Av ren nyfikenhet

Av ren nyfikenhet undrar jag om ni också följer den rasande debatten om huruvida böckerna om Mia är sanna eller ej? Jag skrev om detta för ett tag sedan inlägget:

Debatten rasar vidare i bloggen som författaren Monica Antonsson till boken ”Mia-sanningen om gömda?” skrivit. Boken kommer ut i December.

Nå, följer ni debatten? Vad tror ni själva? Utan att ha kunnat läsa boken ännu, vad är er spontana känsla nu när det har debatterats ett tag? Personligen tycker jag det känns som om det börjar hetta till lite nu…

HÄR kan ni läsa ett utdrag ur boken som kommer ut nu i December! (Ett tips som jag fick av DENNA bloggare, som också skrivit i ämnet!)

Spänningen stiger och debatten fullkomligt rasar i bloggvärlden!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

17 svar på ”Av ren nyfikenhet

 1. Nu såg nog fel… Det är en hockeyklubba! *skrattar*

  Ja du jag har mina bestämda
  åsikter och jag följer debatten mycket väl… Beställde boken för länge sen för jag trodde att Monika hade fått allt om bakfoten. Har ändrat åsikt nu och längtar tills jag har boken i min hand!

  Kram från ett snöigt Övik

 2. Jag har aldrig läst någon utav böckerna. Är de bra? Varse sig de är sanna eller inte nu…
  SV: Nej då det är bara beroendeframkallande om man kommer långt framåt. Fastnar man och måste öva blir det lite segare men roligt som attan är det 🙂

  Jennifer på Fashioncuts senaste inlägg..Myskväll?

 3. Gerd Eriksson: Nej, jag såg inte fel, jag förstår helt enkelt inte skillnaden!! Haha… 😀 Ja, jag var också skeptisk i början, men lutar nu åt att tro på detta! Kram och hoppas du får en fin helg! ♥

  Johanna: Ja, det trodde jag också, även om jag haft andra diskussioner med. Så här kommenterade jag hos en annan bloggare nyss:
  Det jag tänker i denna debatt som talar mest till Monicas fördel är att jag har svårt att tro att någon kan gå ut och inte bara kritisera men skriva en hel bok som ”motbevisar” en av sveriges populäraste böcker (och författare) utan att ha tillräckligt på fötterna för att slippa en stämning.

  Nu har ju inte jag heller läst boken ännu, men jag har följt hennes blogg väldigt noga sedan starten och jag har läst både Gömda, Asyl, Mias hemlighet och Mias systrar (d.v.s. alla böcker utom Emma-Mias dotter) och redan långt innan detta med Monicas böcker var på tal, för ett par år sedan så diskuterade jag bl.a. med en annan bloggare som också lever med ”skyddad identitet” som vi lite slarvigt kallar kvarskrivning och redan då var vi överens om att det fanns saker i böckerna som inte kändes helt trovärdiga och då menade vi inte detaljer man måste ändra för att inte avslöjas vem man är.

  Som sagt, jag har inte heller någon aning, men jag börjar luta åt att faktiskt tro på Monica Antonssons kommande bok, även om det samtidigt blir ett lite trist ”uppvaknande” i litteraturen. Att Monica Antonsson ändrar i bloggen har jag för mig att hon förklarat med att hon inte vill gå ut med för mycket uppgifter på en och samma gång i och med att hon har en kommande utgivning och därför inte vill att man ska kunna läsa sig till allt för mycket samtidigt. Den förklaringen kan jag köpa, eftersom hela historien kommer i bokform snart, även om jag normalt ställer mig tveksam till bloggar där man ändrar i inlägg och plockar bort dem lite hur som helst, så den kritiken kan jag delvis hålla med och delvis förstå.

  Sedan är det ju lite konstigt att många har sådan stark kritik till hennes bok nu INNAN den kommit ut och INNAN man ens haft möjlighet att läsa den.

  Men jag menar att om L.M. och M.E. ´s böcker visar sig vara mer saga i stället för sanning, så skadar det många utsatta kvinnor i Sverige. DET är illa! OM M.A. bok visar sig vara lögn så lär hon nog bli stämd så det ryker och då lär det nog snarare ändå hjälpa de kvinnor som faktiskt lever under dödshot.

  Nåja, någon hund tycks ligga begraven och det återstår att se vart den ligger begravd.

  Jennifer på Fashioncut: Ja, de var bra. Men jag hade nog läst dem på ett annat sätt om jag vetat att de inte skulle vara sanna…! Alla roliga spel är beroendeframkallande för mig! 😉 Kram!

 4. Svar: Nä folk är sjuka tycker jag och kommer med helt ologiska resonemang. Vrider och vänder dessutom på allt och påstår att jag som är emot N-ordet är rashatare… ja jisses! Man får väl försöka inse att de flesta bloggläsare är små 15åringar som inte har mycket i skallen!

  Bloggkommentarsbloggens senaste inlägg..Jag njuter!

 5. Jag har hållit mig ifrån den men får väl ta tag i den nu.

  Jag har i olika perioder tvingats leva på ett sätt som är snarlikt det som presenteras och gått igenom så många vidrigheter…

  så även om böckerna inte skulle vara alltigenom sanna så presenterar de ändå en verklighet många av oss har fått stå ut med.

