Jag laga-mat-strejkar!!

Idag strejkar jag! Igår bestämde jag mig för att laga alla barnens favoriträtt som även är en av de få rätter de alla älskar. Det är lövbiff, pommes och bearnaisesås. Eftersom alla tjejerna var på dans till sent, så tänkte jag att jag och Mabou skulle äta så länge, så kunde de värma maten och äta senare.

Precis när maten var klar så kom Mabou in med sin kompis och Mabou frågade om kompisen fick äta här. Eftersom jag för en gångs skull inte lagat så mycket mat, så bjöd jag Mabou ´s kompis och stod själv över middagen. Jag var inte så hungrig själv, så jag tog en frukt i stället…

Jag lämnade maten framme, men täckte över den. När tjejerna till slut kom hem visade det sig att de redan ätit. Lite sur blev jag, men tänkte att de alltid brukar små-äta på natten, så jag tänkte att de säkert skulle äta upp maten ändå.

I morse låg det två torra, små lövbiffar kvar och i stort sett all pommes var kvar… Till spillo. Någon måste ha knaprat lite på några lövbiffar i alla fall, men resten var verkligen till spillo.

Idag när det blev dags att laga mat bestämde jag mig för att laga-mat-vägra i ren protest och beställde pizza i stället. Jag glömde dock bort att det bara är jag som inte är så väldigt mycket för pizza. Barnen jublade när de hörde mig beställa pizzan…! Själv sitter jag här, med en mage som skriiiiker av hunger och undrar om jag verkligen måååste tvinga i mig av pizza, eller om jag ska försöka slänga i hop något annat i stället?

Mistakes are alloud, but not every time…

Nästa gång har jag naturligtvis lärt mig av mitt misstag och ska i stället ställa till med stor matlagning, nämligen Palt, som jag älskar och som barnen… hrmmm… typ inte älskar… Ã…åååh, vad jag ibland önskar att jag bodde i en stad som hade en alldeles egen Paltzeria. Typ en sån som Piteå har. Inte undra på att Piteå dansar och ler…!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Jag laga-mat-strejkar!!

 1. Du är en mamma i min stil Fatou.
  Jag käkar mest rester själv när jag har ungarna, svårt att få in rätt tajming på mängderna, är det för gott så får man inget själv, hehehe, men man blir ju liksom mätt av att se Dom proppa i sig, heheh NOT! Det blir en o annan attack på kylskåpet i natten sen.

 2. J2B: I know what you ´re talking! 😉

  Mysan: Ja, hur knäpp får man bli, egentligen? 😀

  Gunilla: Precis! 🙂

  Ludmilla: Vi har haft det så, men jag är orättvis om jag säger att jag lagar mat varje dag. Det är Isa och jag som lagar. Vi hade förut att alla barn fick köra en dag var i veckan. Men det sprack dels för att de äldre tjejerna kommer hem för sent från sina jobb och fritidssysselsättningar och dels för att maten ibland inte hade… hrrrm… den bästa smaken… Just nu är Isa och jag nöjda med att laga den, men när vi ledsnar, så får de ta sin del igen…! 🙂

 3. Tamara: Det finns palt med fläsk och det finns palt med köttfärs, man väljer själv vad man vill ha i. Jo, jag är muslim, lever dock inte rättstroget. Fläskpalt har jag dock aldrig gillat. Ã… andra sidan spelar det inte så stor roll vad som är i, eftersom det är själva palten jag är ute efter och inte innehållet. Oftast petar jag ut oavsett vad som är i och äter nöjt palten i stället. Tyvärr är det allt för sällan jag äter palt. (Inte ens en gång/år) 🙁

 4. jag minns nar jag var liten brukade min mamma kopa kroppkakor, och jag gillade precis som du, ytterdelen.. just darfor ville jag bara hora med dig.
  Nej jag lever inte heller ’rattroget’ men just gris ar en av de saker jag haller ganska hart pa, daremot sa dricker jag ibland, o det ”borde” jag ju inte gora. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.