Den som gräver en grop åt andra…

För ungefär tre månader sedan upptäckte jag att jag är laktosintolerant. Eftersom det inte är farligt att äta laktos när man är intolerant, utan man får ”bara” väldigt ont i magen och blir uppsvälld om magen och kan få väldigt mycket gaser, så har jag under dessa tre månader ”experimenterat” lite med hur intolerant jag är.

Det har visat sig att det är några få saker som jag verkligen inte kan äta/dricka. Jag kan inte dricka ett glas mjölk, eller äta en större portion glass, däremot kan jag äta det mesta av annat, om jag gör det med måtta.

När jag flätade Isa ´s hår sist, beställde vi dock pizza och jag fick otroligt ont i magen och fick avbryta flätningen mycket tidigare den kvällen. I går åt jag en ganska liten slice pizza och fick lika ont som förra gången. Jag fick alltså gå och lägga mig lååångt innan jag planerat. Med andra ord: köpt pizza är ett big NO-NO för mig (hemlagad funkar däremot bra!)

Eftersom jag beställde pizza som ”ett straff” till mina barn, men i verkligheten var det bara jag som fick lida för det, så skulle man kunna säga: ”den som gräver en grop åt andra, faller oftast själv däri”

Så vad har jag nu lärt mig av detta? Nästa gång ska mitt straff vara bra mycket mer genomtänkt! Så det så!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Den som gräver en grop åt andra…

 1. Hejsan!
  Hahhah….laga mat är skit tråkigt.
  När jag inte har min son varannan vecka blir det knappt någon mat lagad… tåkigt att göra en potion, tråkigt att äta själv osv.
  Men varannan vecka äter man regelbundet. När man får middags gäst är jätte roligt!!! Då gör man allt man varit sugen på…då blir de ofta förätt, varmrätt och efter rätt… magen får en chock! Vad tog de åt henne.
  hahha…. kämpa på! Tråkigt med laktosen… Men tur att de finns mycket alternativ nu. Min son va laktos fri första året(för 8år sedan) då fanns inget på marknaden.

  Ha det gott & Sköt om dej!
  Roligt att vara på sidan igen!
  Kram
  Annette

 2. Ludmilla: Ja, precis! Man lär ju så länge man lever…! 😉

  Annette: Så där är det jättelätt att göra. ”Glömma” äta när man är själv!

  Birsen: Just det! Det ska jag komma ihåg! 😉

 3. Hej ! Så tråkigt men det behöver ju inte begränsa livet – det finns massvis med bra laktosfria produkter (Själv gillar jag Valios mjölk…) och på Apoteket kan du köpa tex Lactrese som du tar samtidigt med maten och vips funkar det att äta mjölk ! Visst, varken mjölken eller tabletterna är billiga men om pizzasuget sätter in….

  Filippas senaste inlägg..allt och ingenting

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.