem mer än hjälper dem…

  Jannes senaste inlägg..Janne: So ya think u can dance!

 4. Jag tycker man får säga så! Man är väl inte mer än en människa i grund och botten, och trots om man är mamma, så blir man ju trött, hur mycket man än älskar sina barn! Det gör man ju hur som, fast man är trött!

  Varje gång jag är barnfri, sista helgen varje månad, så njuter jag av att få vara Tina. Underbart! =) Men det gör att man får nya krafter, och jag blir en bättre med stark mamma när Zackarias kommer hem igen! =) Så jag säger nog upp mig en gång i månaden! =D om inte Zackarias hinner sparka mig som mamma innan då! *ler*

  Tinas senaste inlägg..Jag har en plan..

 5. Hej, Du har ett härligt sett att uttrycka känslan som vi alla har emellanåt 🙂 Jag med.
  Mest trött o less på, är o blir jag av att ha allt ansvar själv. Det är ett val att leva ensam – men ansvaret att alltid räcka till o vara klok etc – o sen skuldkänslorna då jag brister….
  En dag i taget!

  Görels senaste inlägg..självdestruktiva beteenden….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.