R.I.P. Miriam Makeba

Jag vet inte hur jag lyckats missa det, men jag upptäckte först nu att Miriam Makeba avlidit för några dagar sedan. Miriam var en stor sångerska och jag kan inte låta bli att fundera över hur det kommer sig att Sydafrikas tre största sångare/sångerskor (enligt mig) avlidit under de senaste åren. Jag har tidigare skrivit om Lucky Dube och Brenda Fassie.

Sydafrikas nationalsång (som för övrigt är den vackraste nationalsång jag vet) med Miriam Makeba:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”R.I.P. Miriam Makeba

 1. Ã…h nej.. detta hade jag också missat. Vad tråkigt! Hon har varit en idol för mig sen jag var i 10-årsåldern. Jag har alltid sagt att om jag får en dotter så ska hon få heta Miriam. 🙂

  Cel’Daras senaste inlägg..Boss för en dag

 2. Ja,jag tänkte smsa dig när jag såg det på nyheterna men det var lite sent på kvällen sen glömde jag det.

  Ja det är sorgligt.Men hennes musik lever vidare

 3. Cel’Dara: Ja, Miriam var en toppen kvinna, med en helt underbar röst och rytm!

  Jenny: Ja, visst är det vackert?!! Jag kan faktiskt sjunga sydafrikas nationalsång och flera andra sydafrikanska sånger MED klickljud, men säkert med många andra felaktiga uttal! 😉

  Sofie: Jag hade helt missat det! Det är ju så med stora artister, att även om de dör, så lever musiken vidare…!

 4. Pingback: Det positiva Afrika i fokus

 5. Pingback: Miriam Makeba (Missa inte dokumentären)

 6. Pingback: Det positiva Afrika i fokus -

 7. Pingback: Det positiva Afrika i fokus | Afropé.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Så vilken bild har Svenskar utan specialintresse för Afrika om just denna kontinent? Svaret blir ofta: svält, torka, dåliga eller obefintliga utbildningsmöjligheter, korrupta ledare, HIV, malaria etc. Mycket positivt har folk sällan att säga om Afrika. Ibland kan man höra någon tala om Afrika ´s fantastiska djurliv, eller möjligen lite om någon afrikansk musiker, till exempel Miriam Makeba. […]

 2. […] hade SVT en dokumentär om Miriam Makeba och den var verkligen kanonbra! Om du missade den igår, ska du absolut kolla på den […]

 3. […] Så vilken bild har Svenskar utan specialintresse för Afrika om just denna kontinent? Svaret blir ofta: svält, torka, dåliga eller obefintliga utbildningsmöjligheter, korrupta ledare, HIV, malaria etc. Mycket positivt har folk sällan att säga om Afrika. Ibland kan man höra någon tala om Afrika ´s fantastiska djurliv, eller möjligen lite om någon afrikansk musiker, till exempel Miriam Makeba. […]

 4. […] Så vilken bild har Svenskar utan specialintresse för Afrika om just denna kontinent? Svaret blir ofta: svält, torka, dåliga eller obefintliga utbildningsmöjligheter, korrupta ledare, HIV, malaria etc. Mycket positivt har folk sällan att säga om Afrika. Ibland kan man höra någon tala om Afrika ´s fantastiska djurliv, eller möjligen lite om någon afrikansk musiker, till exempel Miriam Makeba. […]