  Därmed inte sagt att lögner är ok…

  Hosannas senaste inlägg..Häxa på vift

 6. Först vill jag säga tack för att du bryr dig..krya på dig.! Jag tycker att det verkar lite lång sökt om att böckerna gömda och asyl är på hittade..jag tror fullständigt på dem!

  Angelicas senaste inlägg..Akuten!

 7. Hosanna: Jag beklagar verkligen att du varit tvungen att gå igenom det du gjort. Tack för din åsikt!

  Angelica: Tack! Ja, men samtidigt är känns det lite långsökt och övermodigt att våga ge ut en bok som bestrider sanningen i en så pass stor och populär bok om man inte har tillräckligt på fötterna…! Nåja, sanningen brukar ha en förmåga att alltid komma fram till slut! Kram!

 8. Jag tror att Mia varit i en sådan situation att hon behövde skyddas, men jag inser ju att alla detaljer inte kan stämma. Vissa delar är man tvungen att ändra eller utelämna.
  När det gäller MA’s bok så har jag ingen åsikt om de fakta hon kommer att presentera i boken då jag inte läst den, men jag är tveksam till hennes påstående om ”sanningen”. Det grundar jag på hennes beteende på bloggen, mot mig och en hel del andra bloggare.
  Man hotar inte t.ex med att kontakta någons arbetsgivare bara för att någon ställer sig tveksam till MA’s sanning.

  Så jag är ju inte precis positivt inställd får jag erkänna.

  Marinas senaste inlägg..Här är mailet jag skickade till MA… *gäsp*

 9. Marina: Ja, fast nu handlar det ju även om fler detaljer än att ME skulle kunna behålla sin anonymitet. Det handlar ju också om huruvuda O verkligen utsatt ME och dottern för det som skrivits i böckerna? Det hoppas jag att boken reder ut.

  Om det stämmer att hon hotat med att kontakta sin arbetsgivare så är det verkligen illa och som ett slag under bältet, anser jag. Men det tycker jag i så fall även att mailet som du skrev till henne som du lagt ut i din egen blogg är och då menar jag detta citat: ”Ser jag att du använder dig av Axxx och hans mamma som slagträ så kommer jag att se till att du får en hel del fler motståndare än du har idag. Den stödgrupp jag startade på Facebook för pojken för ett år sedan, hade ungefär tretusen medlemmar och jag har många läsare både på WordPress och på Aftonbladets blogg.”

  (Jag tog mig friheten att maskera pojkens namn, resten är kopierat direkt från din blogg)

  Jag kan förstå din ilska och frustration över det du tolkar som att hon använt din väns barn på ett felaktigt sätt, men jag tycker inte att det ursäktar med att man ska ge en person en massa motståndare. Dessutom: på vilket sätt skulle det syftet hjälpa pojken? Det kan jag inte förstå! It takes two to tango.

 10. Det hade varit lite schysstare om du hade tagit med nästa mening: ”Jag vill understryka att det handlar om verbala motståndare, inget annat.”

  Om jag borde uttryckt mig så eller inte, är något jag får ta till eftertanke. Men jag ändrar i alla fall inte mina inlägg för att dölja vad jag sagt och gjort. Jag står för det och där är det en påtaglig skillnad…

  Ang syftet, så var det ett desperat försök att få henne att låta bli att komma med sådana uttalanden utan att ha satt sig in i saken.
  Jag hade just lagt på luren efter ett tungt samtal med pojkens mamma som var förtvivlad. Dessutom hade hon just hotat Procedomani som hon trodde var jag.
  Så ja… Jag reagerade kraftigt. Kanske onödigt kraftigt… vem vet?
  Men jag står för mina ord.

  Marinas senaste inlägg..Här är mailet jag skickade till MA… *gäsp*

 11. Marina: För mig gör det tillägget ingen skillnad. Dessutom handlade citatet om att lyfta fram det som gjorde att jag tycker det är lika osjysst att hota med verbala motståndare och tretusen medlemmar på facebook som att hota med att kontakta någons arbetsgivare (som jag för övrigt inte läst någon annanstans än i din kommentar ovan). Du har säkert dina skäl till dina åsikter, men det är jag övertygad om att även MA har. Att pojkens mamma mår dåligt beklagar jag, men jag har svårt att se hur diverse hot fram och tillbaka skulle hjälpa vaken henne eller sonen. Om det handlar om förtal eller att lämna ut en av mina vänner, så skulle jag hjälpa till genom att göra en polisanmälan, det behöver man ju inte hota med, eller så skulle jag lugnt förklara varför det är till skada att personen ifråga lägger ut uppgifter om en annan person. Det är hur jag skulle ha hanterat situationen och även så jag faktiskt har gjort när någon lägger ut uppgifter som handlade om att smutskasta en person som står mig nära. Det är självklart inte okej att sparka på någon som redan ligger, men jag kan ändå inte finna något i ditt handlande som hjälpte din väninna, snarare tvärt om.

  Det ursäktar inga hot till eller från någon av er. Det är min åsikt.

 12. Pingback: Tonårsmorsa » Mäns våld mot kvinnor

 13. Pingback: Tonårsmorsa » Gömda-bråket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Av ren nyfikenhet […]