Baby-ett litet mirakel

Nyligen fick jag en bok som heter Baby-ett litet mirakel. Det är en bok som handlar om barns utveckling de första två åren.

Nu väntar jag inte barn, men jag tycker det är jättekul att kolla i böcker om barn och graviditeter. När jag själv väntat barn, så har jag haft en egen liten graviditetsbibel. Det är en bok som heter Att vänta och föda barn, av Sheila Kitzinger. Jag har efter varje graviditet lånat ut denna bok, inte fått tillbaka den och sedan gått och köpt en ny när jag väntat nästa barn.

Det jag verkligen gillar med den här nya boken Baby-ett litet mirakel, är dels de vackra bilderna, men också att barnen som är på bilderna är av olika ursprung. Det är svarta barn, vita barn, blandade barn, asiatiska barn. etc. Precis som min verklighet ser ut både i mitt eget hem, men också bland mina vänner och släktingar.

Sedan gillade jag en annan sak med bilderna och det är att vissa är genomskinliga med till exempel musklerna utmålade på det genomskinliga arket. På arket under är det en bild på en bebis och när man har den genomskinliga bilden på bebisbilden, så kan man se precis hur till exempel muskelmassan sitter i kroppen på en liten bebis. Detta gjorde boken väldigt unik, speciell och väldigt originell.

Sedan ska jag erkänna att medan jag läste boken upptäckte jag att det var en massa saker som var som små tips som jag inte tänkt på (trots att jag då har fyra barn!) dessutom var det saker i boken som jag faktiskt inte ens kände till. (Särskilt i avsnittet som handlade om tvillingar)

Jag kan verkligen varmt rekommendera denna bok till alla som väntar eller nyss har fått barn. Jag rekommenderar den även till andra som har med barn att göra, då detta är en bok som utgår väldigt mycket från det lilla barnets perspektiv!

Skulle jag själv komma på tanken att skaffa fler barn, så skulle jag genast köpa båda dessa, ovan nämnda böcker. Javisst, ja! Den ena har jag ju redan, då är det ju bara en liten bebis som saknas! 😉

Att vänta och föda barn av Sheila Kitzinger (Nyligen omarbetad och aktualiserad)

BABY ett litet mirakel av Desmond Morris

Båda böckerna får fem Tonårsmorsor av fem möjliga.

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

Nu har min bästa väninna som väntar barn fått låna boken av mig, så jag hoppas hon kan skriva en liten kommentar i detta inlägg och berätta vad hon tycker om boken BABY ett litet mirakel också! 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Baby-ett litet mirakel

 1. Hej, Har också läst boken av Gudrun Abascal som Zara skriver om och tycker den är jättebra. Ger den 5 tonårsmorsor av 5 möjliga.(eller 5 gravida av 5 gravida)

  Håller fortfarande på att läsa Boken jag fick av Tonårsmorsa så återkommer snarast med kommentar om den men hittills gillar jag den starkt.Så vacker också!

 2. Nu har jag läst mer. Baby ett little mirakel får också 5 gravida av 5 gravida. Den täcker allt från spädbarn tills de 2 första åren och informativ fakta varvas med otroligt vackra bilder. Känns att den faktiskt ser saker ur barnperspektivet också och inte bara vuxen perspektivet. Sen tar den i bland upp likheten med andra arter och historien så det är verkligen en unik bok. Samtidigt känns det som en bra handbok i föräldraskapet. Jag vill inte alls lämna tillbaka den! Jag vill behålla den i några år för den är ypperlig som uppslagsbok att ha hemma och läsa om den fas som barnet går igenom just då.

 3. En superbok till:
  ”Växa och upptäcka världen : sju utvecklingssprång under barnets första levnadsår”.
  Resumé:
  En bok om barnets första år i livet som förklarar varför ditt annars så soliga barn plötsligt blir klängigt, skrikigt och krävande.
  Det beror inte på kolik, tandsprickning eller på att du ”gör fel”, utan på att barnet är på väg att ta ett stort steg i sin mentala utveckling. Sju gånger under det första året måste varje barn erövra en ny upplevelsevärld. Sju steg att ta som beror på betydande förändringar i barnets hjärna, som naturligtvis ter sig skrämmande för en liten människa.
  Denna kloka holländska bok bygger på långvarig och gedigen spädbarnsforskning men vänder sig i första hand till alla småbarnsföräldrar.
  Min kommentar om boken –
  Den är fantastisk och finns i pocketform på http://www.adlibris.com för 39:- Ibland är ju bebisar kinkiga. Här kommer en logisk förklaring.

  Jag måste kika på den du hittat.

 4. zara: Hehe, klart du ska fortsätta läsa min blogg, jag hoppas jag skriver något intressant som passar dig lite nu och då! 🙂 Jag har inte läst boken du nämner, men läste lite i länken och den verkar bra!

  Sofie: Roligt att du gillar den. Du kan nog behålla den ett tag. Antingen tills du tröttnat, eller tills jag kommer på att jag vill ha fler bebisar 🙂 Eller tills mina barn tycker det är dags att bli mormor…! (Typ om 10 år, hoppas jag 😉 ) 😛

  Ingrid: Jag har nog inte läst den heller, men att den finns i pocket för 39 spänn höjer ju bokens betyg bara det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.