Gråhårig

Det sägs att man blir gråhårig av sorg. Det sägs också att det är ens barn som gör en gråhårig. Jag vet inte om det där stämmer, eftersom båda mina föräldrar började bli gråhåriga som ganska unga… 😉 Själv hittade jag ett par gråa strån härom året.

Jag har alltid sett yngre ut än vad jag är, men det är inte alltid jag har uppskattat det! När jag var 17 år och gravid med min äldsta dotter Binta, så var det inte särskilt kul att se ut som 12 år, med en enorm mage. Gissa om folk vände sig om på stan? Desto roligare har det blivit på senare år. Det är klart att jag tagit det som en komplimang att se yngre ut än de snart 38 år jag är.

Men, efter den senaste tidens sorger, så i morse när jag tittade mig i spegeln så såg jag en mycket äldre kvinna som mötte min blick, än jag såg för två veckor sedan. Jag såg en, inte bara morgontrött, men en trött kvinna, som börjar närma sig 40 med försiktighet…!

Jag är glad att jag har lite toning i håret och därför inte kan räkna om jag fått några fler gråa strån…

Visst, grått hår kan vara både karismatiskt och snyggt. På andra. Själv vill jag fortsätta tro att 37 år inte är någon ålder… Och jag vill definitivt tro att man inte är gråhårig då! Med snälla eller vilda barn…! 😀

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Gråhårig

 1. Jag hade väl tur, jag blev gråblond på ett bra sätt, jag är ganska nöjd med min hårfärg nu.
  Men jag blir väl helt vithårig sen…

 2. Jag säger bara tur man är kvinna och får sminka sig om man vill se lite fräsh ut en dag. Foundation o lite rouge kan göra under! Vad kan men göra när de tittar sig i spegeln o tycker de ser för trötta o gamla ut? Inte mycket

 3. Jag har också fått mina första grå nu vid 38 och jag tycker verkligen inte att det är ok!

  Häromkvällen kändes det ändå rätt bra. Gick till vår ICA och fick återigen bekräftat att de är väldigt trevliga där. Eller kanske bara förvirrade. Fick nämligen visa leg för att få köpa två öl! Snacka om att jag svävade hem sen…

  Ewas senaste inlägg..Alice Cooper på väg till turistbyrån

 4. Mina gråa hår ser jag som erfarenheter 🙂
  Jag vill få passa på och tipsa om min blogg som handlar om hur barn till missbrukare har det. Idag skriver jag om hur det är gissa sig till vad som är normalt.
  Många har fått aha-upplevelser av mina inlägg soch jag hoppas jag kan få hjälpa ännu fler…
  Välkommen att titta in.

  Nike

  Nikes senaste inlägg..Vad är normalt?

 5. jag är 29 och har grått hår :-(…
  Min man ha rju fler kan jag trösta mig med och han ser ju riktigt snygg ut i det medans jag väljer att dölja mina grå med lite färg.
  Kram

  Birsens senaste inlägg..promenad

 6. Ja de där stråna är ingen rolig syn när de börjar dyka upp, själv var jag en dag ifrån att fylla 24 när första stråt komm.. men näääeee inte grått det e vitt… *nickar övertygande*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.