Isatou är hemma igen

Äntligen, äntligen har min ”lilla” Isatou (15) kommit hem från Gambia. Det är inte utan att vi har hunnit både längta och sakna henne som bara den! Av första anblicken att döma, verkar hon ha haft det riktigt toppen! Hon är brun (brunare), nyflätad och med ett soligt leende på läpparna!

Hon har hunnit njuta av solen, träffa släkt och vänner och hon har hunnit shoppa och även hunnit vara lite historisk och kulturell.

Jag är väldigt glad över att hon åkte ut til

l James Island-slavön, som jag nyligen skrev om här i min blogg.

Jag är verkligen jätteglad över att Isa gjorde denna resa och jag är glad att hon haft det bra. Fast nu tycker jag att det är min och Jai ´s tur nästa gång. Nu har hela familjen varit i Gambia detta år, förutom jag och Jai (17), så nu tycker jag verkligen att det är vår tur nästa gång.

Lite bilder från Isatou ´s resa (alla är klickbara):

Havsutsikt hade de:

En bit av den långa, vita stranden:

James Island, slavön. På väg dit:

Färjan:

James Island:

En modell av James Island, hur det såg ut under slaveriet:

Målning på James Island:

Staty på James Island:

Ja, som ni ser, så är jag ganska betagen av just James Island!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Isatou är hemma igen

  1. Roligt att resan blev så lyckad!Håller med, det är verkligen viktigt att lära av historien. Det skulle vara intressant att besöka James Island.

    Min svärfar (som jag tyvärr aldrig hann träffa)arbetade tillsammans med Martin Luther King. En annan viktig del av den mänskliga historien som inte bör glömmas bort…

    Ewas senaste inlägg..Världens äldsta 33-åring?

  2. Hej! Jag älskar att läsa din blogg 🙂 I vilket fall, jag tror jag skrev sist och sa att jag sett din dotter på planet hem, just nu när jag läste om Isatou och tittade på bilderna så insåg jag att jag bott på samma hotell denna gången, bodde hon på african village? jag vad nämligen där trettonde till 27 november och jag såg en tjej som liknar henne..Ha det fint! Mabintou

  3. MaBintou: Men guuud vilket sammanträffande!! Ja, Isa var där med mina två bröder på African Willage!! Jättehäftigt! Kram och ha det bäst! Kanske det är mig och mellanbdottern du träffar nästa gång, för vi planerar att åka runt Oktober i år…? Insha Allah!

  4. Haha, så himla lustigt! Det kanske vi gör, jag åker i oktober el november och stannar ett halvår denna gången, nu när jag äntligen är klar med skolan och så! Kanske vi ses, hade varit roligt! Ta hand om er!

  5. Pingback: Tonårsmorsa » Min dröm är nästan på väg att gå i uppfyllelse…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Isa är den som det är mest osäkert med och den jag har lägsta prioritet på just nu, eftersom hon var den som senast var där! […]