En makaber lunch

Ett gäng båtflyktingar blev skeppsbrutna. En efter en dog på båten och till slut insåg de kvarvarande att de var tvungna att äta upp nästa kamrat som dog. För att överleva. Hela historien finns i Aftonbladet. Men det är inte utan att jag osökt kommer att tänka på den verklighetsbaserade filmen Alive. Den fascinerar mig.

Det får mig också att tänka på vilken överlevnadsinstinkt vi människor faktiskt har. Även om jag ryser av äckel över att äta bitar av sina kompisar för att överleva, så kan jag ändå känna beundran över att man faktiskt är beredd att göra det för sin egen överlevnad.

I fallet med de skeppsbrutna så får det mig också att tänka på vilken hopplös livssituation dessa människor måste ha som tar en sådan risk för sitt eget liv i förhoppning om att få ett bättre liv någon annanstans.

Jag undrar om vi alla skulle göra det i en extrem situation, när döden och att äta från andra människor är de enda alternativen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”En makaber lunch

  1. Något är skumt med hela denna historia. Efter att ha läst ett stort antal internationella artiklar om denna händelse framkommer det att det regnade ordentligt mycket under dessa 15 dagar. 27 personer avlider inte då under en så relativt kort tidsperiod.

  2. Flygkraschen i Anderna hade helt andra förutsättningar. Där var många av de överlevande svårt skadade. Kylan var svår och de väntade åtskilligt längre innan dom började kannabalisera på sina döda.

  3. Jan: Jag har svårt att uttala mig, då jag inte känner till mer än det jag länkat till i artikeln. Klart flygkraschen i Anderna var annorlunda, men båda handlar om extrema situationer och att man sägs ha börjat äta av döda kamrater, vilket var kopplingen jag såg.

    J2B: Tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.